سفیرافلاک گزارش میدهد؛
ضرورت تکمیل پروژههای نیمهتمام عشایری در الیگودرز
الیگودرز بیش از ۳۰ درصد جمعیت عشایر لرستان را به خود اختصاص داده است بنابراین پیگیری و تأمین اعتبار جهت تکمیل پروژههای نیمهتمام این شهرستان مورد تأکید است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، عشایر با قرار گرفتن در خط مقدم تولید همواره در اقتصاد و تأمین امنیت غذایی کشور نقشآفرینی میکنند و با کمترین هزینه برای دولت بیشترین راندمان در تولید را برای جامعه دارند بهطوری که ۳۵ درصد از پروتئین کشور توسط عشایر تولید میشود.
عشایر لرستان نیز سهم بسزایی در اقتصاد کشور دارند و در این میان شهرستان الیگودرز با جمعیت عشایری ۲۶ هزار و ۴۶۸ نفر در قالب حدود ۴ هزار و ۵۶۹ خانوار بیش از ۳۰ درصد جمعیت عشایر استان را به خود اختصاص داده است و در مسیر کوچ سه استان دیگر قرار دارد.
عشایر این شهرستان عمدتاً کوچرو هستند و با آغاز فصل سرما به مناطق گرمسیر استان خوزستان و جنوب استان لرستان کوچ کرده و با آغاز فصل بهار به مناطق عشایری شهرستان الیگودرز باز میگردند.
در این راستا به منظور ارائه خدمات به جامعه عشایری و ارتقاء سطح کیفیت زندگی آنها پروژههای متعددی در زمینههای راه و ابنیه فنی، آبرسانی به اراضی کشاورزی، تأمین آب شرب و آب دام و ... توسط اداره امور عشایری شهرستان الیگودرز در سطح مناطق عشایری این شهرستان انجام گرفته است.
اجرای ۳۷ پروژه عمرانی و زیربنایی در مناطق عشایری الیگودرز
سید حسین حسینی رئیس اداره امور عشایر الیگودرز در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سفیرافلاک با اشاره به خدمات عمرانی و زیربنایی ارائه شده به عشایر این شهرستان، اظهار داشت: به منظور کاهش محرومیت جامعه عشایری از حداقل امکانات هر ساله در زمینههای مرتبط با امور عمرانی و زیربنایی خدمات مختلفی در قالب پروژههای تأمین آب شرب مورد نیاز عشایر و دام آنها، تأمین آب مورد نیاز کشاورزی عشایر و راهشکافی، ریزشبرداری و مرمت مسیر و احداث پل و ابنیه فنی به عشایر ارائه میشود.
وی افزود: ادارهکل امور عشایری شهرستان الیگودرز هر ساله بر اساس درخواست عشایر مناطق مختلف و نیازسنجیهای صورت گرفته اقدام به اعلام پروژههای پیشنهادی به ادارهکل امور عشایر استان لرستان نموده و در صورت تأمین اعتبار لازم از محل اعتبارات ملی، استانی و ارزش افزوده این پروژهها اجرا شده و به بهرهبرداری میرسند.
رئیس اداره امور عشایر الیگودرز عنوان کرد: لایروبی قنات جهت تأمین آب شرب منطقه عشایری گلبهار، تسطیح، مرمت و ریزشبرداری محورهای عشایری، احداث پل در مناطق عشایری چالچنار و صفرآباد، ایجاد کانالهای انتقال آب کشاورزی در مناطق عشایری، راهشکافی مسیر سنگی و احداث پل منطقه عشایری درهدایی، تهیه لوله پلیاتیلن جهت توزیع، بهسازی چشمه و احداث آبشخور دامی در مناطق عشایری و... از جمله خدمات عمرانی و زیربنایی ارائه شده به عشایر شهرستان الیگودرز بوده است.
وی بیان کرد: در زمینه خدمات عمرانی و زیربنایی ۱۸ پروژه تأمین آب شرب، هشت پروژه تأمین آب کشاورزی، ۱۱ پروژه راهشکافی، ریزشبرداری و مرمت مسیر و احداث پل و ابنیه فنی از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ توسط اداره امور عشایری الیگودرز اجرا شده است.
پرداخت ١۶٣ میلیارد ریال تسهیلات به عشایر الیگودرز
حسینی با اشاره به خدمات ارائه شده در زمینه وام و تسهیلات به عشایر الیگودرز، گفت: به منظور تقویت بنیه مالی عشایر جهت سرمایهگذاری و افزایش تولیدات آنها و همچنین اشتغالزایی در سالهای اخیر همواره و بر اساس اعتبار تخصیصی به شهرستان نسبت به ارائه تسهیلات بانکی به عشایر اقدام شده و در این راستا از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۳، ۱۶۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات به ۲۰۴ نفر پرداخت شده است.
وی در رابطه با امدادرسانی به عشایر در مواقع بحرانی و بروز مخاطرات طبیعی، تصریح کرد: با توجه به اتراق عشایر در ارتفاعات و مناطق دوردست و صعبالعبور وقوع حوادث طبیعی همچون سیل، صاعقه، آتشسوزی، انسداد جادهها، برف و ... بروز بحران و وارد شدن خسارات مادی و جانی به عشایر دور از انتظار نیست.
رئیس اداره امور عشایر الیگودرز خاطرنشان کرد: بنابراین این اداره همواره در این مواقع نسبت به امدادرسانی در زمینههای تهیه و ارسال مواد غذایی و لوازم اولیه زندگی در مواقع بحران، تهیه سوخت و ... و درخواست از سایر ارگانهای امداد و هماهنگی با آنها در زمینه درخواست چادر جهت اسکان موقت عشایر، درخواست بالگرد جهت ارسال آذوقه و علوفه دامی و... اقدام نموده و در حد توان پیگیریهای لازم تا رفع بحران صورت گرفته است.
توزیع ۵۰۹ هزار لیتر نفت سفید بین عشایر الیگودرز
وی اظهار داشت: علاوه بر ارائه خدمات توسط اداره امور عشایر شهرستان الیگودرز، شرکت تعاونی عشایری هجرت نیز با فعالیت تحت نظارت این اداره به عشایر دارای دفترچه عضویت و کوچرو خدماتی از جمله تهیه و توزیع آرد، تهیه و توزیع علوفه و نهادههای دامی و سوخت مورد نیاز عشایر و همچنین توزیع پنلهای خورشیدی به عشایر تحت پوشش این شهرستان ارائه میدهد.
حسینی افزود: در این راستا ۴۹۳ پنل خورشیدی، ۹۲۹ هزار لیتر نفت گاز، ۵۰۹ هزار لیتر نفت سفید، ۲ هزار و ۴۵۰ کیسه برنج، یک میلیون و ۵۹۷ هزار کیلوگرم کنسانتره دامی، ۶ میلیون و ۸۲۴ هزار و ۷۵۱ کیلوگرم جو دامی و ۱۹۲ هزار کیسه آرد میان عشایر این شهرستان توزیع شده است.
وی عنوان کرد: با توجه به وسعت مناطق عشایری و لزوم خدماترسانی بیشتر پیگیری و تأمین اعتبار جهت تکمیل پروژههای نیمهتمام از جمله تکمیل محور سرکول به پلکول، پلسرکول، ابنیه فنی محور مرگسر امامزاده خودسیاه، راهشکافی محورهای عشایری، رفع موانع تسهیلات عشایری و مکلف کردن سایر دستگاهها در زمینه خدمترسانی به عشایر مورد تأکید است.
انتهای خبر/