حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1403/10/18 شمسی | 2025/01/07 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
پرورش حلزون و شتاب کارآفرینی
سفیرافلاک گزارش می‌دهد؛

پرورش حلزون و شتاب کارآفرینی

اگرچه پرورش حلزون کسب و کاری جدید است اما سبب شده تا برخی از کارآفرینان لرستانی با ورود به کار پرورش حلزون، به فعالیت خود شتاب دهند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، افرادی هستند که برای کسب و کار به دنبال ایده‌های جدید بوده تا بتوانند مشغول به کار شوند اما با توسعه همین کسب و کار، شرایط را برای فعالیت افرادی دیگری هم فراهم می‌کنند.

پرورش حلزون یکی از کسب و کارهای نوظهور است که طی سال‌های اخیر در بسیاری از شهرها گسترش یافته است، این خزنده اگرچه بسیار کوچک است اما فواید بسیار زیادی دارد به‌طوری که از کلاژن حلزون در بخش‌ آرایشی و بهداشتی و از بخش‌های دیگر آن برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود.

این در حالیست که برای خوراک حلزون نیاز به خوراک ویژه‌ای نیست بلکه از ضایعات سبزیجات برای تغذیه آن‌ها ‍استفاده می‌شود، از همین رو برخی از کارآفرینان لرستانی با فراگیری آموزش‌های لازم به سمت و سوی پرورش حلزون رفته تا بتوانند پرورش حلزون را انجام داده و اشتغال‌زایی هم ایجاد نمایند.

پرورش حلزون سودآور است

خدیجه اسدی یکی از کارآفرینان لرستانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» اظهار داشت: تا دو سال گذشته بیشتر فعالیتم، گلیم‌بافی بود ولی بازار فروش این هنر صنایع‌دستی راکد شده و بسیاری از محصولات تولیدشده، مشتری نداشتند از همین رو تصمیم گرفتم تا کسب و کار جدیدی را راه‌اندازی کنم.

وی افزود: بعد از کلی تحقیق و پرس و جو به تهران رفتم تا نحوه پرورش حلزون را یاد بگیرم و بتوانم این کسب و کار جدید را راه‌اندازی کنم و بعد از اینکه آموزش دیدم، در ابتدای کار ۱۰ میلیون تومان سرمایه را وارد کار کردم و کمتر از ۳۰ عدد حلزون خریدم.

کارآفرین لرستانی تصریح کرد: حلزون هر دو ماه یکبار تخم‌ریزی می‌کند و هر بار بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ تخم می‌گذارد که البته بخشی از این تخم‌ها به حلزون تبدیل می‌شوند و تعدادی هم تلفات دارد و آنچه در پرورش حلزون حائز اهمیت است، رسیدگی و مراقبت است.

اسدی بیان کرد: بعد از مدت هشت ماه، تعداد حلزون‌هایی که پرورش دادم به ۸۰۰ حلزون افزایش یافت، البته ابتدای کار را در منزل شروع کردم ولی وقتی تعداد حلزون‌ها بیشتر شد کارگاه اجاره کردم تا بتوانم فعالیت داشته باشم و کار را توسعه دهم.

وی عنوان کرد: پرورش حلزون علاوه بر اینکه سودآور بوده، جذابیت زیادی هم دارد و بعد از مدتی بانوانی هم خواستند تا آموزش ببینند و بتوانند مشغول به کار شوند که در این راستا با حمایت بسیج سازندگی، ۲۶ نفر حمایت شده و توانستند تسهیلات بگیرند و در این کسب و کار مشغول به کار شوند.

کارآفرینی لرستانی یادآور شد: از فرآوری حلزون، محصولات زیادی به دست می‌آید و خزنده‌ای است که ضایعات ندارد و بیشترین استفاده از کلاژن حلزون است که خواص شگفت‌آوری دارد و بیشتر در حوزه درمانی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تعداد حلزون‌ها از ۲۴ عدد به ۶ هزار تا رسید

اسدی عنوان کرد: با اقدامات و فعالیت‌هایی که طی این دو سال انجام شده، تعداد حلزون‌ها از ۲۴ عدد به ۶ هزار حلزون رسیده ولی این ظرفیت وجود دارد که بتوانم تولید را افزایش دهم و استان‌های دیگر هم متقاضی حلزون‌های پرورشی هستند تا از کلاژن آن استفاده نمایند و برای همه این تولیدات مجوزهای لازم را دریافت کردم.

وی با اشاره به اینکه با راه‌اندازی این صنعت نوظهور برای ۲۷ نفر شغل ایجاد شده است، گفت: از این تعداد ۱۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۷ نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار هستند و این ظرفیت وجود دارد که میزان اشتغال چند برابر افزایش یابد.

کارآفرین لرستانی عنوان کرد: بیشترین استفاده حلزون از همان کلاژن است که در بخش‌های مختلف کاربرد دارد اما پرورش‌دهندگان می‌توانند حلزو‌ها را پرورش دهند و به صورت مستقیم برای استان‌هایی که متقاضی هستند بفرستند یا اینکه کلاژن آن را در اختیار شرکت‌های تولید محصولات آرایشی و بهداشتی قرار دهند.

حمایت از کسب و کارهای حوزه آبزیان در لرستان

کیانوش بیرانوند مدیرکل شیلات لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» با اشاره به پرورش حلزون، اظهار داشت: آبزیان دامنه وسیعی دارند که هر کدام می‌توانند پرورش داده شوند اما مهم این است که آیا پرورش این محصولات، بازار فروش هم دارد یا خیر.

وی افزود: پرورش حلزون در مناطق جنوبی استان بهتر است و اگر افرادی متقاضی پرورش حلزون باشند، حمایت می‌کنیم و طرح می‌دهیم ولی تاکنون متقاضی زیادی در این حوزه نداشتیم و هر کسی که  قرار است کسب و کاری به‌خصوص در حوزه آبزیان داشته باشد بهتر است بازار فروش آن را در نظر داشته باشد تا بعد از تولید با مشکلی همراه نشود.

مدیرکل شیلات لرستان تصریح کرد: در حوزه تولید و پرورش جاندارانی در حوزه آبزیان، لازم است که افراد اقدام به پرورش جاندارانی نمایند که علاوه بر بازار فروش، بتوانند نسبت به صادرات خود محصول و یا فرآوری آن اقدام کنند.

بیرانوند بیان کرد: پرورش برخی از جانداران ابتدا به عنوان یک کسب و کار خوبی معرفی می‌شود ولی پس از مدتی با مشکلاتی همراه می‌شود مانند پرورش زالو که پس از مدتی بازار خوبی نداشت، لذا به همه تولیدکنندگان توصیه می‌شود که همه جوانب را در نظر بگیرند.

وی یادآور شد: افرادی که قصد فعالیت برای پرورش چنین جاندارانی دارند ابتدا باید مجوز لازم را دریافت کنند و سپس فعالیت خود را آغاز کنند تا مشکلی در ادامه راه رخ ندهد.

مدیرکل شیلات لرستان اظهار داشت: در حوزه ما نظارت و بازرسی در همه بخش‌ها برای تولید انجام می‌شود و لازم است کسانی که تمایل به ورود به این بخش را دارند پس از کسب مجوز لازم، با مراجعه به اداره شیلات بتوانند از طرح‌ها و حمایت‌ها برخوردار شوند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از