یادداشت؛
حضرت زهرا (س) الگویی تمام عیار
حجتالاسلام سید علی موسوی، مدیر حوزه علمیه خواهران لرستان نوشت: حضرت زهرا (س) با یک سن بسیار کم به عنوان یک الگو و نمونه در تمام زمینهها مطرح است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، حضرت زهرا (س) برای همگان الگو و نمونه است، زمانی که می گویند یک فرد الگوست این الگو بودن باید از تمام جوانب سنجیده شود و در تمام جوانب اگر نسبت به حضرت زهرا (س) دقت شود این الگو بودن کاملاً مشهود و ملموس است و از این جهت زندگی حضرت زهرا (س) نیاز به مطالعه دقیق دارد.
یکی از ویژگیهای حضرت زهرا (س) صبر در مقابل گرفتاریها و مشکلات است که این حضرت در مصائب، گرفتاریها و مشکلات عظیمی که بعد از نبی مکرم اسلام پیش آمد صبر کرد. صبر گاهی عامل میشود برای اینکه بعد از آن پیروزی اتفاق بیفتد؛ در صبری که حضرت زهرا (س) دارد تربیتی در نسل ایجاد میکند و فرزندانی همچون امام حسن (ع)، امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) تربیت میشوند که هر کدام از آنها برای عالم الگو و نمونه هستند و تربیت فرزند یکی از شاخصههای تربیتی حضرت زهرا (س) است.
در حدیث لولاک نقل شده که اگر پیامبر(ص) نبود افلاک خلق نمیشدند و اگر حضرت علی (ع) نبود خداوند پیامبر (ص) را خلق نمیکرد و اگر فاطمه (س) نبود خداوند پیامبر (ص) و حضرت علی (ع) را نیز خلق نمیکرد و این مطلب نشان میدهد که تجلی عصاره نبوت و امامت در حضرت زهرا (س) است و این عظمت و جایگاه والای ایشان است.
یک ویژگی دیگر حضرت فاطمه زهرا (س) قانع بودن است و ایشان هیچگاه از حضرت امیرالمومنین (ع) درخواست غیرموجه ندارد چون نمیخواهد درخواستی داشته باشد که شاید در توان همسر نباشد.
از شاخصههای دیگر حضرت فاطمه زهرا (س) که باید جامعه امروزی به آن توجه کنند این است که مهریه حضرت زهرا (س) آب بود و این مهریههایی که امروز میبینیم منطقی و معقول نیست که میطلبد بانوان به این ویژگی توجه ویژهای داشته باشند.
از لحاظ تقوا حضرت زهرا (س) نمونه و الگو است و حضرت از نظر تقوا به جایی میرسد که بعد از پیامبر (ص) جبرئیل به ایشان نزول دارد که نشاندهنده جایگاه والای حضرت زهرا (س) است.
در زمانی که فرزندان پسر پیامبر (ص) از دنیا میروند خداوند سوره کوثر را در شأن حضرت فاطمه زهرا (س) و فرزندان ایشان نازل میکند یعنی ای پیامبر (ص) کوثر به معنای خیر کثیر به تو داده شد که می بینیم بیشترین مرجعیت زعامت شیعه و برکات بسیار از نسل حضرت زهرا (س) است.
زن مظهر عطوفت و مهربانی است و خداوند هیچ موجودی را خلق نکرده که از مادر مهربانتر باشد اما حضرت زهرا (س) در کمال و اوج این مهربانی است و در مادری به جایگاهی میرسد که رسول اکرم او را به عنوان مادر خطاب میکند و ام ابیها میشود.
حضرت زهرا (س) با یک سن بسیار کم به عنوان یک الگو و نمونه در تمام زمینهها مطرح است بنابراین حتی در روایات داریم که اهل بیت عصمت و طهارت حضرت زهرا (س) را به عنوان الگو و اسوه خود میدانند.
علاوه بر آثار دنیوی حضرت زهرا (س) روایت زیادی در مورد آثار اخروی مطرح است و عظمت و ظرفیت واقعی حضرت زهرا (س) در محشر معلوم میشود و این جایگاه بسیار بالا و وسیعی است. این موارد ابعاد شخصیتی حضرت زهرا (س) است و در تاریخ اینگونه شخصیتی با این عظمت و جایگاه وجود ندارد و اگر ما خودمان را با زندگی حضرت زهرا (س) تطبیق دهیم وضعیت ما اینگونه نخواهد بود.
مهربانی، تقوا، حجاب، فرزندآوری، انفاق، عدم وابستگی به دنیا، توجه به همسایهها، پاکدامنی و... از ویژگیهای حضرت زهرا (س) است که باید این صفات در جامعه جاری و ساری شوند و زنان ما از این ویژگیها الگو بگیرند. بنابراین اگر جامعه ما واقعاً بخواهد به رشد، تعالی و به آن حس واقعی مادری برسد باید از حضرت زهرا (س) و ویژگیهای ایشان الگو بگیرد.