حالت تاریک
  • دوشنبه, 1403/09/05 شمسی | 2024/11/25 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
در سفر استانی رئیس‌جمهور صورت گرفت؛

بهره‌‌برداری از ۱۰۳۴ طرح اقتصادی بندرعباس

بهره‌‌برداری از ۱۰۳۴ طرح اقتصادی بندرعباس

در اولین روز دهه مبارکه فجر و برگزاری دور دوم سفر استانی رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت به استان هرمزگان، بهره‌برداری از ۱۰۳۴ طرح عمرانی و اقتصادی به ارزش ۱۰۵ همت در این استان انجام خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا، استان هرمزگان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و راهبردی‌ترین مناطق کشور، طی دو سال و نیم گذشته با روی کار آمدن دولت سیزدهم، به‌عنوان یک نقطهٔ مهم در توسعه اقتصادی و اشتغال، تلاش‌های بسیاری در حوزه اقتصاد و ایجاد اشتغال انجام داده است.

حالا در اولین روز دهه مبارکه فجر و برگزاری دور دوم سفر استانی رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت به استان هرمزگان، بهره‌برداری از ۱۰۳۴ طرح عمرانی و اقتصادی به ارزش ۱۰۵ همت در این استان انجام خواهد شد.

افتتاح فاز یک نیروگاه برق مجتمع آلومینیوم المهدی
یکی از این پروژه‌ها نیروگاه برق مجتمع آلومینیوم المهدی است که در دو فاز باهدف تأمین برق به‌ویژه در فصل تابستان و جلوگیری از خارج شدن دیگ‌های تولیدی راه‌اندازی شده است.
دراین‌باره حمیدرضا فیاضی معاون انرژی آلومینیوم المهدی بابیان اینکه به اینکه نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی آلومینیوم المهدی هرمزگان دارای دو واحد است که فاز اول این پروژه در حال حاضر تکمیل‌شده است، اظهار داشت: هدف از راه‌اندازی این مجموعه تولیدی افزایش اطمینان از تأمین برق مداوم و جلوگیری از ضررهای متعدد ناشی از قطع برق است، به‌خصوص در تیک بار تابستان‌ها که فشار زیادی ازنظر تولیدی وارد می‌کند به همین دلیل بحث احداث نیروگاه در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: کارهای اجرایی آن به‌صورت ویژه از برج ۵ سال گذشته (مردادماه ۱۴۰۱) آغاز شد و در حال حاضر واحد یک آن به اتمام رسیده است. واحد یک که به مدار بیاید در تیک بار تابستان سال آینده ما دیگر محدودیتی برای تأمین انرژی موردنیاز نخواهیم داشت و در ادامه با وارد شدن واحدهای دیگر ما می‌توانیم آن برنامه‌های تکمیل خط تولید را درواقع در ادامه تزریق انرژی به شبکه سراسری را هم در دستور کار قرار دهیم که یک کمک زیادی به شبکه سراسری در تأمین برق خواهد کرد.

معاون انرژی آلومینیوم المهدی گفت: نیروگاه سیکل ترکیبی این واحد تولیدی دارای دو واحد گازی هرکدام به ظرفیت اسمی ۱۸۳ مگاوات و یک واحد بخار به ظرفیت ۱۸۰ مگاوات است که در دو فاز تقریباً ۲۳۴٫۵ میلیون یورو سرمایه‌گذاری شده است.

لازم به ذکر است؛ با تکمیل پروژه و وارد مدار شدن هر دو فاز این نیروگاه نیاز این مجموعه به تأمین برق به‌صورت کامل برطرف می‌شود و حتی مازاد تولید برق هم خواهد داشت و این اقدامی بزرگی جهت توسعه این صنعت است.

