حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1403/10/13 شمسی | 2025/01/02 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
رویای احداث داروسازی داروهای گیاهی تحقق می‌یابد
گفتگوی تفصیلی با کارآفرین بروجردی؛

رویای احداث داروسازی داروهای گیاهی تحقق می‌یابد

کارآفرین بروجردی حدود ۱۰ سال است که کار کشت و فرآوری گیاهان دارویی را انجام می‌دهد و علاوه بر اجرای طرح توسعه در کارخانه، داروسازی داروهای گیاهی هم در دست احداث دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، گیاهان دارویی گنج‌هایی سبز نهفته در دل خاک بوده که این گیاهان کاربردهای زیادی در حوزه دارویی، درمانی، بهداشتی، غذایی و صنعتی دارند و این صنعتی است که با فعال کردن و استفاده از ظرفیت‌های مختلف برای بهره‌گیری از گیاهان دارویی، می‌توان شاهد شکوفایی اقتصاد و ایجاد اشتغال برای افراد بیکار شد.


از گذشته‌های دور تاکنون استفاده از گیاهان دارویی در بین افراد مرسوم بوده است به‌طوری که از این گیاهان برای درمان و تسکین برخی از دردهای خود به صورت جوشانده، دَمنوش و یا خشک‌شده استفاده می‌کردند ولی با مرور زمان و با تحقیق بیشتر در این زمینه، امروز فواید استفاده از این گیاهان بسیار گسترش یافته است و هنوز هم از گیاهان دارویی برای درمان بسیاری از دردها استفاده می‌شود.


در کل کشور بیش از ۳ هزار گونه گیاه دارویی مختلف شناسایی شده است که هر کدام در مناطق مختلفی روئیده می‌شود اما لرستان در کشت و تولید گیاهان دارویی پتانسیل زیادی دارد به‌طوری که از سطح ۶ هزار هکتار گیاهان دارویی، بیش از ۱۶ هزار تُن انواع گیاهان دارویی برداشت می‌شود.


خام‌فروشی یکی از مهم‌ترین مشکلات در حوزه کشاورزی است که در این راستا میثم شجاعی کارآفرین بروجردی برای جلوگیری از خام‌فروشی گیاهان دارویی اقدام به ایجاد یک کارگاه نموده و امروز با گذشت ۱۰ سال از اولین گام در این زمینه، در تدارک است که این کارگاه را به کارخانه داروسازی گیاهان دارویی تبدیل نماید.

سفیرافلاک: از چه سالی فعالیت کشت گیاهان دارویی را آغاز کرده‌اید؟

 


شجاعی: ۳۷ ساله هستم که از حدود ۱۰ سال پیش به صورت جدی مشغول به کشت گیاهان دارویی شدم، البته با کار کشاورزی کم و بیش آشنایی داشتم ولی به صورت تخصصی فعالیتی نداشتم از همین رو با حمایت خانواده و مشورت‌ با فامیل و دوستانم، تصمیم گرفتم که کار کشت گیاهان دارویی را آغاز کنم.


در استان لرستان گیاهان دارویی یک ظرفیت و پتانسیل بسیار عظیمی است که باید تلاش کرد تا از این ظرفیت به خوبی بهره بُرد و سرمایه‌گذاری در حوزه کشت تولید گیاهان دارویی می‌تواند در حوزه‌های اشتغال و تولید هم نقش مهمی داشته باشد.


از سال ۹۴ مشغول به کار کشت گیاهان دارویی شدم و در گام اول در چهار هکتار زمینی که در اختیار داشتم، هشت نوع گیاه دارویی را کشت کردم که در نهایت منجر به این شد که ۸ تُن محصول را برداشت کنم و این اولین انگیزه و قدم مثبت من بود که در این مسیر برداشتم.


باتوجه به مشکلات کمبود آب، تصمیم گرفتم گیاهان دارویی را کشت کنم که نسبت به خشکسالی مقاوم بوده و نیاز چندانی به آب نداشته باشند و چند نوع گیاه دارویی بومی مرتبط با همین شرایط را در دستور کار کشت قرار دادم و اقدام به کشت نمودم.

