حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری سفیر افلاک هستید؟
پیش‌بینی برداشت ۴ هزار تن نخود در سلسله
مدیر جهاد کشاورزی سلسله مطرح کرد:

پیش‌بینی برداشت ۴ هزار تن نخود در سلسله

مدیر جهاد کشاورزی سلسله گفت: در سال زراعی جاری و باتوجه‌به شرایط مناسب بارندگی و افزایش سطح زیر کشت، پیش‌بینی می‌شود حدود چهارهزار تن نخود در مزارع این شهرستان برداشت شود.

مجتبی محمدی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» با اشاره به افزایش سطح زیر کشت نخود در سال زراعی جاری اظهار داشت: سطح زیر کشت این محصول در شهرستان به حدود ۷ هزار هکتار رسیده که نسبت به سال گذشته با ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار افزایش قابل‌توجهی داشته است.

وی افزود: باتوجه‌به شرایط مناسب بارندگی در سال زراعی جاری، مزارع نخود از وضعیت سبزینگی مطلوبی برخوردارند و پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۴ هزار تن نخود در شهرستان تولید و برداشت شود که این میزان نسبت به سال گذشته رشد مناسبی خواهد داشت.

مدیر جهاد کشاورزی سلسله با بیان اینکه نخود یکی از محصولات مهم کشاورزی شهرستان به شمار می‌رود، تصریح کرد: شرایط اقلیمی مناسب و بارندگی‌های مطلوب امسال چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای برای تولید این محصول ایجاد کرده و در صورت تداوم این شرایط، کشاورزان می‌توانند عملکرد بهتری نسبت به سال‌های گذشته تجربه کنند.

وی مهم‌ترین چالش تولید نخود در شهرستان را تداوم کشت سنتی و استفاده از ارقام بذری محلی عنوان کرد و گفت: استفاده از بذرهای محلی موجب شده بسیاری از عملیات کاشت، داشت و برداشت به شیوه‌های سنتی انجام شود و امکان بهره‌گیری کامل از ظرفیت‌های مکانیزاسیون در این بخش فراهم نباشد.

محمدی با اشاره به مشکلات مبارزه با علف‌های هرز در مزارع نخود خاطرنشان کرد: یکی از مطالبات اصلی نخود کاران تأمین علف‌کش اختصاصی برای این محصول است. در حال حاضر کشاورزان ناچارند بخش زیادی از عملیات کنترل علف‌های هرز را به‌صورت مکانیکی انجام دهند که این موضوع هزینه‌های تولید را به طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.

وی با اشاره به برخی مشکلات موجود در حوزه نهاده‌های کشاورزی ادامه داد: در سال زراعی جاری هزینه بالای تهیه علف‌کش‌ها در کنار اثربخشی کمتر از حد انتظار، موجب تحمیل بخشی از هزینه‌های اضافی به تولیدکنندگان و نارضایتی بهره‌برداران شده است. این موضوع از طریق دستگاه‌های مرتبط در حال پیگیری است تا با نظارت بیشتر و ارائه راهکارهای مناسب، از حقوق کشاورزان و بهره‌برداران این بخش صیانت شود.

محمدی همچنین کمبود نیروی کار را از دیگر مشکلات پیش‌روی کشاورزان دانست و گفت: در سال‌های گذشته بخشی از نیروی کار موردنیاز برای وجین و برداشت نخود از شهرستان‌های هم‌جوار تأمین می‌شد، اما امسال به دلیل کاهش دسترسی به کارگران فصلی، تأمین نیروی انسانی با دشواری بیشتری همراه شده و هزینه‌های کارگری نیز به طور محسوسی افزایش‌یافته است.

وی با تأکید بر ضرورت توسعه کشت مکانیزه یادآور شد: ارقام محلی نخود به دلیل کوتاه‌بودن ارتفاع بوته‌ها امکان برداشت مناسب با کمباین را ندارند؛ درحالی‌که استفاده از ارقام گواهی‌شده و اصلاح‌شده علاوه بر افزایش عملکرد، زمینه انجام کامل عملیات کاشت تا برداشت به‌صورت مکانیزه را فراهم می‌کند و موجب کاهش هزینه‌های تولید می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی سلسله خرده‌مالکی اراضی کشاورزی را یکی از موانع اصلی توسعه مکانیزاسیون در شهرستان دانست و تأکید کرد: پراکندگی و کوچک بودن قطعات زمین‌های کشاورزی باعث شده استفاده از ماشین‌آلات و ادوات مدرن با محدودیت‌هایی مواجه شود و این مسئله روند توسعه کشاورزی نوین را کند کرده است.

وی همچنین با اشاره به وضعیت بازار این محصول بیان کرد: قیمت نخود در مقایسه با ماه‌های گذشته حدود ۳۰ درصد کاهش‌یافته و اکنون هر کیلوگرم نخود بین ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان معامله می‌شود.

محمدی خواستار حمایت بیشتر دولت از نخود کاران شد و گفت: تأمین علف‌کش‌های مؤثر، توسعه بذرهای اصلاح‌شده و اعطای تسهیلات کم‌بهره برای خرید ادوات کاشت و برداشت می‌تواند نقش مهمی در افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید این محصول راهبردی داشته باشد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!