
معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان خبر داد:
عرضه ۱۸ هزار تُن گوشت مرغ در بازار
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی لرستان گفت: با توجه جوجهریزیهای انجام گرفته، ۱۸ هزار تُن گوشت مرغ برای ایام پایانی سال، ماه مبارک رمضان و همچنین ایام نوروز روانه بازار میشود.
صادق اسدالهی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» اظهار داشت: بهمنماه امسال بالغبر ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجهریزی در لرستان انجام گرفت که با احتساب ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه جوجهریزی دیماه، طی دو ماه حدود ۹ میلیون قطعه جوجهریزی در استان صورت گرفته است.
وی افزود: از این مقدار جوجهریزی، پیشبینی میشود تقریباً ۱۸ هزار تُن گوشت مرغ برای ایام پایانی سال، ماه مبارک رمضان و همچنین ایام نوروز روانه بازار شود.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه مقدار تولید گوشت مرغ تقریباً ۱/۶ تا ۱/۷ برابر نیاز استان است عنوان کرد: در مجموع باید گفت از لحاظ تولید گوشت مرغ برای ایام پایانی سال و حتی تا پایان فروردینماه مشکل خاصی نداریم.
وی بیان کرد: در ۱۱ ماهه امسال حدود ۴۵ میلیون قطعه جوجهریزی در استان صورت گرفته است و از این مقدار جوجهریزی، ۹۰ هزار تُن گوشت مرغ به بازار عرضه شده و یا در حال عرضهشدن است.
اسدالهی گفت: پیشبینی میشود در اسفندماه حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجهریزی در واحدهای پرورش مرغ استان انجام گیرد بنابراین با احتساب ۴ میلیون و ۵۰۰ میلیون قطعه جوجهریزی انجام شده، حدود ۴۹ میلیون قطعه جوجهریزی صورت گیرد که تقریباً حدود ۹ درصد بیشتر از سال گذشته است.
وی تصریح کرد: پیشبینی ما بر این است که از مرغداریهای گوشتی استان حدود ۱۰۰ هزار تُن گوشت مرغ به بازار عرضه شود و با احتساب گوشت سایر ماکیان، سال ۱۴۰۳ در استان لرستان نزدیک ۱۱۰ هزار تُن گوشت مرغ به بازار عرضه شود که نسبت به پیشبینی که انجام داده بودیم (عرضه ۱۰۰ هزار تُن گوشت مرغ و انواع ماکیان) تقریباً ۱۰ درصد بیشتر از آن در حال عرضه به بازار است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی لرستان در رابطه با تولید گوشت قرمز در لرستان نیز خاطرنشان کرد: برابر با آخرین آمارهایی که از طریق واحدهای پرواربندی بره، گوساله و خروجی دام از لرستان به سایر استانها و همچنین موجودی دام در واحدهای پرواربندی داریم امسال تقریباً ۳۴ هزار تُن گوشت قرمز در استان تولید شده است که این میزان ۶ درصد نسبت به سال قبل از رشد را نشان میدهد.
وی اظهار داشت: تقریباً از این میزان تولید گوشت قرمز، حدود ۱۳ هزار تُن به صورت دام زنده به استانهای فارس، تهران، قم، اصفهان، آذربایجان شرقی و غربی و همچنین سایر استانهای کشور صادر شده است.
اسدالهی افزود: با توجه به دپو مناسبی که از لحاظ تولید بره و گوساله در استان داریم قاعدتاً نباید در ماههای پایانی سال در رابطه با تامین گوشت قرمز مشکل خاصی داشته باشیم.
وی در رابطه با تولید تخممرغ نیز عنوان کرد: پیش از این ۵۰ درصد تخممرغ مصرفی لرستان را از خارج از استان تامین میکردیم اما خوشبختانه با اقدامات اساسی و زیرساختی که انجام گرفت، تولید تخممرغ از ۱۰ هزار تُن به تقریباً ۱۶ هزار تُن رسیده است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: نیاز تامین تخممرغ استان از حدود ۵۰ درصد سابق به کمتر از ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است و با توجه به جوجهریزی مناسبی که در واحدهای تولیدی مرغتخمگذار داریم و همچنین واحدهای پرورش مرغ بومی که در سطح استان انجام گرفته است، پیشبینی میشود تمام نیاز تخممرغ شبعید و ایام رمضان از منابع داخل استان صورت گیرد و کمتر وابستگی به خارج از استان داشته باشیم.
وی با بیان اینکه قیمت گوشت و تخممرغ ثبات نسبی در بازار دارند گفت: در بحث وضعیت تولید و توازن مواد پروتئینی با منشاء مواد دامی با قاطعیت میتوان گفت برای شبعید و فروردینماه مشکل خاصی در رابطه با تامین گوشت مرغ، گوشت قرمز، تخممرغ و شیر خام مورد نیاز هماستانی نداریم و مازاد تولید نیز به استانهای دیگر صادر خواهد شد.
انتهای خبر/