احیای واحد صنعتی پروژه کشتیرانی هرمزگان با فعالیت بیش از ۵۰۰ نفر
پروژه دیگر احیای واحد صنعتی کشتیرانی هرمزگان است. این واحد فعالیت خود را از سال ۱۳۸۲ با ساخت و تعمیرات انواع شناورهای دریایی در استان هرمزگان آغاز کرد.
به گفته کامبیز عرب مدیرعامل کشتی‌سازی سپهر دریا؛ در این کارخانه انواع کشتی‌های مختلف قابل ساخت و تولید و تأمین است. واحد صنعتی کشتیرانی هرمزگان در حال حاضر با بیش از ۵۰۰ نفر نیروی انسانی ساخت و تولید و تأمین ده‌ها کشتی را در سال به عهده دارد.
وی با اشاره به اینکه هرمزگان دارای پتانسیل بالایی در توسعه صنایع دریایی دارد، عنوان کرد: صنعت کشتی‌سازی در همه جای دنیا به‌عنوان صنعت مادر شناخته‌شده می‌شود و جزء صنایع استراتژیک محسوب می‌شود، کشور ما نیز در سال‌های اخیر به این موضوع خیلی اهمیت داده‌شده است.
مدیرعامل کشتی‌سازی سپهر دریا با اشاره به مشکلات این صنعت افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات این صنعت این است که در سواحل دریا مستقر است و زمین‌ها و کارخانه‌ها باید در مجاور دریا باشند به طبع زمین‌ها خارج از سواحل دریا برای این صنعت مناسب نیست. همچنین صنعت کشتی‌سازی باید با استانداردهای بین‌المللی ساخته شود.
عرب گفت: این کارخانه در ابتدا که شکل گرفت بالاترین استاندارها ساخت کشتی را سرمایه کار خود قرارداد که بتواند در آینده پس از رفع نیازهای داخلی محصولاتش را به تمام دنیا صادر کند در ابتدای این راه اهتمام داشت که بتواند از تجارب دیگر کارخانه‌های کشتی‌سازی دنیا که در این امور شناخته‌شده و تجربه داشتند استفاده کند ولی در مسیر با تحریم‌های بین‌المللی این کارخانه‌ها کلاً از همکاری کنار رفتند و در قراردادهایی که داشتیم ما را کنار گذاشتند و چالش‌هایی را برای ما به وجود آوردند که بار مالی و کاری برای ما به وجود آورد که در برهه‌ای به حداقل تعداد نیرو (۱۰ نفر) رسید اما در حال حاضر بیش از ۵۰۰ نفر در این مجموعه مشغول به کار هستند.

 

ساخت پالایشگاه نفت آفتاب یزد در کمتر از یک سال و نیم در دولت سیزدهم

از دیگر طرح‌های اقتصادی، پالایشگاه نفت آفتاب یزد است که این پالایشگاه به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده مشتقات نفتی در بخش خصوصی کشور، با استفاده از خوراک (مواد اولیه) مختلف که از طریق مجموعه وزارت نفت، پالایشگاه‌های گازی و نفتی کشور تأمین می‌کند، عملیات پالایش و تولید مشتقات نفتی را به‌منظور ارائه به بازارهای جهانی انجام می‌دهد.
علیرضا امین مدیر ارشد منطقه‌ای شرکت پالایش نفت آفتاب بابیان اینکه طراحی، ساخت و بهره‌برداری از پالایشگاه نفت آفتاب یزد به کمک متخصصان ایرانی در ظرف کمتر از یک سال و نیم ساخته‌شده است، گفت: این پالایشگاه در حال حاضر با ظرفیت ۴۰ هزار بشکه در حال کار است. خوراک این پالایشگاه از میعانات گازی است که در حال حاضر از عسلویه با تانکر حمل می‌شود. محصولات این پالایشگاه، نفت‌های سبک، نفت‌های سنگین، حلال و گازوئیل است که همه صادراتی هستند.
وی افزود: ویژگی‌های مهم این پالایشگاه ساخت داخل بودن آن و سرعت عملی که در ساخت این پالایشگاه صورت گرفته است و همچنین هزینه‌ای که برای ساخت این پالایشگاه انجام‌شده است تا حالا ۶ هزار همت بوده است.
مدیر ارشد منطقه‌ای این پالایشگاه با اشاره به اینکه طرح‌های توسعه زیادی در دستور کارداریم که در سال‌های آتی به بهره‌برداری خواهند رسید، گفت: در حال حاضر حدود ۱۲۰۰ نفر نیروی انسانی در این مجموعه مشغول به کار هستند.

