حالت تاریک
  • شنبه, 1403/11/20 شمسی | 2025/02/08 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
قفل مسکن ملی رومشکان در ایستگاه زمین
ثبت‌نام و دیگر هیچ؛

قفل مسکن ملی رومشکان در ایستگاه زمین

مسکن ملی شهرستان رومشکان به دلیل نبود زمین در همان مراحل ابتدایی ثبت‌نام متوقف شده و پس از گذشت چند سال همچنان خبری از تامین زمین نیست.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، مسکن از نیازهای اساسی هر جامعه است و تأمین آن به‌ویژه برای اقشار کم‌درآمد از مهم‌ترین وظایف دولت‌ها محسوب می‌شود. 

در این راستا، نهضت ملی مسکن در سال ۱۴۰۰ با دستور دولت آغاز شد تا مشکل کمبود مسکن را کاهش داده و امکان خانه‌دار شدن را برای گروه‌های مختلف به‌ویژه دهک‌های پائین و متوسط را فراهم کند. این طرح در شهرهای کوچک و متوسط ازجمله شهرهای ۵۰ هزار نفری، اهمیت ویژه‌ای دارد چرا که این شهرها معمولاً با چالش‌هایی مانند افزایش قیمت زمین، رشد جمعیت، مهاجرت از روستاها و کمبود واحدهای مسکونی استاندارد مواجه‌اند.

اجرای موفق این طرح می‌تواند تأثیرات مثبتی در این شهرها داشته باشد از جمله کاهش هزینه‌های مسکن، ایجاد اشتغال در بخش ساخت‌وساز، توسعه زیرساخت‌های شهری و بهبود کیفیت زندگی شهروندان. علاوه بر این، ساخت مسکن در قالب این طرح، موجب توسعه متوازن شهری و جلوگیری از گسترش سکونتگاه‌های غیررسمی خواهد شد بنابراین نهضت ملی مسکن نه تنها یک برنامه عمرانی، بلکه گامی مهم در مسیر عدالت اجتماعی و رشد اقتصادی محسوب می‌شود.

در همین راستا گزارشی در خصوص دلایل عدم اجرای نهضت ملی مسکن در شهرستان رومشکان تهیه شده که بدین شرح ارائه می‌شود.

در ابتدای امر باید گفت نبود اداره راه و شهرسازی در شهرستان رومشکان شرایط پیگیری را سخت کرد و علی‌رغم اینکه این شهرستان با مصوبه هیات دولت در اردیبهشت ۱۳۹۲ از بخش به شهرستان ارتقا یافته و در بهمن ماه ۱۳۹۲ فرمانداری این شهرستان به صورت رسمی افتتاح شده اما هنوز با گذشت بیش از ۱۱ سال از شهرستان شدن، هنوز تعداد زیادی از ادارات و دستگاه‌های دولتی در این شهرستان مستقر نشده‌اند و یا به صورت نمایندگی اداره می‌شوند.

بنیاد مسکن متولی ساخت نهضت ملی مسکن در رومشکان

حسن امرایی رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان رومشکان در رابطه با طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان رومشکان اظهار داشت: با توجه به بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های کشوری و استانی که با توجه به جمعیت شهرها در نظر گرفته شده است و اینکه جمعیت شهر چغابل به عنوان مرکز شهرستان رومشکان کمتر از ۲۵ هزار نفر می‌باشد لذا طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان رومشکان در حیطه‌کاری بنیاد مسکن شهرستان است.

نبود زمین و توقف طرح نهضت ملی مسکن در رومشکان

وی افزود: این طرح به مدت دو سال است که در شهرستان شروع شده ولی به دلیل عدم اختصاص زمین، فقط در حد ثبت‌نام و آن هم در مراحل اولیه مانده است.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان رومشکان در رابطه با شرایط ثبت‌نام، عنوان کرد: افراد متقاضی باید حداقل دارای یکی از این شرایط خاص باشند که شامل سکونت در شهر چغابل، عدم دریافت هیچگونه وام ساخت مسکن از بنیاد مسکن، اداره راه و شهرسازی و دیگر ادارات، محل تولد یکی از اعضای خانواده فرد متقاضی باید شهر مورد نظر باشد، سرپرست خانواده در یکی از ادارات شهر چغابل شاغل باشد، پروانه کسب در شهر مورد تقاضا داشته باشد و یکی از اعضای خانواده سابقه حداقل پنج ساله تحصیل در مدارس شهر مورد تقاضا داشته باشد.

وی تاکید کرد: داشتن یکی از این شرایط برای استفاده از مزایای طرح نهضت ملی مسکن کافی است.

