حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خیری سفیر افلاک هستید؟
پلدختر در سایه ویرانه‌هاست
۷ سال پس از سیل؛

پلدختر در سایه ویرانه‌هاست

باگذشت هفت سال از سیل ۱۳۹۸، پلدختر هنوز در سایه ویرانه‌ها باقی‌مانده است. ورودی‌ها و خیابان‌های ساحلی شهر با چاله‌ها و ساختمان‌های تخریبی، نخستین تصویر مسافران را به فضایی شبیه مناطق جنگ‌زده تبدیل کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، باوجود انجام برخی اقدامات و بازسازی بخشی از زیرساخت‌ها پس از سیل سال ۱۳۹۸، ورودی شرقی و خیابان‌های ساحلی پلدختر هنوز ساماندهی نشده‌ است. تعلل و ترک فعل برخی دستگاه‌های متولی باعث شده است که امام‌جمعه، فرمانده سپاه پلدختر و معاون عمرانی وقت استانداری لرستان، چهره شهر را «جنگ‌زده» توصیف کنند.

میدانی از ورودی شمالی شهر نشان می‌دهد که چاله‌ای بزرگ در ساحلی شرقی همچنان پابرجاست؛ اثری از سیل که پس از هفت سال به حال خود رها شده و به یکی از بزرگ‌ترین مشکلات پسا سیل تبدیل شده است. این منطقه پیش از سیل دارای پارکی زیبا بود که ورودی شهر را دلنشین جلوه می‌داد، اما اکنون به مخروبه‌ای شبیه مناطق جنگی تبدیل شده است.

وضعیت ورودی شرقی؛ بناهای تخریبی بدون تعیین تکلیف

در ورودی شرقی، ساختمان‌های تخریبی و واحدهای تجاری آسیب‌دیده همچنان پابرجا هستند و تعیین تکلیف نشده‌اند. این وضعیت چهره‌ای نامناسب به ورودی شمالی پلدختر داده است و نخستین تصویری که مسافران از شهر می‌بینند، بناهای مخروبه و فضایی شبیه مناطق جنگی است. باوجود برگزاری جلسات متعدد برای ساماندهی ساحلی شرقی، هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده و مصوبه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان لرستان در شهریور ۱۳۹۹ درباره آزادسازی و ساماندهی ساحل‌ها، پس از بیش از پنج سال، اجرایی نشده است.

ساحلی غربی نیز بلاتکلیف؛ ممانعت دستگاه‌های دولتی

علاوه بر ساحلی شرقی، ساحلی غربی شهر نیز از پل شهدای هفتم تیر به بالا ساماندهی نشده است. چندین دستگاه دولتی از جمله ساختمان کلانتری، اداره پست، کارخانه یخ و چند واحد مسکونی طی سال‌های گذشته مانع آزادسازی این مسیر شده‌اند. باوجود رفع برخی معارضان دولتی، این خیابان همچنان به بن‌بست تبدیل شده و مسدود باقی‌مانده است. بر اساس وظایف قانونی، ساماندهی خیابان‌های ساحلی بر عهده شهرداری پلدختر است، اما تأمین معوض برای واحدها و دستگاه‌های دولتی بر عهده اداره راه و شهرسازی قرار دارد. همکاری میان راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و شهرداری برای رفع معارضان دولتی و محلی تاکنون به‌صورت کامل محقق نشده است. 

توصیف امام‌جمعه: چهره شهر جنگ‌زده است

 حجت‌الاسلام غلامرضا حاجی‌وند امام‌جمعه پلدختر، برخی مناطق شهر را پس از سیل ۱۳۹۸ «جنگ‌زده، مخروبه و ویرانه» توصیف کرده است. او می‌گوید ورودی شمالی شهر پیش از سیل دارای پارک بوده اما اکنون به مخروبه تبدیل شده است.

به گفته وی، ساختمان‌های تخریبی ورودی شهر همچنان رها شده‌اند و باید با همکاری ادارات راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و شهرداری مشکلات برطرف شود.

امام‌جمعه تأکید کرد که مشکلات شهری و آثار پسا سیل باید هرچه سریع‌تر رفع شود و مسئولان برای تغییر چهره پلدختر با جدیت بیشتری تلاش کنند.

ساماندهی ساحلی؛ مطالبه مردم پلدختر

محمد عزیزی، فرماندار پلدختر در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» اظهار داشت: یکی از مشکلات مهم و مطالبات به‌حق مردم پلدختر پس از سال ۱۳۹۸ که همچنان پابرجاست، آزادسازی و ساماندهی خیابان‌های ساحلی شهر است. بر اساس مصوبه شورای برنامه‌ریزی استان، در زمان سیل اداره کل راه و شهرسازی ملزم شده بود تا در سایت چهار هکتاری سیل‌زدگان یا منطقه سراب حمام، زمین معوضی برای آزادسازی بستر غربی اختصاص دهد. اما متأسفانه پس از هفت سال این مصوبه هنوز عملی نشده و این موضوع سبب نارضایتی مردم و مراجعات مکرر به فرمانداری و دفتر امام‌جمعه شده است.

وی افزود: مردم همچنین خواستار آزادسازی بستر و ساحلی غربی شهر هستند. دراین‌رابطه، چندین جلسه با حضور دستگاه‌های متولی از جمله شهرداری، راه و شهرسازی و نیروی انتظامی در فرمانداری پلدختر برگزار شده است. یکی از مطالبات مشترک، ساماندهی ساحلی شهر بود که مدیرکل راه و شهرسازی وعده داد مشکل را حل می‌کند، اما در جلسات بعدی اعلام شد که زمین در سایت چهار هکتاری باقی نمانده و نمی‌توان آن را در اختیار کلانتری قرارداد تا عملیات آزادسازی آغاز شود.

