سفیرافلاک گزارش میدهد؛
اعتکاف و بزم معنوی دهه هشتادیها
نوجوانان و جوانان دهه هشتادی لرستانی امسال نیز برای خودسازی و خلوت با خداوند در اعتکاف شرکت کردهاند تا در این بزم عاشقانه به راز و نیاز با معبود خود بپردازند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اعتکاف از مناسک بیبدیل اسلام است که برکات فردی و اجتماعی بسیار زیادی را به دنبال دارد و این آئین فرصت ناب خلوت با معبود به دور از هیاهوی دنیاست. معتکفان در آئین معنوی اعتکاف در کنج خلوت به راز و نیاز با معبود میپردازند و به واسطه این فیض معنوی روح خود را تجلی میبخشند.
آئین معنوی اعتکاف امسال با شعار «اعتکاف، معنویت و مقاومت» با حضور بیش از ۱۴ هزار معتکف در ۱۴۷ مسجد استان لرستان در حال برگزاری است.
در این میان نوجوانان و جوانان دهه هشتادی برای خودسازی و خلوت با خداوند در اعتکاف شرکت کردهاند و به راز و نیاز با معبود و بازسازی روح خود میپردازند.
دهه هشتادیها در اعتکاف به دنبال نزدیکی به خدا هستند و از این فرصت برای برداشتن گامهای مؤثر در مسیر رشد و تعالی خود استفاده کنند.
اعتکاف فرصت ناب برای ارتباط با خداوند
محمد نوجوان خرمآبادی که در آئین اعتکاف شرکت کرده است در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: اعتکاف فرصت نابی برای ارتباط با خداوند است، در این ایام میتوان به خویشتن پرداخت و با خلوص نیت در کنج خلوت شکرگزار نعمات خداوند بود.
وی افزود: این احساس آرامشی را که در اینجا تجربه کردم بسیار لذتبخش است و مطمئنم هیچ جای دیگر اینگونه حسی را تجربه نخواهم کرد.
این نوجوان خرمآبادی تصریح کرد: امیدوارم این تجربه معنوی مرا به خداوند نزدیکتر کند البته بعد از ایام اعتکاف قطعاً دلتنگ این خلوت میشوم.
اعتکاف فرصت ویژه نزدیکی به خداوند
ریحانه نوجوان ۱۶ سالهای که امسال برای اولین بار معتکف شده است در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: امسال اولینبار است که در اعتکاف شرکت میکنم و حضور در اعتکاف یک فرصت ویژه برای من است که به خداوند نزدیکتر شوم.
وی افزود: این سه روز تجربه فوقالعادهای برای من رخ داد، احساس میکنم به خدا بیشتر نزدیک شدهام و حس آرامش سراسر وجود من را گرفته است.
این معتکف دهههشتادی تصریح کرد: فکر کنم خدا به من توجه ویژهای داشته که توانستهام در اعتکاف شرکت کنم امیدوارم باز هم در سالهای بعدی سعادت حضور در اعتکاف را داشته باشم.
وی عنوان کرد: تلاش میکنم بعد از اعتکاف نیز با انجام عبادتهای فردی و اجتماعی این حس نزدیکی به خداوند را در خودم حفظ و تقویت کنم.
اعتکاف فرصتی برای تهذیب نفس
حجتالاسلام محمد علینیا معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، با اشاره به برگزاری مراسم اعتکاف، اظهار داشت: در این ایام خاص که به اَیامُالبیض معروف است انسان از تعلقات دنیایی بریده میشود و یک خلوتی را برای تهذیب نفس و رجوع به خود واقعی پیدا میکند.
وی افزود: در اعتکاف انسان یک گوشه دنجی برای تقویت ارتباط با منبع لایزال الهی پیدا میکند و در این ایام جریانات مبارکی رقم زده میشود، فرصت تفکری که در اسلام به آن اشاره شده و در روایات برابر با هفتاد سال عبادت است در اعتکاف فراهم است.
معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی لرستان تصریح کرد: این رجوع به خویشتن منشأ تحولات بزرگی میشود و یک لحظه تفکر و بازگشتن به خود باعث شده که مسیر بسیاری در تاریخ عوض شود و نمونه این موضوع در احوالات حر در کربلا مشاهده میشود که یک لحظه تفکر باعث شد که نامش تا قیام قیامت جزء حسینیهای عالم و شهدای نامی کربلا باقی بماند.
