یادداشت؛
حضرت زهرا (س) الگویی جاودانه
لیلا جوانمرد، عضو هیات علمی دانشگاه لرستان نوشت: حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی ناب و جاودانهای برای تمامی زنان مسلمان جهان است که تأمل و الگوبرداری از زندگی این بانوی بزرگ ما را به اهداف متعالی سوق میدهد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، صحبت کردن از کارهایی که زهرا سلام الله علیها در عمر پر برکتشان انجام دادند، دشوار اما شیرین و آموزنده است و تأمل در مورد جایگاه ایشان را با چند سوال، به قضاوت خواهیم نشست:
آیا ایشان مانند خانمهایی بودند که به واسطه سن کم یا فقدان نعمت مادری که یاریدهنده ایشان باشد، مادر شدن خود را به تاخیر انداخت یا با تربیت بهترین و اثرگذارترین فرزندان، هنوز تکلیف معنویت و سیاست جامعه جهانی امروز با تاثیرپذیری از راه فرزندان ایشان و توسل به مسیر شهادت آنان، انتخاب میشود؟
آیا ایشان مانند خانمهایی بودند که تمام دنیا را در جواهرات، لباسها و اسباب زندگیشان بداند و سرگرم به خرید و نگهداری شان باشد و غم ایشان غم رقابت با دیگر زنان برای جا نماندن از این تفاخرها میباشد یا دنیا را با لباس عروسیاش، افطار فرزندانش و دستاورد فدک در راه خدا به فقرا تقدیم کرد؟
آیا ایشان، مانند خانمهایی که با داشتن چهار طفل خردسال، خود را از تکالیف سیاسی جامعه تبرئه میکنند و راضی از خود که به تربیت اسلامی فرزندان برای یاری دین، مشغول هستند، بینیاز از جهاد دیگری میبینند یا در راه جهاد، جان شیرین داد و پر و بالش سوخت؟
آیا ایشان مانند خانمهایی که از عدم حمایت شوهر ناراحت میشوند؛ رنجیده خاطر شدند از همسر یا از ایشان جانانهتر دفاع کردند؟ آیا ایشان مانند خانمهایی بودند که چون به دیگران کمک مالی میکنند و دعای خیرشان بدرقه راه همسایگان و خويشاوندان است اما از جانب آنان، نامهربانی میبینند و در نتیجه، در تلاش برای کينهورزی بر میآیند یا این که دعای خیر و خوبیشان افزونتر میگشت؟
آیا ایشان مانند خانمهایی بودند که در مقام مشاجره با همسر و بازخواست ایشان برای کم و کاستیهای زندگی بودند یا به همسر یاری میرساندند برای بندگی خالصتر خدا؟
آیا ایشان مانند خانمهایی بودند که انجام وظایف منزل و پختن غذا، وقت ایشان را برای عبادت مضیق و تمرکز ایشان را در صحبت با معبود به یغما میبرد آنچنان که در لابه لای نماز به کارهای روزانه و بچهها بیش از خالق میاندیشیدند یا این که در برابر خالق، از درک عظمت خدواند تمام اعضایشان به لرزه میافتاد؟ بخشی از شناخت جایگاه زهرای اطهر و کوثر رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم در گِرو تأمل کردن در پاسخ سوالات فوق است.