حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/11/24 شمسی | 2025/02/12 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
نان در تنور بی‌کیفیتی می‌سوزد
مردم پلدختر گلایه‌مندند؛

نان در تنور بی‌کیفیتی می‌سوزد

کیفیت پائین نان و عدم نظارت و بازرسی سازمان‌یافته بر کار نانوایی‌ها سبب نارضایتی و انتقاد مردم پلدختر شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، مردم شهرستان پلدختر از نان بی‌کیفیت ناراضی‌اند و با وجود مطالبه چندین ساله برای ارتقاء کیفیت نان، معلوم نیست چه زمانی این مشکل برطرف می‌شود.

کیفیت نان در پلدختر راضی‌کننده نیست و با وجود اینکه چندین دستگاه مسئول مانند جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، اتحادیه، شبکه بهداشت، تعزیرات حکومتی و فرمانداری نظارت بر نانوایی‌ها را بر عهده دارند اما هر روز کیفیت نان کاهش می‌یابد و عملاً تغییر ملموسی در بهبود کیفیت نانی که به دست مردم می‌رسد، مشاهده نمی‌شود.

بازرسی و نظارت‌ها بر فعالیت نانوایی‌ها سازمان‌یافته و کارآمد نیست و هر روز بر نارضایتی مردم نسبت به فعالیت نانوایی‌ها افزوده می‌شود علاوه بر کیفیت نان، کم‌فروشی، گران‌فروشی، رعایت نکردن ساعت پخت و عدم نظارت را هم باید به مشکلات نانوایی‌های پلدختر اضافه کرد.

اعتراض مردم پلدختر نسبت به نان بی‌کیفیت

متاسفانه نظارت جدی از طرف نهادهای متولی و ناظر انجام نشده یا اینکه برخورد جدی با متخلفان صورت نمی‌گیرد، البته چند وجهی بودن نظارت خود نیز آسیب‌زا بوده و گرهی از مشکلات نانوایی‌ها و مردم باز نکرده است.

تراکنش‌های صوری احتمال افزایش تخلف در بین خبازی‌ها را افزایش داده است که باید این فرصت تخلف از متخلفان گرفته شود، البته واحدهای خبازی که مردم از عملکرد آنها رضایت دارند هم وجود دارد که باید توسط متولیان امر تشویق شوند.

نانی که به دست مردم می‌رسد تنها نتیجه عملکرد نانوایی‌ها و نانواها نیست چرا که نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی در کشت گندم، نگهداری‌، حمل، تولید آرد و نهایتاً پخت نان دخیل هستند که قصور هر کدام می‌تواند در کیفیت نانی که در سفره مردم قرار می‌گیرد موثر باشد.

فعالیت ۸۶ واحد خبازی در پلدختر

در شهرستان پلدختر ۸۶ واحد خبازی وجود دارد که ۲۱ واحد در سطح روستاهای شهرستان، هفت واحد در شهر سراب‌حمام و ۵۸ واحد در سطح شهر پلدختر فعالیت دارند که ۴۴ واحد لواش، هفت واحد سنگک، سه واحد بربری و دو واحد ساجی است.

نانوایی‌های شهر پلدختر در مرکز شهر قرار دارند و برخی مناطق پرجمعیت از جمله مسکن مهر پلدختر که دارای ۳۴ بلوک و ۶۰۰ واحد مسکونی با حدود ۲ هزار نفر جمعیت‌ فاقد نانوایی‌اند و مردم این منطقه باید برای تامین نان مورد نیاز خود به مرکز شهر مراجعه کنند.

در کمیته آرد و نان شهرستان پلدختر اعلام شد که نظارت بر نانوایی‌ها توسط دستگاه‌های متولی انجام شده است و ۱۷ نانوایی متخلف شناسایی شده‌اند که نسبت به ‌چند ماه گذشته تعداد واحدهای متخلف از ۱۱ به ۱۷ تا افزایش یافته و هر روز بر تعداد نانوایی‌های متخلف در سطح شهر پلدختر افزوده می‌شود که باید چاره‌ای برای این مشکل اندیشه شود چرا که دود آن به چشم مردم می‌رود.

علاوه بر مشکلات نانوایی‌ها باید افزایش بی‌رویه و غیرکارشناسی مجوز بر احداث نانوایی در سطح شهر پلدختر را هم اشاره کرد که سبب خسارت به نانوایی‌های باسابقه و بی‌نظمی شده و این در حالی است که سرانه آرد شهرستان سقف ثابتی دارد.