علینیا گفت: وقتی فرد در جریان عبادت، خلوت و بریدن از تعلقات مادی و دنیایی قرار میگیرد تقویت و شارژ روحی میشود که میتواند کارهایی را که در جامعه نیاز است انجام دهد و باعث رشد و تعالی خود و جامعه میشود.
وی بیان کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به مسائلی از جمله خودسازی، جامعه پردازی و تمدنسازی میپردازند که به نظر میرسد این عبادت یکی از موضوعاتی است که به شدت در این قضیه کمک میکند کما اینکه مقام معظم رهبری از اعتکاف به عنوان رویش انقلاب اسلامی نام میبرند.
اعتکاف به رشد فرد و جامعه کمک میکند
معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی لرستان یادآور شد: اعتکاف قطعاً به تقویت روحیه، تعالی و رشد فرد و جامعه کمک میکند و به نظر میرسد اعتکاف را به عنوان یکی از نعمتهای دین برای ما به ودیعه گذاشتند که بتوانیم نفس خود را تربیت و به وسیله این تربیت و رجوع به خویشتن جامعه را درست کنیم.
علینیا خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین عبادات، مناسک و مکانهایی که میتوانیم سرنوشت خود و جامعه را تعالی و رشد دهیم همین عبادت است و در اهمیت این عبادت عبادت همین بس که اهل بیت (ع) معتکف میشدند و برای اعتکاف تأکیدات و روایات بسیاری وجود دارد همچنین بزرگان بسیاری در دوران غیبت روی این عبادت تأکید داشتند.
وی عنوان کرد: در اوج قله تأکیدات دوران غیبت رهبر معظم انقلاب اعتکاف را یکی از دستاوردهای معنوی انقلاب نام میبرد که باعث میشود جوانان در شلوغیهای دنیا به خویشتن رجوع کنند و محاسبه، مراوده، طراحی و حرکت دوبارهای داشته باشند.
اعتکاف باعث تقویت اراده برای ادامه مسیر راه حق میشود
حجتالاسلام هادی گراوند مسئول نهاد رهبری در دانشگاه فرهنگیان لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: اعتکاف یک عمل عبادی، مستحبی و پُرفضیلت و عبادتی مستقل و دارای ثمرات تربیتی فردی، اخلاقی، اجتماعی و معنوی فراوانی است.
وی افزود: آیات و روایات متعددی در رابطه با اعتکاف بیان شده از جمله اینکه خدای متعال در آیه «وَإِذْ يَرْفَعُ إِبْرَاهِيمُ الْقَوَاعِدَ مِنَ الْبَيْتِ وَإِسْمَاعِيلُ رَبَّنَا تَقَبَّلْ مِنَّا إِنَّكَ أَنْتَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ» ابراهیم (ع) و اسماعیل (ع) را مأمور مهیا نمودن مسجد برای معتکفان میکند.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه فرهنگیان لرستان تصریح کرد: سیره عملی پیامبر اکرم این بوده که دهه آخر ماه رمضان را معتکف میشدند و در سیره اهل بیت عصمت و طهارت (ع) توصیهها و تأکیدات فراوانی بر اعتکاف شده است همچنین اعتکاف دارای ثواب و اجر فراوانی است.
گراوند با اشاره به فضیلتهای اعتکاف، گفت: امام سجاد (ع) میفرمایند هرکس در ماه رمضان ده روز معتکف شود ارزش آن معادل دو حج و عمره است و شایسته است معتکف آنچه را که حاجی هنگام احرام ترک نموده او نیز ترک کند.
وی بیان کرد: فرصت برای بازگشت به خویشتن، خلوت و انس با معبود، اصلاح و جبران گذشته، دور شدن از تعلقات و گرفتاریهای دنیوی، تفکر و ... از جمله ثمرات و برکات اعتکاف است.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه فرهنگیان لرستان یادآور شد: اعتکاف اثرات معنوی، تربیتی، معرفتی و سازندگی بر روی نسل نو را دارد و سببی برای تقویت ارتباط باخالق هستی و تقویت اراده برای ادامه مسیر راه حق است.
انتهای خبر/