عطر بهار با یک نگار؛
برداشت گُل نرگس در پلدختر آغاز شد
برداشت گل نرگس از نرگسزارهای پلدختر آغاز شده و دشتهای این شهرستان را عطرآگین کرده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، فصل زمستان به نیمه که میرسد بسیاری از نقاط سردسیر لرستان پوشیده از برف میشود اما چندین کیلومتر آن طرفتر در دشتهای پلدختر به دلیل موقعیت جغرافیایی و آب و هوای مناسب مردم اقدام به برداشت گل نرگس میکنند و دشتها پراز گل خوش عطر و نگار نرگس میشود و نرگسزارهای پلدختر بهجای برف، دشتهای این منطقه را سفیدپوش و مشام رهگذران را مینوازد.
پلدختر خاستگاه و زیستگاه گل نرگس در استان لرستان است و در ۸۰ هکتار از زمینهای این شهرستان گل نرگس کشت و سالانه ۱۷میلیون شاخه گل نرگس از نرگسزارهای این شهرستان برداشت میشود.
گل خوش عطر و زیبای نرگس دارای چهار نوع شهلایی، پُربَر، کمپَر، پیالهای و شیراز است که نرگسزارهای پلدختر عمدتاً از نوع پیالهایاند و تا اواخر اسفند ماه گلدهی دارند.
با توجه به اقلیم سرد استان لرستان و موقعیت خاص پلدختر در صورت سرمایهگذاری و توجه مسئولان استانی، نرگسزارهای پلدختر به سبب زیبایی و اینکه در فصل سرد سال رشد میکنند میتوانند زمینه توسعه و گردشگری را برای استان و شهرستان به ارمغان آورند.
تولید ۱۷میلیون شاخه گل نرگس در پلدختر
احمد رضا ساتیاروند رئیس جهاد کشاورزی پلدختر در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سفیرافلاک اظهار داشت: امسال ۸۰ هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت گل نرگس رفته است که از این سطح زیر کشت بیش از ۱۷میلیون شاخه گل نرگس برداشت میشود.
وی با اشاره به اینکه شهرستان پلدختر زیستگاه گل نرگس در استان لرستان است افزود: به دلیل شرایط آب و هوایی پلدختر این منطقه مستعد و مناسب برای کشت گل نرگس است.
رئیس جهاد کشاورزی پلدختر عنوان کرد: گل نرگس در چهار نوع کمپَر، پُرپَر، شهلایی، پیالهای و شیراز تولید میشود که نرگسزارهای پلدختر عمدتاً پیالهای میباشند و تا اواخر اسفندماه گلدهی دارند. پراکنش گل نرگس در تمام نقاط شهرستان پلدختر مشاهده میشود و در مناطقی مانند آزادراه و کرکی کشت میشود و گل نرگس پلدختر به دستههای ۱۰۰تایی به کلانشهرها ارسال میشود.
وی بیان کرد:۲۰ سال است که گل نرگس در این شهرستان کشت میشود اما توسعه نرگسزارهای پلدختر از پنج سال گذشته آغاز شده و به دلیل قیمت مناسب و زحمت کم کشاورزان پلدختری رغبت بیشتری به این کار دارند.
ساتیاروند تصریح کرد: اراضی شیبدار و درجه دو و سه قابلیت کشت گل نرگس را دارند و این نوع گل در برابر بیآبی و کمآبی مقاوم و به صورت آبی و دیم کشت میشود.
رئیس جهاد کشاورزی پلدختر خاطرنشان کرد: در زمانی که اکثر نقاط استان پوشیده از برف است و این مناطق با سرما دست و پنجه نرم میکنند در شهرستان پلدختر نرگسزارها گلدهی دارند که در صورت سرمایهگذاری میتواند زمینه توسعه و گردشگری را در این منطقه فراهم آورد.
پلدختر بیشترین سطح زیرکشت گل نرگس در لرستان
محمدحسن کیانیفر مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» با اشاره به نوع اقلیم استان بهویژه جنوب لرستان برای ورود گل شاخهبریده نرگس به بازار فروش گفت: بخش عمده تولید گل نرگس استان از طریق ایلام به کشور عراق صادر میشود.
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۱۰۰ نفر بهرهبردار در زمینه پرورش گل نرگس در لرستان افزود: اگر قیمت هر شاخه گل نرگس ۲۰۰ تومان باشد درآمد هر هکتار با تولید حداقل ۲۰۰ هزار شاخه بیش از ۴۰ میلیون تومان است.
مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: با توجه به اینکه بیشترین دوره رشد گل نرگس در پائیز و زمستان است و در این فصلها بارندگیها میتواند تمام نیاز آبی آن را تأمین کند، گل نرگس یک محصول مقرون بهصرفه است.
کیانیفر عنوان کرد: با وجود ارقام اصلاح شده و در شرایط مناسب و رسیدگی کامل پرورش گل نرگس میتواند تا چند برابر در هر هکتار درآمد داشته باشد.
وی با بیان اینکه بیشترین سطح زیر کشت گل نرگس در شهرستان پلدختر قرار دارد، یادآورشد: گل نرگس استان بیشتر در مناطق روستایی کُرکی، تنگفنی، رنگینبان، زعفران، چممهر، هلوش، دشت جایدر، دشت واشیان، بادامک، گلگل، باغ گلگل، کلک بیشه، افرینه و چولهول کاشته میشود.
کمک به اشتغالزایی در لرستان
سید عماد شاهرخی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در حاشیه بازدید از مزارع گل نرگس پلدختر گفت: بیش از ۸۵ هکتار از اراضی لرستان به کشت این گل اختصاص یافته و سالانه بیش از ۱۸ میلیون شاخه گل نرگس در استان تولید میشود.
وی افزود: در کنار توسعه کشت گل نرگس، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی مرتبط با این محصول، میتواند به افزایش ارزشافزوده و اشتغالزایی در لرستان کمک کند.
شاهرخی بر اهمیت گردشگری کشاورزی در توسعه پایدار لرستان تأکید و تصریح کرد: یکی از فرصتهای مهمی که کشت گل نرگس در اختیار این استان قرار میدهد، توسعه گردشگری کشاورزی است.
انتهای خبر/