سفیرافلاک گزارش میدهد؛
زندگی زیبای عشایر در پلدختر به روایت تصاویر
عشایر مناطق جنوبی لرستان در این فصل از سال کوچ ییلاقی خود را شروع کرده و فصل جدیدی از زندگی خود را در این مناطق آغاز کردند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» هر ساله با آغاز فصل بهار و گرم شدن هوای پلدختر، عشایر این مناطق به سمت ییلاق کوچ کرده تا فصل جدیدی از زندگی خود را در ییلاق آغاز کنند.
کوچ عشایر در این مناطق قدمتی به بلندی تاریخ دارد بهطوریکه وقتی با بزرگان عشایر سر صحبت را آغاز میکنی متوجه میشوی اجداد آنها هم در این مناطق حضور داشته و زندگی کردهاند.
زندگی آمیخته با طعم طبیعت و آوای دلنشین کوچ عشایر در عین شیرینی، سختیهای خود را دارد، زنان عشایر دل را به طبیعت داده و به دور از زندگی شهری روزگار میگذرانند.
عشایر یارام طاقلو، حسنوند، ترکاشوند و دلفان هر ساله با شروع فصل پاییز مناطق جنوبی پلدختر از جمله مورانی، گل گل، پاعلم، چل جایدر، زعفران، وران مله و چاله را به عنوان مقصد خود انتخاب و هفت ماه را در این مناطق زندگی میکنند و با شروع فصل بهار عشایر این مناطق مانند هر ساله کوچ ییلاقی خود را آغاز میکنند.
علاوه بر عشایری که مناطق جنوبی لرستان را برای قشلاق انتخاب میکنند، مشهرستان پلدختر به واسطه موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در محور تهران _جنوب محل عبور عشایری است که سفر ییلاقی خود از خوزستان آغاز و به مقصد استانهای سردسیر کشور ترک میکنند، عبور عشایر در این مناطق زیباییهای خاص خود را دارد.
در استان لرستان ۱۴هزار خانوار عشایری وجود دارد که ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار کوچرو هستند که به گفته نور محمدی مدیرکل امور عشایر لرستان یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام در اختیار دارند و حدود ۲۵ درصد مواد پروتئینی استان را تشکیل میدهند.
تولیدات سالانه دامی عشایر ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۲۹ تن فرآورده لبنی، ۱۰۰ تن پشم، ۱۵۰ تن عسل و ۱۷ تن روغن حیوانی است.