 

سفیرافلاک: چه عاملی سبب شد پس از یک‌سال کار خود را توسعه دهید؟


شجاعی: بعد از گذشت یک سال که در این حوزه فعالیت داشتم، بعد از برداشت گیاهان دارویی، متوجه شدم که خام‌فروشی گیاهان دارویی سود چندانی ندارد و به همین خاطر در سال ۹۵ تصمیم گرفتم که برای فرآوری محصولات تولیدی اقدام کنم از همین رو با برنامه‌ریزی توانستم یک کارگاه ۵۰ متری را راه‌اندازی کنم و با پنج نفر نیروی انسانی دیگر، کار فرآوری گیاهان دارویی را با هدف جلوگیری از خام‌فروشی شروع کردم.


برهمین اساس ابتدا آموزش‌های لازم را برای فرآوری گیاهان دارویی فرا گرفتم تا بتوانم کار را به بهترین شکل انجام دهم که در سال اول موفق شدم انواع محصول عرقیجات از گیاهان دارویی مانند کاسنی و گلاب را تولید کنم.


ولی به این حد قانع نشدم و دیدم ظرفیت‌های دیگری هم در گیاهان دارویی وجود دارد، بعد از مدتی متوجه شدم که از برخی گیاهان دارویی می‌توان روغن‌گیری کرد و حتی دَمنوش‌های بسته‌بندی برای مصارف روزانه را از این گیاهان تولید کرد به همین خاطر کار را باز هم توسعه دادم و در کمتر از چند سال توانستم خطوط جدید و فازهای مختلفی را در این کارگاه ایجاد کنم.


بعد از مدتی که طرح توسعه را برای این فعالیت انجام دادم، ظرفیت برای خشک کردن سبزی، صیفی‌جات و میوه هم راه‌اندازی کردم و خوشبختانه در کمتر از ۱۰ سال، فعالیت شرکت زرگیاه زاگرس بسیار چشمگیر بوده است.

سفیرافلاک: در حال حاضر چند محصول در این کارخانه تولید می‌شود؟

 

شجاعی: کارمان را با تولید هشت محصول آغاز کردیم ولی با تلاش، کوشش و پشتکاری که در این مسیر به کار گرفته شد، در حال حاضر بیش از ۲۱۰ نوع محصول مختلف در این شرکت تولید می‌شود که این محصولات با دستگاه‌های بسیار پیشرفته تهیه می‌شوند.


همچنین وسعت این کارخانه از ۵۰ متر به بیش از ۳ هزار متر گسترش یافته و در تلاش هستیم تا روز به روز فعالیت این واحد را افزایش دهیم چرا که علاوه بر ایجاد اشتغال برای افراد جویای کار، می‌تواند در تولید و اقتصاد هم نقش ایفا نماید.


در حال حاضر ۲۰ نفر نیروی انسانی به صورت مستقیم و ۷۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم با این شرکت فعالیت دارند که امیدواریم بتوانیم با اجرای طرح بعدی در این کارخانه، اشتغال را چند برابر افزایش دهیم.


در طول این سال‌ها یکی از نیازهای مهم این واحد تولیدی، آزمایشگاه بود که با اقدامات انجام شده آزمایشگاه تخصصی در خود این کارخانه ایجاد شده که به صورت تخصصی در همه بخش‌های تولید فعالیت دارد و همه سعی ما این بود که بهترین و باکیفیت‌ترین محصولات را تولید کنیم و به دست مشتری بدهیم.


طی این سال‌ها با تلاش‌هایی که انجام شده، وسعت کشت گیاهان دارویی از ۴ هکتار به ۴۰ هکتار و میزان برداشت گیاهان دارویی هم از ۸ تُن به ۶۰۰ تُن افزایش یافته است اما باز هم ظرفیت‌هایی وجود دارد که کار را توسعه دهیم.

 


سفیرافلاک: برنامه دیگری برای توسعه کارتان دارید؟

باتوجه به اینکه در این سال‌ها فعالیت‌های زیادی برای تولید و فرآوری انجام شده است، لذا در تلاش هستم تا داروسازی تولید داروهای گیاهی را راه‌اندازی کنم که برای این مهم، اقداماتی تاکنون انجام شده و یک سری مجوزهای لازم مورد نیاز اخذ شده که این داروسازی فقط داروهای گیاهی را تولید می‌کند که همه تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا باکیفیت‌ترین محصولات را در فاز بعدی تولید نمائیم.


