سفیرافلاک گزارش میدهد؛
مشق فرسودگی در مدارس ناایمن لرستان
۹۰۰ فضای آموزشی فرسوده در لرستان وجود دارد که لازم است برای پیشگیری از خطر و حوادثی تلخ، مقاومسازی و نوسازی این مدارس تسریع یابد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، بهرهمندی دانشآموزان از بهترین فضاهای آموزشی یک ضرورت است تا همه بتوانند در کلاسهای درس که استاندارد هستند، مشغول به تحصیل شوند اما متاسفانه آمارها گویای این است که تعداد زیادی از مدارس حال و روز خوبی نداشته و نیاز به نوسازی دارند.
اگرچه ممکن است تصور شود که مدارس فرسوده در مناطق روستایی و دورافتاده است، اما در شهرها نیز مدارس فرسوده وجود دارد که غیرمقاوم بوده و ممکن است بر اثر حوادثی مانند زلزله، تخریب شود و امروز کمبود فضای آموزشی و ناایمن بودن تعدادی از مدارس، معضلی اساسی به شمار میرود.
این در حالیست که استان لرستان نیز با دارا بودن ۹۰۰ فضای آموزشی غیرمقاوم، دارای مشکلاتی است و برای پیشگیری از خطر و حوادثی تلخ، لازم است که مقاومسازی و نوسازی این مدارس با کمک خیران و تخصیص اعتبارات، تسریع یابد.
مدارس ناایمن در واقع به دنبال نسخهای شفابخش هستند تا از این دردی که سالهاست گرفتار آن شدهاند، رهایی یابند و علاج این مشکل تنها با یاری بیشتر خیران امکانپذیر است.
نوسازی سالانه ۲۰ درصد از فضاهای آموزشی
یونس بهاروند مدیرکل نوسازی مدارس آموزش و پرورش لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی موضوعی است که در دستور کار قرار گرفته که با فراهم کردن فضای آموزشی مورد نیاز و امکانات لازم، دانشآموزان بتوانند مشغول به تحصیل شوند.
وی افزود: دسترسی همه دانشآموزان به محیط آموزشی مناسب یک ضرورت است اما به دلیل کمبود منابع مالی، نوسازی مدارس با مشکلاتی همراه است که در این راستا از همه ظرفیت خیران مدرسهساز، برخی از کارخانجات، بانکها و نهادهای دیگری که توانایی داشتهاند، استفاده شده است.
مدیرکل نوسازی مدارس آموزش و پرورش لرستان تصریح کرد: برای اجرای بسیاری از پروژههای مدرسهسازی نیز از ظرفیت گروههای جهادی استفاده میشود که این کار در مناطق محروم و روستایی بیشتر است، از همین رو در صورت جذب اعتبارات بیشتر و کمک جهادگران میتوان پروژههای بیشتری را اجرا نمود.
جمعآوری مدارس سنگی و کانکسی
بهاروند با اشاره به جمعآوری مدارس کانکسی، بیان کرد: در کل استان ۱۷۰ مدرسه کانکسی که بیشتر در مناطق روستایی و دورافتاده بودند، وجود داشت که در راستای توسعه عدالت آموزشی، تاکنون ۹۰ مدرسه کانکسی جمعآوری شده و مدارس جدید تحویل داده شد و ۸۰ مدرسه دیگر هم در دست اجرا قرار دارند که پیشرفت فیزیکی این پروژهها بین ۶۰ تا ۷۰ درصد است.
وی عنوان کرد: تلاش میشود تا پایان امسال این مدارس به طور کامل جمعآوری شوند و مدارس جدید جایگزین آنها شود که دانشآموزان این مناطق هم دسترسی لازم به فضاهای آموزشی استاندارد را داشته باشند.
مدیرکل نوسازی مدارس آموزش و پرورش لرستان یادآور شد: همچنین در برخی از نقاط استان ۶۵ مدرسه سنگی وجود دارد که برنامهریزی شده تا سال آینده این مدارس برچیده شوند و فضاهای جدید آموزشی جایگزین آنها شود.
بهاروند با بیان اینکه هر ساله حدود ۲۰ درصد از مدارس باید نوسازی شود، گفت: در حال حاضر ۹۰۰ فضای آموزشی در استان فرسوده است که تعدادی مدرسه و مابقی خوابگاه و فضای دیگر آموزشی میباشند که اگر هر ساله ۲۰ درصد آنها نوسازی شود، ظرف پنج سال آینده این فضاها نوسازی خواهند شد.
تخصیص ۴۸۰ میلیارد اعتبار برای نوسازی مدارس
وی یادآور شد: در حال حاضر ۲۵۰ پروژه مدرسهسازی در دست اجرا داریم که از این تعداد ۲۰۰ پروژه با همکاری و مشارکت خیران در دست ساخت است و از این تعداد نیز ۱۷۰ پروژه در مناطق روستایی است.
مدیرکل نوسازی مدارس آموزش و پرورش لرستان با اشاره به اعتبارت تخصیص داده شده برای نوسازی مدارس، افزود: در مجموع ۴۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی مدارس اختصاص داده که این میزان اعتبار برای نوسازی هزینه شده است.
۱۵۶۷ مدرسه توسط خیران ساخته شد
محمدعلی رضوی مدیرعامل مجمع خیران مدرسهساز لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: از ابتدای فعالیت مجمع خیران مدرسهساز تاکنون یکهزار و ۵۶۷ مدرسه در مناطق مختلف استان احداث شده که بخش قابل توجهی از این مدارس در مناطق روستایی و محروم بوده است.
وی افزود: خوشبختانه خیران زیادی در این امر خداپسندانه مدرسهسازی مشارکت نمودند که امسال بالغبر ۷۰ میلیارد تومان کمک کردند که تعداد خیران مدرسهساز هر ساله افزایش مییابد و مشارکت در این امر بسیار نیک و خداپسندانه است.
مدیرعامل مجمع خیران مدرسهساز لرستان تصریح کرد: هر مدرسهای که طی سالهای اخیر احداث شده است، یا خیرساز بوده و یا اینکه با مشارکت خیران ساخته شده از همین رو خیران در احداث و نوسازی فضاهای آموزشی میتوانند نقش بسیار حائز اهمیتی داشته باشند.
رضوی با اشاره به اینکه ۶۷ پروژه مدرسهسازی توسط خیران در دست احداث است، گفت: از این تعداد ۳۰ پروژه در قالب بیش از ۷۰ کلاس درس تا پایان امسال تکمیل و به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: همت خیران برای احداث مدرسه با این هدف انجام میشود که همه دانشآموزان از یک محیط مناسب آموزشی برخوردار باشند چراکه در بین این دانشآموزان استعدادهای بسیار خوبی وجود دارد که میتوانند در پیشرفت کشور بسیار موثر باشند.
انتهای خبر/