 میر رئیس غله پلدختر با بیان اینکه ۸۶ واحد نانوایی در شهرستان پلدختر فعالیت دارند اظهار داشت: ۵۸ واحد خبازی در شهر پلدختر فعال است که ۴۴ واحد لواش، هشت واحد سنگگ، سه واحد بربری و دو واحد ساجی است.

افزایش بی‌رویه ایجاد نانوایی در شهر پلدختر

وی افزود: افزایش بی‌رویه و غیرکارشناسی ایجاد نانوایی در سطح شهر پلدختر سبب تراکم واحد نانوایی نسبت به جمعیت محل و بی‌نظمی فعالیت آنها شده است.

رئیس غله شهرستان پلدختر عنوان کرد: سرانه سقف ثابتی دارد، وقتی به‌صورت غیرکارشناسی تعداد نانوایی‌ها افزایش یابد این سهمیه بین نانوایی‌های بیشتری توزیع می‌شود، از طرفی نظارت‌ها کم و کیفیت نان کاهش پیدا می‌کند و ممکن است آرد هم به‌صورت غیرقانونی به فروش برسد.

وی با اشاره به اینکه در پلدختر واحد خبازی اشباع شده و ایجاد نانوایی جدید کارشناسی و درست نیست بیان کرد: ۹۹ درصد نانوایی‌های سطح شهرستان فاقد نرخ‌نامه می‌باشند که همه نانوایی‌ها باید مکلف شوند نرخ‌نامه را در محل دید مردم نصب کنند تا جلوی تخلفات گرفته شود.

میر کم‌فروشی را یکی دیگر از مشکلات نانوایی‌های پلدختر دانست و گفت: باید با قاطعیت با متخلفان برخورد شود.

وی با بیان اینکه بازرسی و نظارت بر نانوایی‌ها در پلدختر سازمان یافته نیست، عنوان کرد: مشکل اصلی عدم بازرسی سازمان‌یافته و کارآمد بر کار نانوایی‌هاست.

 تاکید بر افزایش کیفیت و رعایت ساعت پخت نان در پلدختر

احسان علیپوری فرماندار پلدختر اظهار داشت: تنها کالایی که در جامعه قبح خاصی دارد «نان» است چون در فرهنگ و عرف ما مقدس است به همین دلیل باید کمک کنیم که این قداست و حرمت در شهرستان پلدختر حفظ شود.

وی با اشاره به اینکه سهمیه آرد شهرستان و نانوایی‌ها مصوب است، افزود: در یک مقطعی تعداد کثیری به تعداد نانوایی‌ها اضافه شده که کار درست و کارشناسی شده‌ای نبوده و کسانی که مجوز دادند باید پاسخگو باشند. 

فرماندار پلدختر با تاکید بر اینکه استانداری به همه فرمانداران ابلاغ کرده است که مجوز برای ایجاد نانوایی جدید داده نشود، عنوان کرد: بر اساس ابلاغیه جدید استانداری که ۱۹ مهرماه توسط مدیرکل امور اقتصادی استانداری ابلاغ شد، به هیچ عنوان نانوایی جدید ایجاد نمی‌شود.

وی بیان کرد: در کشور به ازای هر یک‌هزار و ۲۰۰ نفر یک نانوایی، در استان لرستان به ازای هر ۸۰۰ نفر یک نانوایی و در شهرستان پلدختر به ازای هر ۴۰۰ نفر یک نانوایی فعالیت می‌کند.

لزوم رعایت ساخت پخت نانوایی‌ها

علیپوری بر رعایت ساخت پخت نانوایی‌ها در شهرستان تاکید و عنوان کرد: یک دوره آموزشی توسط آموزش‌دهنده ماهری به خبازان شهرستان داده و گواهینامه برای آنها صادر شود.

وی با تاکید بر برخورد با متخلفان تصریح کرد: به ازای هر تخلف ۱۰ کیسه از سهمیه آرد خبازی متخلف کسر می‌شود.

فرماندار پلدختر با تاکید بر ضرورت افزایش کیفیت نان در این شهرستان، گفت: با توجه به در پیش بودن فصل گرما و وضعیت جغرافیایی شهرستان، ساعت فعالیت نانوایی‌ها تغییر پیدا کند.

نظارت و بازرسی کارآمد و سازمان‌یافته بر فعالیت نانوایی‌ها می‌تواند بخشی از مشکلات را برطرف کند تا نان باکیفیت‌تری به سر سفره مردم پلدختر برسد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.