بهره‌‌برداری از ۱۰۳۴ طرح اقتصادی بندرعباس

بهره‌برداری از فاز نخست پتروپالایش آذرخش با ظرفیت یک‌هزار و ۵۰۰ تن تولید قیر
فاز نخست پروژه پتروپالایش آذرخش بندرعباس با ظرفیت یک‌هزار و ۵۰۰ تن تولید قیر در روز قرار است در سفر رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسد.
احمد آبکار مدیر مهندسی و طرح‌های شرکت بناگستر با اعلام شرایط فعلی فعالیت این کارخانه تأکید می‌کند: در حال حاضر با تکمیل فاز اول اجرا، تولید قیر از طریق بلندینگ و اختلاط مدنظر است اما با تکمیل فاز دوم، به‌تدریج در مدار ظرفیت کامل تولید قرار می‌گیریم و انواع قیر را به بازارهای جهانی عرضه می‌کنیم.
وی افزود: خوراک این واحد تولیدی با خط لوله به متراژ یک هزار و ۷۰۰ متر از محل شرکت پالایش نفت بندرعباس تأمین می‌شود.
آبکار با اشاره به اینکه برای راه‌اندازی این واحد تولیدی، پنج‌هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی هزینه شده است، عنوان کرد: محصول این واحد، صادراتی است و در طرح توسعه علاوه بر قیر، روغن صنعتی نیز تولید می‌شود. این کارخانه ۶ مخزن یک هزار و ۵۰۰ تنی برای ذخیره و تولید دارد. با بهره‌برداری از این واحد، ۱۲۰ نفر مشغول به کار می‌شوند.
مدیر مهندسی و طرح‌های شرکت بناگستر گفت: قرار گرفتن در نزدیکی پالایشگاه و مجتمع بندری شهید رجایی بندرعباس از مهم‌ترین ویژگی این کارخانه است.

افتتاح ۲۰۰ واحد آموزشی و ۸۰۰ کلاس درس در جریان سفر رئیس‌جمهور

محمد قویدل مدیرکل آموزش‌وپرورش استان هرمزگان بابیان اینکه در هرمزگان ۴۳۰ هزار دانش‌آموز داریم، گفت: متوسط سرانه استان حدود ۵ و ۴ دهم است. این استان در ارزیابی شاخص‌های عمومی و اختصاصی در میان ۵ استان اول آموزش‌وپرورش کشور انتخاب‌شده است.

وی افزود: در جریان سفر رئیس‌جمهور به این استان ۲۰۰ واحد آموزشی و همچنین ۸۰۰ کلاس درس در حوزه عمرانی افتتاح خواهند شد که ۶ سالن سرپوشیده ورزشی و نیز ۶۰ زمین درون مدرسه‌ای و زمین‌بازی‌های ساحلی نیز در مهیای بهره‌برداری رسمی هستند.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان هرمزگان با اشاره به اینکه این پروژه از سال ۱۴۰۰ مجدد با مشارکت شرکت پالایش نفت آفتاب آغاز شد و مهرماه سال ۱۴۰۲ تحویل آموزش‌وپرورش شد، تصریح کرد: مجموع اعتبارات این پروژه بالغ‌بر ۵۵ میلیارد تومان بوده است که ۳۵ میلیارد تومان آن از محل مسئولیت‌های اجتماعی شرکت پالایش نفت آفتاب و ۲۰ میلیارد تومان هم از محل اعتبارات دولتی تأمین‌شده است.

تجهیز این پروژه کامل از طرف خود اداره کل نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس استان هرمزگان انجام‌شده است. یکی از ویژگی‌های این پروژه و دیگر پروژه‌ها که در حال افتتاح هستیم استفاده از معماری بومی و محلی است. به‌عنوان یکی از ساختمان‌های فاخر در شهر بندرعباس این طراحی انجام‌شده و به مرحله بهره‌برداری رسیده است. یکی دیگر از ویژگی‌های خاص این پروژه بحث نورپردازی است که به‌طور کامل توسط خود مهندسین اداره کل نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس استان انجام‌شده است.

درمجموع کل اعتبارات این ۸۰۰ کلاس غریب به هزار میلیارد تومان است که طی این مدت حاصل بین سفر اول رئیس‌جمهور و سفر دوم به مرحله بهره‌برداری رسیده است علاوه بر افتتاح این پروژه‌ها هوشمند سازی ۳۲۰ کلاس درس بااعتبار غریب بر ۳۰ میلیارد تومان انجام‌شده است.



