سفیرافلاک گزارش میدهد؛
امیدآفرینی با احیای ۱۰ واحد صنعتیِ لرستان
احیای واحدهای تولیدی لرستان تداوم دارد و از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۰ واحد تولیدی در استان به چرخه تولید بازگشتند که نبض امید با احیای واحدهای تولیدی تُندتر میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، در طول سالهای گذشته واحدهای تولیدی زیادی در استان به دلایل مختلفی از چرخه تولید خارج گردید که منجر به بیکاری تعدادی از کارگران شد و میلیاردها تومان سرمایه هم در این واحدها بلاتکلیف مانده و خاک میخورد.
بدون شک فعالیت مستمر واحدهای تولیدی نه تنها در اقتصاد نقش مهمی دارد، بلکه در ایجاد اشتغال و کاهش آسیبها و مشکلات هم اثرگذار است اما متاسفانه در استان لرستان در دهههای قبل برخی از واحدهای تولیدی تعطیلی شده که به گفته مسئولان، بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان صنعت راکد وجود دارد که بلااستفاده رها شدهاند.
این در حالیست که لرستان در بیکاری جزو استانهایی است که در رتبههای بالا قرار گرفته و آمار بیکاری در لرستان بالاست که اگر این واحدها در مدار احیا و فعالیت قرار گیرند، نقش مهمی در کاهش بیکاری و توسعه استان خواهند داشت.
در دولت شهید رئیسی شاهد احیای واحدهای تولیدی در استان بودیم بهطوری که ۱۸۳ واحد تولیدی در بخشهای مختلف احیا گردید و صدها نفر در راستای احیای این واحدها، مجدد به کار بازگشتند، علاوه بر این نیز اجرای طرح توسعه در بسیاری از واحدها انجام شد که در این راستا حمایتهایی صورت گرفت تا بتوانند فعالیت نمایند.
احیای ۱۰ واحد تولیدی در سال جاری
بهمن جعفری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» با اشاره به ضرورت احیای واحدهای تولید راکد در استان، اظهار داشت: هر ساله طبق برنامهریزی و اقداماتی که در دستور کار قرار میگیرد، تعدادی از واحدهای صنعتی احیا شده و به چرخه تولید برمیگردند.
وی با اشاره به اینکه در استان حدود یکهزار و ۴۰۰ واحد صنعتی وجود دارد، گفت: از این تعداد ۳۲۹ واحد تعطیل هستند و برخی از واحدها سالهاست که بلاتکیف رها شدهاند ولی عزمی جدی داریم که این واحدها را احیا کنیم البته از این تعداد بیش از ۱۰۰ واحد قابلیت احیا دارند و به ترتیب و طبق اولویت، احیای آنها انجام میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان تصریح کرد: طی سه سال گذشته ۳۵ واحد صنعتی در استان احیا شدند و از ابتدای سال جاری تاکنون هم ۱۰ واحد صنعتی به چرخه تولید بازگشتند و بنا داریم تا پایان سال تعدادی دیگر هم فعالیت خود را مجدد آغاز نمایند.
جعفری از اجرای ۸۵ درصد مصوبات جلسات ستاد تسهیل در استان خبر داد و بیان کرد: این جلسات ۱۹۲ مصوبه مختلف داشتند که بخش قابل توجهی از مصوبات اجرایی شده و یا اینکه در دست اقدام هستند و تلاش میشود تا مابقی مصوبات هم به مرحله اجرا برسند.
وی یادآور شد: امسال احیای ۱۰ واحد تولیدی در استان با سرمایهگذاری بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان منجر به ایجاد شغل برای ۸۸ نفر شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان اظهار داشت: در جلسات ستاد تسهیل مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی احصاء و بررسی میشود و با برنامهریزی تلاش میکنیم تامشکلات و موانع این واحدها برداشته شود و بتوانند فعالیت خود را انجام دهند، البته مشکلات واحدها متفاوت است بهطوری که برخی مشکل سرمایه در گردش دارند، برخی از واحدها مشکل بازار فروش دارند و برخی هم مشکل تهیه مواد اولیه دارند که همه این مشکلات بررسی میشود.
جعفری افزود: پرداخت تسهیلات به برخی از واحدهای صنعتی متقاضی در دستور کار است که از طریق ستاد تسهیل بررسی میشوند، علاوه بر این نیز تکمیل طرحهای نیمهتمام در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به ورود دانشبنیان به حوزه صنعت، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۶ شرکت دانشبنیان در حوزه صنعتی استان فعالیت دارند و با توجه به اهمیت شرکتهای دانشبنیان، تلاش میشود تا بر تعداد این واحدها افزوده شود.
افزایش ظرفیت تولید در ۲۰ واحد تولیدی
فرزاد محمدی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: واحدهای تولیدی کوچک، زودبازده هستند و در اشتغال نقش مهمی دارند از همین رو هر ساله تعدادی واحد تولیدی در شهرکهای صنعتی استان فعالیت خود را آغاز میکنند که تلاش میکنیم تا با اقدامات مورد نیاز بتوانیم آنها را حمایت کنیم.
وی افزود: باتوجه به اینکه سال گذشته ۱۶ واحد تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی استان احیا شدند، امسال احیای ۲۴ واحد تولیدی در دستور کار قرار گرفته است که با این اقدام زمینه اشتغال حدود ۲۳۰ نفر فراهم میشود، البته تاکنون حدود ۱۰ واحد احیا شدهاند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان تصریح کرد: علاوه بر این نیز امسال ۲۰ واحد صنعتی در این شهرکها افزایش ظرفیت تولید داشته که در راستای حمایت از این واحدها، اقدامات خوبی انجام میشود.
محمدی بیان کرد: ایجاد زیرساختهای لازم در شهرکهای صنعتی موضوعی است که به طور جد در دستور کار قرار گرفته است، چراکه با ایجاد زیرساختها، واحدهای تولیدی بهتر میتوانند مستقر و فعالیت داشته باشند که در این راستا امسال بیش از ۳۰ هکتار زمین واگذار شده است.
وی خاطرنشان کرد: جذب سرمایهگذار در شهرکهای صنعتی یکی از اقدامات دیگر است که با جذب سرمایهگذار میتوان شاهد توسعه فعالیتهای تولیدی، اشتغال و اقتصاد بود.
انتهای خبر/