حالت تاریک
  • یکشنبه, 1403/09/04 شمسی | 2024/11/24 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
قائم‌مقام معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

اندیشگاه قرآنی در وزارت فرهنگ راه‌اندازی می‌شود

اندیشگاه قرآنی در وزارت فرهنگ راه‌اندازی می‌شود

قائم‌مقام معاونت قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از راه‌اندازی اندیشگاه قرآنی برای تولید متون راهبردی عملیاتی خبر داد.

به گزارش سفیرافلاک، محمدمهدی عزیززاده با اشاره به کلان طرح‌های پیش‌بینی‌شده برای اجرا در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: تأسیس اندیشگاه قرآنی در وزارت ارشاد یکی از طرح‌هایی است که در مراحل پایانی قرار دارد و مأموریت آن مطالعه، اندیشه و تولید متون و ادبیات راهبردی در حوزه قرآن است؛ مثلاً در نشست‌های حکمرانی قرآنی که در این معاونت برگزار می‌شود، تعداد قابل‌توجهی از پژوهش و مطالعه برای تنظیم اسناد راهبردی قرآنی وزارتخانه‌ها تهیه می‌شود یا متونی درباره اینکه چگونه قرآن را در نظام مدیریت اجرایی کشور وارد کنیم.

وی افزود: باوجود بسیاری از محدودیت‌های مالی و اعتباری، حدود سه میلیارد تومان از اعتبارات معاونت قرآن را برای این اندیشگاه در نظر گرفته‌ایم که تا آخر سال تخصیص می‌یابد. مراحل ثبت این اندیشگاه و کارهای مقدماتی پژوهش‌ها و نشست‌ها نیز آغازشده و همچنین قراردادهای اسناد راهبردی و تولید متون نوشته‌شده در مراحل پایانی است و امیدوارم بتوانیم خروجی‌های علمی و گزارش‌های فنی این اندیشگاه را تا آخر سال و در سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن ارائه کنیم.

عزیززاده در پاسخ به این سؤال که آیا تأسیس چنین اندیشگاهی باوجود پژوهشگاه‌های حوزه و دانشگاه، موازی کاری نیست، اظهار داشت: مأموریت پژوهشگاه‌ها و اندیشگاه‌ها بسیار متفاوت است. پژوهشگاه‌ها در حوزه‌های مربوط به پژوهش‌های راهبردی و توسعه‌ای و کلان و کاربردی فعالیت می‌کنند ولی ما به لایه‌های پژوهش‌های علمی ورود نمی‌کنیم و به نظریه‌پردازی و تولید متون راهبردی عملیاتی می‌پردازیم و لذا جنس طرح‌های اجرایی علمی اندیشه محور با پژوهش‌های پژوهشگاه‌های کشور تفاوت دارد.

راهبری فعالیت‌های قرآنی کشور به عهده معاونت قرآن و عترت است

وی با بیان اینکه متون راهبردی قرآنی در پژوهشگاه‌های کشور تولید نمی‌شود، ادامه داد: وظیفه ما راهبری و سیاست‌گذاری فعالیت‌های قرآنی کشور است که ابزار آن، تولید علم و دانش است. بخشی از قراردادهای ما مربوط به تولید متون راهبردی برای وزارتخانه‌هاست که چگونه می‌خواهند بحث قرآن را در وزارتخانه‌های خود به‌پیش ببرند؛ مثلاً سند راهبردی قرآنی برای وزارت میراث فرهنگی جزو دستور کار معاونت قرآن است که با گروهی از اندیشمندان قرارداد نیز تنظیم کرده‌ایم. به همین دلیل ما آن لایه از اسناد راهبردی مدیریتی را تولید می‌کنیم که از شأن سیاست‌گذاری و وظایف ما محسوب می‌شود.

انجمن خادمان صحیفه سجادیه به ثبت رسید

قائم‌مقام معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کارهای تخصصی سه‌گانه در حوزه‌های قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه به‌عنوان کلان طرح‌های این معاونت است، از فعالان مردمی در این حوزه‌ها خواست تا انجمن‌های تخصصی را با حضور پیشکسوتان و صاحب‌نظران تشکیل دهند تا بتوانند صاحب ساختار تشکیلاتی در کشور شوند و از طرف دیگر بتوانند مطالبات صنفی خود را انجام دهند و به گفته عزیززاده تشکیل این انجمن‌ها تقریباً شبیه آن چیزی است که در انجمن‌های مختلف هنری و هنرمندان پیشکسوت در حوزه فرهنگ انجام می‌شود.

وی با اشاره به سابقه راه‌اندازی انجمن خادمان قرآن گفت: این انجمن از سال ۹۳ شروع به فعالیت کرد ولی استقرار نهایی آن هیچ‌وقت اتفاق نیافتاد، مجامع تخصصی آن شکل نگرفت و انتخابات آن نیز انجام‌نشده بود که در یک سال گذشته هم انتخابات انجام شد و هم مجامع تخصصی آن شکل گرفت و اخیراً جلسه شورای عالی انجمن خادمان قرآن تشکیل و انتخابات آن برگزار شد و گزینه‌های دبیر کلی برای اخذ تصمیم نهایی و بررسی صلاحیت‌ها به محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد شد.

عزیززاده تصریح کرد: همین کار را برای انجمن صحیفه سجادیه انجام دادیم که ثبت آن انجام‌شده و امیدوارم جلسه شورای عالی صحیفه سجادیه، طی یک ماه آینده برگزار شود و شاهد برگزاری انتخابات آن نیز باشیم.

وی درباره انجمن نهج‌البلاغه گفت: هنوز کارهای این انجمن، نهایی نشده و امیدوارم تا پایان سال این سه انجمن صاحب مکان شوند و بتوانیم در بودجه و اعتبارات کمک اولیه خوبی به آن‌ها داشته باشیم و پیشکسوتان و صاحب‌نظران این حوزه بتوانند خدماتی را تعریف کنند و مشارکت داشته باشند و دولت نیز وظیفه خود را برای حمایت از این انجمن‌ها داشته باشد.

انتهای خبر/

منبع: ایرنا

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از