با راه‌اندازی داروسازی داروهای گیاهی در بروجرد ۸۰ نفر اشتغال مستقیم برای افراد جویای کار ایجاد خواهد شد و باتوجه به اینکه در کل کشور تعداد داروسازی‌هایی که در حوزه تولید داروهای گیاهی فعالیت دارند، اندک است لذا این داروسازی می‌تواند نقش مهمی در تولید دارو در این بخش داشته باشد.


تلاشمان این است که با ایجاد زیرسازی‌های مورد نیاز و ماشین‌آلات لازم، بتوانیم برای اواخر سال آینده و یا اوایل سال ۱۴۰۵ این داروسازی را در بروجرد به بهره‌برداری برسانیم که در گام اول با راه‌اندازی این داوسازی، بیش از ۲۰ داروی گیاهی تولید می‌شود.

سفیرافلاک: تولیداتی که داشتید تاکنون به کشورهای خارجی صادر شده است؟

 

 شجاعی: خیر، چرا که همه محصولات تولیدی ما در بخش گیاهان دارویی، عرقیجات، دمنوش و سایر محصولات در داخل کشور مصرف می‌شود و مشتریان زیادی دارد از همین رو مشکلی در بازار فروش نداریم.


البته متاسفانه برخی از افراد اقدام به تهیه محصولات تقلبی می‌کنند که لازم است مصرف‌کننده هنگام خرید چنین محصولاتی به بسته‌بندی و موارد بهداشتی دقت کنند تا از خرید اقلام تقلبی در امان بماند.


همه محصولات را با برند و بسته‌بندی تهیه و تولید می‌شود و همه محصولات دارای سیب سلامت و سایر شرایط لازم از نظر بهداشتی را دارا هستند.

 


سفیرافلاک: از مسئولان برای پیشبرد اهداف خود چه انتظاری دارید؟


شجاعی: چنین فعالیت‌هایی باتوجه به ظرفیت‌هایی که در استان وجود دارد لازم است مورد حمایت مسئولان قرار گیرد ولی از مسئولان انتظار داریم که برای صدور مجوزها و رفع مشکلات، با ما همکاری لازم را داشته باشند تا بتوانیم بهتر فعالیت نمائیم.


اگر مسئولان تسهیلات کافی برای اجرای طرح‌های توسعه در اختیار ما قرار دهند، می‌توانیم فازها و خطوط تولیدی بیشتری را ایجاد کنیم و این می‌تواند نقش مهمی در اقتصاد داشته باشد.


البته تاکنون فقط ۶۰۰ میلیون تسهیلات برای اجرای برخی از بخش‌های این کارخانه دریافت کردم ولی اگر تسهیلات داده شود، تلاش ما توسعه کار است.


شرکت زرگیاه زاگرس در سال ۹۵ در پارک علم و فناوری ثبت شده البته بیرون از پارک ثبت شده ولی عضو پارک هستیم و از فناوری‌های مختلف در این جهت استفاده شده است.

 

لرستان ظرفیت تولید بسیاری از گونه‌های گیاهان دارویی را دارد و هر یک از گیاهان دارویی در واقع گنجی پنهان در دل خاک هستند که باید تلاش کنیم تا وسعت کشت گیاهان دارویی و همچنین فرآوری این محصولات را افزایش دهیم.


گیاهان دارویی بومی که در استان لرستان وجود دارد بسیار پرخاصیت و منحصربه‌فرد بوده و در طب سنتی نیز از جایگاه خوبی برخوردار هستند لذا باید این گیاهان دارویی را با کشت بیشتر توسعه دهیم و نباید اجازه داد تا کشت این گیاهان دارویی از بین برود.


در حال حاضر بیش از ۸۰ نوع گیاه دارویی که مختص لرستان است، کشت و تولید می‌شود و از این ظرفیت برای تهیه و تولید برخی از محصولات استفاده کردیم.


به نظر من هیچ کاری بدون پشتکار و تلاش به نتیجه نمی‌رسد و به همه جوانان توصیه می‌کنم که در هر کاری تلاش خود را به کار گرفته و مهم‌ترین رمز موفقیت در هر رشته و کاری، پشتکار است.


انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از