فرماندار پلدختر عنوان کرد: در سفر سردار هاشمی فرمانده انتظامی استان لرستان به پلدختر، این مطالبه دوباره مطرح شد و وی وعده داد مشکل را حل کند. نیروی انتظامی پای‌کار است اما حل مسئله نیازمند همکاری راه و شهرسازی برای تخصیص زمین معوض است تا آزادسازی محقق شود.

برخورد با ترک فعل در مسیر ساماندهی ساحلی

 وی بیان کرد: باتوجه‌به گذشت هفت سال از سیل و عدم ساماندهی ساحلی‌های شهر پلدختر، جلسات بعدی با حضور دادستان پلدختر برگزار می‌شود تا عاملان ترک فعل دستگاه‌های مربوطه در این مدت مشخص شوند.

عزیزی گفت: در بخش ساحلی شرقی شهر، مشکل مالکیت نیز یکی از چالش‌هاست؛ حدود ۴ هزار مترمربع زمین متعلق به مالکان است که پرونده آن در دادگستری در جریان است و با تعیین تکلیف نهایی، روند ساماندهی این منطقه آغاز خواهد شد. 

وی با بیان اینکه شهرداری نباید معطل ضلع شرقی و بن‌بست کلانتری بماند، تصریح کرد: شهرداری پلدختر نباید در اجرای طرح‌های ساماندهی منتظر دونقطه باشد. آنچه اهمیت دارد، بخش‌هایی مانند پارک ولایت و دیگر نقاط قابل ساماندهی است که باید هرچه سریع‌تر بازسازی و ساماندهی شوند تا بخش قابل‌توجهی از مشکلات عبورومرور و پیاده‌روی خانوادگی مردم حل شود.

فرماندار پلدختر خاطرنشان کرد: در نهایت، پیگیری‌ها برای برآورده‌کردن مطالبات بحق مردم و رفع کامل این مشکلات ادامه دارد و تلاش می‌شود این موضوعات به‌صورت جامع و اساسی حل شوند تا شهر پلدختر دوباره روی آرامش و توسعه را ببیند.

 آمادگی شهرداری برای ساماندهی ساحلی‌های پلدختر 

حسن مهدوی، شهردار پلدختر نیز در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» اظهار داشت: در ساحلی‌های پلدختر، قسمت‌هایی که ساخته شده و در سیل تخریب شدند، بنیاد مسکن به آنها معوض داده است. اما در چند قسمت در ضلع شرقی که قبل از سیل باغ بوده و همچنین دو قطعه در سازمانی‌ها که پروانه ساخت داشتند، معوض داده نشده است. این نقاط چسبیده به دیوار ساحلی هستند و تا زمانی که زمین‌هایشان تعیین تکلیف نشود، اجازه ساخت خیابان ساحلی و ایجاد فضای سبز به شهرداری داده نمی‌شود.

وی افزود: در ضلع غربی نیز ساختمان کلانتری و دو پروانه ساخت که مجوز احداث داشتند، مصوبه شورای برنامه‌ریزی استان به ریاست استاندار وقت را دارند. قرار بوده در سایت چهار هکتاری سیل‌زدگان به آنها معوض داده شود، اما تاکنون این واگذاری انجام نشده و اجازه کار به شهرداری در این مناطق داده نمی‌شود.

معارضان؛ مانع اصلی فعالیت شهرداری

شهردار پلدختر با بیان اینکه شهرداری آمادگی ساماندهی ساحلی و احیای جاده سلامت را دارد، عنوان کرد: در صورت آزادسازی، شهرداری در کنار جاده سلامت فضای سبز و ست‌های ورزشی برای استفاده خانواده‌ها ایجاد می‌کند.

مهدوی گفت: در ساحلی شهر و در ورودی پلدختر اختلافاتی وجود دارد که پرونده آنها در دادگستری است و باید از طریق مزایده تعیین تکلیف شوند و به‌زودی به شهر اضافه خواهد شد.

وی تصریح کرد: باید دستگاه قضایی و راه و شهرسازی زمین معوض در اختیار مالکان قرار دهند تا آزادسازی صورت‌گرفته و شهرداری بتواند این مناطق را ساماندهی کند. شهردار پلدختر خاطرنشان کرد: متأسفانه این مناطق چشم‌انداز خوبی برای شهر پلدختر ندارد و به محل تجمع حیوانات موذی و سگ‌های ولگرد تبدیل شده و نارضایتی عمومی و مشکلاتی برای ساکنان ایجاد کرده است.

وی افزود: شهرداری آمادگی دارد با مالکانی که در ساحلی دارای باغ بوده و به آنها معوض داده نشده، توافق کرده و معبر را باز کند. شهرداری با کارخانه یخ نیز توافق کرده و معبر ساحلی در قسمتی از ضلع غربی باز شده است.

باگذشت هفت سال از سیل ۱۳۹۸، بخش‌هایی از پلدختر همچنان ساماندهی نشده و چهره‌ای آسیب‌دیده دارند. تعلل برخی دستگاه‌ها باعث شده ورودی‌ها و ساحلی‌ها هنوز مخروبه بمانند. برای بازگرداندن سیمای شهری، همکاری جدی شهرداری، راه و شهرسازی و بنیاد مسکن ضروری است تا این مناطق هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف و بازسازی شوند.

 انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!