امرایی در مورد میزان سهمیه اختصاص داده شده به شهرستان نیز گفت: با توجه به مشخص نشدن زمین فعلاً سهمیه‌ای مشخص نشده است. البته پالایش انجام شده و متقاضیان ثبت‌نام کرده‌اند ولی برای شروع کار نیاز به زمین است که متقاضیان به پروژه وصل شوند.

عدم همکاری مالکان زمین برای اجرای طرح

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان رومشکان مشکل اصلی اجرایی نشدن این طرح در شهرستان را عدم اختصاص زمین دانست و تصریح کرد: در این رابطه از اراضی سطح شهر چغابل و اطراف آن بازدید به عمل آمده و محل‌ها هم تعیین شده و با تلاش‌های فرماندار شهرستان رومشکان، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر چغابل چندین جلسه نیز با مالکان و اشخاص صاحب زمین جلساتی برگزار شده که متأسفانه تاکنون نتیجه مطلوب و توافقی حاصل نشده است.

وی در خصوص شرایط زمینی که باید اجرای طرح در آنجا انجام گیرد گفت: زمین مدنظر برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهر چغابل مرکز شهرستان رومشکان باید در محدود شهر و یا چسبیده به محدوده شهر باشد و شرایط و ملاک‌های لازمه را دارا باشد.

امرایی اظهار داشت: از مالکان و اشخاصی که دارای زمین در محدوده شهر چغابل و یا چسبیده به محدوده شهر هستند می‌خواهیم که در راستای اجرای نهضت ملی مسکن در این شهرستان محروم و توسعه منطقه به بنیاد مسکن شهرستان مراجعه نموده و در خصوص واگذاری زمین برای طرح مربوطه اقدام کنند.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان رومشکان با بیان اینکه نهضت ملی مسکن در صورت وجود زمین، قابلیت توسعه و گسترش در روستاها را نیز دارد، خاطرنشان کرد: افرادی که صاحب فرزند چهارم شده و شرایط استفاده از مسکن ملی را ندارند، می‌توانند از مزایای این طرح برخوردار شوند البته در صورتی که زمین مناسب در آن روستاها توسط بنیاد مسکن تهیه شود آن وقت امکان اجرای این طرح در آن روستاها هم وجود دارد ولی تا زمانی که زمینی اختصاص نیابد همه این مسائل فقط در حد حرف است.

توافقاتی که برای تهیه زمین حاصل نشد

حمیدرضا امرایی شهردار چغابل نیز در این خصوص اظهار داشت: در سفری که مدیرکل راه و شهرسازی استان به شهرستان رومشکان داشت چند مالک معرفی و با حضور راه و شهرسازی شهرستان کوهدشت و رومشکان و مسئولان مربوطه از زمین‌های موردنظر بازدید به عمل آمد ولی در نهایت توافقی بین اداره‌کل راه و شهرسازی استان و مالکان صورت نگرفت.

وی افزود: جلسات مختلفی با حضور فرماندار، مسئولان راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و اعضای شورای اسلامی شهر چغابل در راستای شناسایی زمین و توافق با مالکان زمین‌های مدنظر صورت گرفته که پیشنهاد اداره راه و شهرسازی با نسبت ۳۰ به ۷۰ هست که به نتیجه نرسیده است.

شهردار چغابل بیان کرد: این نسبت به این معنی است که زمین تائید شده توسط اداره راه و شهرسازی وارد طرح هادی شده و کاربری آن از زراعی به مسکونی تغییر می‌یابد و زمین کشاورزی جهت ساخت آزاد می‌شود و بعد از این مرحله بدون در نظر گرفتن کوچه و خیابان، ۷۰ درصد سهم دولت و ۳۰ درصد سهم راه و شهرسازی می‌باشد که مالک حق فروش سهم خود را داشته و مالکیت آن را دارد و ۷۰ درصد باقی‌مانده در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

وی گفت: مالکان هم به دلیل اینکه سهم خود را کمتر از حد انتظارشان می‌دانند لذا با اختصاص زمین‌ خود برای اجرای نهضت ملی مسکن موافقت نمی‌کنند.

امرایی تصریح کرد: در شهر چغابل به عنوان مرکز شهرستان نیز زمین دولتی وجود ندارد و شهرداری هم زمینی ندارد که برای اجرای این طرح اختصاص داده شود لذا توافق با مالکان می‌تواند زمینه‌ اجرای این طرح در شهرستان شود.

شهردار چغابل با اشاره به هزینه‌های بالای رهن و اجاره مسکن و همچنین گرانی زمین در این شهر عنوان کرد: اگر دولت مساعدت کند و سهمیه در نظر گرفته برای مالک را بیشتر از ۳۰ درصد قرار دهد، امکان توافق با مالکان وجود دارد و اگر چنین شود تحولی در شهر چغابل در راستای ساخت مسکن و رفع مشکلات این حوزه انجام می‌گیرد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.