حالت تاریک
  • یکشنبه, 1403/10/09 شمسی | 2024/12/29 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
رئیس‌کل بانک مرکزی مطرح کرد:

جایگزینی ارزهای محلی با دلار و یورو

جایگزینی ارزهای محلی با دلار و یورو

رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه هیچ کمبودی در درهم نداریم، گفت: سیاست جایگزینی ارزهای محلی با دلار و یورو را دنبال می کنیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، محمدرضا فرزین در مراسم عرضه اولین اوراق مرابحه ارزی کشور در مرکز مبادله ایران، اظهارداشت: این اولین اوراق جدید ارزی است که در داخل ایران معامله می‌شود؛ یکی دو بار قبل در خارج از کشور اوراق فروخته بودیم.

وی بابیان اینکه باید منابع لازم را برای رشد تولید فراهم کنیم، گفت: این اوراق یکی از مهم‌ترین منابع تأمین مالی برای رشد تولید است.

فرزین ضمن اشاره به اینکه بارها گفتیم سیاست اصلی ما در بانک مرکزی سیاست تثبیت است که شامل بخش‌های مختلف می‌شود، تصریح کرد: در حوزه سیاست ارزی منظور ما از تثبیت کاهش بی‌ثباتی ارزی بود. اگر به زیر ۵ درصد برسد ارز را به سطح باثباتی می‌رسانیم؛ الآن توانستیم بی‌ثباتی ارز را کاهش دهیم.

*هیچ کمبودی در درهم نداریم

رئیس‌کل بانک مرکزی با تأکید بر اینکه مرکز مبادله مرجع ما برای سیاست‌گذاری ارز بوده است، افزود: به‌زودی آثار فعالیت‌های این مرکز را مشاهده خواهیم کرد. الآن هیچ کمبودی در درهم نداریم؛ آن‌قدر در مرکز درهم عرضه می‌کنیم که کسی نمی‌خرد و آخر روز درهم اضافه هم می‌آید.

فرزین گفت: سعی می‌کنیم علامت روبه‌جلو بدهیم؛ نمی‌خواهیم علامت رو به عقب بدهیم؛ می‌خواهیم بازرگانان قابلیت پیش‌بینی در بازار را داشته باشند.

 

*صندوق تثبیت ارزی تأسیس می‌شود

وی با اشاره به تصویب صندوق تثبیت ارزی در بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: صندوق توسعه ملی قبل از این صندوق ذخیره ارزی بود ولی برای اینکه مابه‌التفاوت درآمد دولت از نفت را به بخش خصوصی بدهیم صندوق توسعه را تشکیل دادیم؛ صندوق تثبیت ارزی هم برای پوشش ریسک و خطر نوسانات نرخ ارز در آینده راه می‌افتد.

 

*جایگزینی ارزهای محلی با دلار و یورو

رئیس‌کل بانک مرکزی از برنامه این بانک برای جایگزینی ارزهای محلی بجای دلار و یورو خبر داد و تصریح کرد: البته ارزهای محلی نوسانات بیشتری دارند به دنبال مکانیزم‌های جدیدی هستیم که از ارزهای محلی آن‌ها استفاده کنیم تا دلار و یورو را در معاملات خرد خودمان حذف کنیم؛ در عراق و ترکیه می‌خواهیم این کار را بکنیم با سوریه هم مذاکراتی اخیراً داشتیم.

 او گفت: تلاشمان این است که ارز مرکز مبادله نرخ مرجع شود و تابلوهای مرکز به بازار علامت‌دهی کند؛ باید در ایران بازار رگولیتر در بخش طلا و ارز داشته باشیم؛ بازار طلا بسیار بازار بزرگی است و نمی‌توانیم فقط روی ارز تمرکز کنیم و طلا را فراموش کنیم. به همین دلیل باید برای طلا هم مقرراتی وضع کنیم و از ظرفیت آن در مرکز مبادله استفاده کنیم.

رئیس‌کل بانک مرکزی ادامه داد: مرکز مبادله باید بتواند ثبات و آرامش را در بازار ارز به وجود بیاورد و ارز را پیش‌بینی پذیر کند؛ خزندگی نرخ ارز در مقاطعی به ما آسیب میزند و تلاشمان این است با نهادسازی رفتار نرخ ارز را در کشورمان پیش‌بینی پذیر کنیم؛ با دستور نمی‌توان این کار را انجام داد.

وی با اشاره به انتظارات منفی که از سوی برخی افراد مشخص در جامعه شکل می‌گیرد گفت: نظرسنجی‌های ما نشان می‌دهد انتظارات تورمی گرچه همچنان بالاست ولی کاهش‌یافته است.



* نرخ رشد نقدینگی به ۲۶٫۴ درصد کاهش یافت

فرزین نرخ رشد نقدینگی را ۲۶٫۴ درصد اعلام کرد و گفت: تلاشمان کاهش این نرخ تا پایان سال به ۲۵ درصد است.

او در ادامه بابیان اینکه تجار باید حتماً با مرکز در ارتباط باشند؛ کفت: تمام عملیات ارزی به مرکز مبادله می‌آید و ما در بانک مرکزی فقط سیاست‌گذاری ارزی را خواهیم داشت؛ اقدامات خاصی را هم درباره طلا باید انجام دهیم.

وی گفت: باید بتوانیم از منابع ارزی استفاده کنیم؛ نرخ ۶ درصد برای ارز خیلی جذاب است و سرمایه‌گذاران داخل و خارج می‌توانند از این اوراق (مرابحه) استفاده کنند.

وی گفت: نباید آسیبی از سیاست‌های پولی به رشد بزنیم و ان‌شاءالله این اقدام شروعی برای کمک باشد؛ محصولات جدیدی هم داریم و هرماه منتظر محصولات جدید برای ارز و طلا در مرکز مبادله باشید. قیمت دارایی‌ها مثل ارز، طلا و مسکن خیلی کنترل‌شده است؛ در بازار کلاً نیز نوسانات کاهش‌یافته است؛ تورم‌تولید به زیر یک درصد و صنعت صفر درصد شده است و این ما را به آینده و ادامه سیاست تثبیت امیدوار می‌کند.

او تأکید کرد: تورم سالانه هم ان‌شاءالله باسیاست‌های جدید بانک مرکزی کاهش پیدا می‌کند و امیدوارم برگردیم به متغیرهای بلندمدت اقتصاد کشور؛ چون در سال‌های اخیر به دلیل نوسانات دارایی‌ها محدودشده بودیم ولی الآن فرصت مناسب سیاست‌گذاری برای متغیرهای بلند اقتصادی است.

انتهای خبر/

منبع: تسنیم

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از