اتمام ۳ فاز پروژه ساماندهی فاضلاب شهر بندرعباس در دولت سیزدهم

شهروز شجاعی مدیرعامل شرکت تأمین و توسعه زیرساخت خلیج‌فارس طرح بزرگ ساماندهی فاضلاب شهر بندرعباس و انتقال پساب بازیافت شده از مردادماه ۱۴۰۰ در ۶ فاز برای حل بزرگ‌ترین چالش محیط زیستی نوار شمالی خلیج‌فارس و شهر بندرعباس آغاز شد در حال حاضر هر ۶ فاز در حال انجام و عملیات اجرایی در آن انجام می‌گیرد.

وی با اشاره به فاز یک افزود: فاز یک این طرح احداث مخزن ده هزار مترمکعبی و ایستگاه پمپاژ پساب باکیفیت به منطقه ویژه اقتصادی و صنایع است که عملیات ساختمانی آن صد درصد تمام‌شده است.

شجاعی بابیان اینکه فاز ۲ انتقال، نوسازی و بازسازی تصفیه فاضلاب شهر بندرعباس و ایستگاه پمپاژ تصفیه است، گفت: این طرح در کل ۷۰ درصد پیشرفت داشته است ولی بخش مایع مدول توسعه در سفر رئیس‌جمهور به استان راه‌اندازی خواهد شد. ازلحاظ فنی راه‌اندازی مدار توسعه و بخش مایع نیازمند شکل‌گیری باکتری‌هاست که در یک بازه زمانی دوماهه تعریف می‌شود که باید در این مدت میکروارگانیسم‌ها لجن‌های درون فاضلاب را بخورد و آب به ورودی فاضلاب به کیفیت مطلوب‌تری برسد.

به گفته مدیرعامل شرکت تأمین و توسعه زیرساخت خلیج‌فارس؛ در فاز ۳، خط انتقال تصفیه‌خانه تا مخزن است که در منطقه ویژه قرار دارد. این خط انتقال به طول ۲۲ کیلومتر است که عملیات آن ۱۰۰ درصد به پایان رسیده و خط کاملاً آماده بهره‌برداری است.

وی افزود: فاز ۴ به جهت اینکه فاضلاب شهر بندرعباس و شیرین سازی در بحث صنعت آب کشور به‌عنوان صنعت نامتعارف شناخته می‌شود و صنایع هم مکلف هستند از آب نامتعارف استفاده کنند و نامتعارف دوم به دلیل این است که شهر بندرعباس یک شهر ساحلی است و شبکه جمع‌آوری فاضلاب سال‌های سال از عمر آن گذشته است جزر و مدد دریا باعث ورودی شوری به فاضلاب و همچنین ماسه می‌شود برای اینکه این پساب در صنعت استفاده شود، فرآیند آب باید شیرین سازی شود نمونه این مورد حتی در کشورهای خارجی هم نمونه آن وجود ندارد. این فاز ۱۵ درصد پیشرفت داشته است که تا شهریور ۱۴۰۴ آماده بهره‌برداری خواهد شد.

وی بیان کرد: فاز ۵ نیز مخزن ذخیره آب در منطقه ویژه است که فعالیت آن از ابتدای سال آغازشده و پیشرفت این فاز ۷۰ درصد است که شامل ساخت مخزن ۴۰ هزار مترمکعبی آب است که تا پایان سال به اتمام خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت تأمین و توسعه زیرساخت خلیج‌فارس با اشاره به فاز ۶ گفت: فاز ۶ و پایان پروژه نیز شامل شبکه توزیع بین صنایع است که صنایع در حال حاضر صاحب این پساب هستند و پیش‌فروش کردند و بخشی از هزینه‌های مالی موردنیاز طرح از محل پیش‌فروش بوده است. پساب تصفیه‌شده باید به درب کارخانه‌های مصرف‌کننده صنعتی برسد.

