
فقر تسهیلات در بهترین روش زراعت؛
کشاورزی لرستان با توسعه کشت گلخانهای پایدار میشود
با توجه به کمآبی و کاهش بارندگیها، کشاورزی پایدار لرستان در گرو توسعه کشت گلخانهای است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، توجه به کشاورزی و توسعه در این حوزه نقش مهمی در امنیت غذایی و تامین محصولات مورد نیاز مردم دارد اما طی سالهای اخیر با گسترش خشکسالی و تدوام کاهش بارندگیها، روشهای نوینی وارد عرصه کشاورزی شده تا با این روشهای جدید، بهرهوری بالا و مصرف بهینه آب را به همراه داشته باشد.
عوامل مختلفی در حوزه کشاورزی از جمله مصرف آب، آبیاری، انرژی، بهرهوری، نیروی انسانی، اشتغال و صادرات مدنظر قرار دارد که با استفاده از روشهای نوین و ورود تکنولوژی، میتوان شاهد افزایش بهرهوری و افزایش محصولات بود، در حالی که میزان مصرف انرژی از جمله آب تا حد زیادی کاهش یافته و با مصرف کم، تولیدات بیشتر میشود.
یکی از روشهایی که طی این سالها در مسیر توسعه قرار گرفته، کشت گلخانهای است که در راستای استفاده از این نوع کشت، در فضای محصور، هر نوع محصولی با کمترین میزان مصرف آب میتواند بیشترین تولید را داشته باشد و انواع محصولات در هر شرایط آب و هوایی تولید میشود از همین رو توجه به این نوع کشت میتواند در کشاورزی تحول بزرگی را رقم بزند.
این در حالیست که محصولات تولیدی در این نوع کشت، از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند و بخش قابل توجهی از تولیدات به کشورهای خارجی صادر میشود از همین رو توسعه این کشت میتواند در اقتصاد و اشتغال نقش مهمی داشته باشد که لرستان یکی از استانهایی است که مستعد پرورش کشت محصولات گلخانهای است.
طی این سالها فضاهای خوبی به کشت گلخانه اضافه شده و هر ساله پروژههایی در دست اجرا قرار میگیرند که توجه به این موضوع در حوزه کشاورزی اثرگذار است اما در این راستا مشکلاتی از جمله روند کُند پرداخت تسهیلات وجود دارد که سرمایهگذاران و متقاضیان را در این بخش با مشکل همراه کرده است.
وسعت گلخانهها به ۱۶۰ هکتار افزایش مییابد
محمدحسن کیانی مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» با اشاره به وضعیت کشت گلخانه در استان لرستان، اظهار داشت: با توجه به اینکه هر ساله با کاهش بارندگی و خشکسالی مواجه هستیم از همین رو کشت گلخانه برای تولید بسیاری از محصولات توصیه میشود که در مصرف بهینه آب نیز نقش بسیار مهمی دارد.
وی افزود: در حال حاضر ۱۱۲ هکتار فضای گلخانه فعال در شهرهای مختلف استان وجود دارد که سالانه حدود ۲۰ هزار تُن انواع محصولاتی از جمله فلفل، گوجه، خیار، گُل شاخه بریده و نشاء تولید میکنند که البته با پروژههایی که هماکنون در دست احداث قرار دارند، ظرف چند ماه آینده ۱۸ هکتار دیگر به فضای گلخانهای در استان افزوده میشود و وسعت کشت گلخانههای استان به بیش از ۱۳۰ هکتار افزایش مییابد.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی لرستان روند کند پرداخت تسهیلات را یکی از مهمترین مشکلات در حوزه توسعه کشت گلخانهها برشمرد و گفت: در حال حاضر حدود ۵۰۰ متقاضی برای ایجاد کشت ۱۶۰ هکتار فضای گلخانه وجود دارند که متاسفانه با مشکل تسهیلات روبهرو شدهاند در حالی که این متقاضیان پروانه تاسیس دریافت کرده و اقدامات اولیه را انجام دادهاند و فقط منتظر تسهیلات هستند تا فعالیت خود را آغاز کنند.
کیانی بیان کرد: برای احداث هر مترمربع فضای گلخانه، بین ۲ تا ۴ میلیون تومان هزینه نیاز است که معمولاً ۲۰ درصد هزینه مورد نیاز برای احداث گلخانه توسط خود فرد متقاضی تامین میشود و مابقی هزینه از طریق تسهیلات بانکی تامین میگردد که سال گذشته بسیاری از متقاضیان ایجاد کشت گلخانه، نتوانستند تسهیلات خود را دریافت کنند.
وی مصرف بهینه آب را از مزایای مهم کشت گلخانهای دانست و یادآورشد: میزان مصرف آب این نوع کشت نسبت به کشت در فضای باز، بسیار کمتر است و با مصرف بسیار کم آب، محصول بیشتری تولید میشود از همین رو به دلیل شرایط آب و هوایی و خشکسالی، این نوع کشت توصیه میشود.
۹۰ درصد تولیدات گلخانهای صادر میشود
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه ۹۰ درصد تولیدات کشت گلخانهای به کشورهای خارجی صادر میشود، ادامه داد: حدود ۱۹ هزار تُن از محصولات تولیدی در کشت گلخانهای، از لرستان به کشورهای خارجی صادر میشود از همین رو توسعه این کشت نقش مهمی در صادرات دارد.
کیانی عنوان کرد: هر هکتار کشت گلخانه حدود چهار نفر اشتغال به همراه دارد از همین رو در حال حاضر بیش از ۵۰۰ نفر در این بخش مشغول به فعالیت هستند و با رفع مشکلات تسهیلات در این حوزه میتوان ظرف پنج سال، فضای گلخانهای استان را به ۵۰۰ هکتار افزایش داد.
وی اظهار داشت: هماکنون ۳۰ پروژه گلخانهای در استان در دست اجرا قرار دارد که با تکمیل و بهرهبرداری از آنها به وسعت فضای گلخانهای افزوده میشود.
سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ اعلام شد که تسهیلات برای کشت و توسعه گلخانهها فقط به پروژههایی اختصاص داده شود که پیشرفت ۷۰ درصدی دارند، از همین رو تسهیلات برمبنای این برنامه پرداخت شد.
وی افزود: اما جدیداً شیوه پرداخت تسهیلات ابلاغ نشده است ولی اگر متقاضی و افرادی که برای احداث کشت گلخانه اقدام کرده و پیشرفت پروژه آنها بیش از ۷۰ درصد است، برای پرداخت تسهیلات در اولویت قرار دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: با توجه به اهمیت و ضرروت کشت گلخانه و با توجه به مصرف بهینه آب در این نوع از کشت، پرداخت تسهیلات برای این برنامه در اولویت قرار دارد که در راستای ایجاد اشتغال برای افراد جویای کار و تولید نقش مهمی دارد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!