مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق لرستان:
علت ناترازی انرژی سرانه بالای مصرف است
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق لرستان با اشاره به اینکه ریشه اصلی ناترازی انرژی در سرانه مصرف است، گفت: سرانه مصرف ما در انرژی بسیار بالا است.
قباد رستمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: واقعیت این است که الان چه در فصل تابستان و چه در فصل سرما با مشکل ناترازی انرژی مواجه هستیم و ریشه اصلی این ناترازی در واحد مصرف یعنی سرانه مصرف است و سرانه مصرف ما در انرژی بسیار بالا است.
وی افزود: در کشور ما سرمایهگذاری زیادی برای تولید و توزیع برق و گاز انجام شده است و ما شاید تنها کشوری باشیم که دو شبکه کاملاً سراسری گاز و برق داریم و کشوری پیدا نمیشود که تمام اقصینقاط آن شبکه برق و گاز کامل داشته باشد، با وجود این سرمایهگذاری چون سرانه مصرف بالاست در فصل اوج مصرف برق یعنی تابستان و اوج مصرف گاز یعنی زمستان مشکل داریم.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق لرستان عنوان کرد: سوخت نیروگاههای ما فسیلی است و در حال حاضر طبق اعلام رسمی وزیر نیرو حدود ۱۳ نیروگاه بزرگ کشور از رده تولید خارج شدند که دلیل آن هم نبود سوخت است.
وی بیان کرد: در فصل سرما به علت نبود سوخت نیروگاهها نمیتوانند برق تولید کنند و ما مشکل داریم و اگر سوخت گاز یا سوخت مایع به این نیروگاهها داده شود ما مشکل تولید و مصرف یعنی ناترازی در برق را در فصل سرما نداریم اما در فصل گرما به این دلیل که مقدار تولید به اندازه مصرف نمیرسد ناترازی داریم.
رستمی گفت: بهطور رسمی رئیس جمهور میگوید در طول سال ۱۵۰ میلیارد دلار هزینه انرژی میشود که انرژی را مصرف کنیم در حالی که اگر این مصرف فقط ۲۰ درصد کاهش پیدا کند تحول اقتصادی بسیار زیادی را خواهیم داشت و در رفاه خانوار قطعاً طی مراحلی تأثیرگذار خواهد بود.
وی تصریح کرد: اکنون در فصلهای تابستان و زمستان به علت ناترازی در برق و گاز مقدار زیادی از مراکز تولیدی را چه در صنعت و چه در کشاورزی با محدودیت زیاد مواجه میکنیم، اگر انرژی در مراکز تولیدی مصرف شود با تولید بیشتر میتوان کالای بیشتر و بهتری را تولید و به تورم کمک کرد اما ما این انرژی را در بخش مصرفی و غیرتولیدی یعنی بخش خانگی و تجاری مصرف میکنیم.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق لرستان خاطرنشان کرد: بیشترین میزان مصرف برق در استان و کشور مربوط به بخش خانگی و تجاری است که شاید بشود با یک سوم این مصرف هم در رفاه زندگی کنیم و همچنین قطعی برق و گاز را نداشته باشیم.
وی اظهار داشت: اقدام اساسی که همه مردم باید انجام دهند این است که واحد یا سرانه مصرفی را کاهش دهند و در واقع مصرف اضافی را حذف کنند، همه ما باید به این نتیجه برسیم که ثروت کشور را درست و به گونهای صرف کنیم که علاوه بر داشتن رفاه، چرخ تولید هم بچرخد و بتوانیم برق و گاز مردم را بهویژه در بخش تولید تأمین کنیم.
رستمی افزود: ما باید به واقعیتهای مصرف انرژی در دنیا هم توجه کنیم، در کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکای شمالی هر خانوار یک سوم درآمد را برای انرژی هزینه میکند بنابراین برای انرژی اهمیت بسیاری قائلند چون آنها انرژی را خریداری میکنند اما در حالیکه کشور ایران دومین تولیدکننده گاز و دوازدهمین تولیدکننده برق در جهان است به دلیل بهینه مصرف نکردن در اوج گرما با مشکل تأمین برق و در اوج سرما با مشکل تأمین گاز مواجه میشویم.
انتهای خبر/