بهره‌‌برداری از ۱۰۳۴ طرح اقتصادی بندرعباس

افتتاح بیمارستان فوق تخصصی کودکان در بندرعباس در سفر رئیس‌جمهور

بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس یکی از طرح‌های مورد افتتاح در سفر ریاست جمهوری است که ساخت این بیمارستان در سال ۱۴۰۰ با هماهنگی و مشارکت خیرین و پالایشگاه نفت بندرعباس شروع و هم‌اکنون در حال بهره‌برداری است. برای ساخت این بیمارستان ۵ هزار میلیارد ریال هزینه ساخت شده و ۲ هزار میلیارد هزینه تجهیزات آن شد.

غلامعلی جاودان رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان دراین‌باره اظهار داشت: بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی کودکان بندرعباس باهمت مسئولیت‌های اجتماعی استان ازجمله وزارت نفت و حمایت‌های استاندار محترم و نمایندگان استان در ۵ طبقه در فضایی حدود ۹ هزار و ۵۰۰ مترمربع ساخته‌شده است.

وی افزود: این بیمارستان ۱۱۲ تخت خوابی است که در رده‌های تخصصی و فوق تخصصی به سراسر استان هرمزگان و شهرهای جنوب کرمان و در مواردی شهرهای سیستان و بلوچستان خدمات تخصصی و فوق تخصصی به کودکان ارائه می‌کند.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان؛ در این بیمارستان بخش‌های مختلف کودکان (داخلی، جراحی و اتاق عمل کودکان) بخش‌های فوق تخصصی (عفونی، ریه و خون و سرطان و نورولوژی و قلب کودکان) وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه تجهیزات این بیمارستان از بهترین و به‌روزترین تجهیزاتی است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مستقر کرده است، تصریح کرد: این بیمارستان با ۱۹۱ پرستار و حدود ۵۰ پزشک به کودکان ارائه خدمت می‌کند.

برای ساخت این بیمارستان بیش از ۵ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است. بالغ‌بر دو هزار میلیارد ریال برای تجهیزات پزشکی این بیمارستان هزینه شده است که ان‌شاءالله به یمن دهه فجر و با حضور ریاست‌جمهور و مردم استان هرمزگان به‌ویژه کودکان این استان و استان‌های هم‌جوار به بهره‌برداری خواهد رسید.

بهره‌‌برداری از ۱۰۳۴ طرح اقتصادی بندرعباس

تحویل ۱۴ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن به مردم استان هرمزگان

عباس کمالی مدیرکل راه و شهرسازی استان هرمزگان هم در مورد افتتاح پروژه مسکن ملی این استان اظهار کرد: سهمیه استان هرمزگان در طرح نهضت ملی مسکن در حوزه شهری حدود ۵۰ هزار واحد و در حوزه روستایی ۱۶ هزار واحد، جمعاً ۶۶ هزار واحد است که در دهه مبارک فجر با حضور رئیس‌جمهور ۱۴ هزار و ۲۹ واحد به بهره‌برداری خواهد رسید.
کمالی بیان کرد: برای پروژه‌هایی که افتتاح می‌کنیم بالغ‌بر ۲۴ هزار میلیارد تومان هزینه شده و بنا داریم تا پایان دولت بتوانیم آنچه تعهد بوده، به پایان برسانیم و درواقع در عمر دوساله دولت ۲۰ هزارتا تحویل داده‌ایم.
به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان هرمزگان؛ سهمیه استان جمعاً ۶۶ هزار واحد است و بنا داریم تا پایان دولت همه واحدها تکمیل شود.

بهره‌‌برداری از ۱۰۳۴ طرح اقتصادی بندرعباس

 گفتنی است؛ آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روزهای ۱۲ و ۱۳ بهمن در هرمزگان خواهد بود و علاوه بر بررسی روند پیشرفت و تحقق مصوبات سفر نخست، با نخبگان، دانشگاهیان و اقشار مختلف مردم دیدار می‌کند.

 

هیئت‌وزیران و تعدادی از معاونان، رئیس‌جمهور را در این سفر ۲ روزه همراهی می‌کنند.

 

دور نخست سفر رئیس‌جمهور و هیئت دولت به هرمزگان در ۲۳ دی‌ماه ۱۴۰۰ افزون بر ۴۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار و تسهیلات در قالب ۱۸۰ مصوبه برای استان هرمزگان به تصویب رسید.

انتهای خبر/

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از