فصل ویژهخواریها آغاز شد؛
استخدام نورچشمیها در زیرمجموعههای شهرداری خرمآباد
شهرداری خرمآباد نزدیک به دو دهه است که مواجه با عقبماندگیهای تاریخی در حوزه عمران شهری و... است و بخشی از این پسرفتها به علت ازدیاد نیروی مازاد در این مجموعه است و به تازگی نیز خبرهایی از جذب نیروی نورچشمی با ترفندهای نخنما در حال رسانهای شدن است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، چشماندازهای درونشهری مرکز استان لرستان با پیوندی که با طبیعت و کوهستانهای اطراف برقرار کرده، روزگاری مثالزدنی بود و هرچه دستگاههای متولی برای عمران شهری خرمآباد کم میگذاشتند، وجود چشمههای درونشهری و درختکاری در مسیر روانآبها و طبیعت اطراف و اکناف، این ضعف را جبران میکرد.
شوربختانه طی دو دهه گذشته چشمه، درخت، طبیعت، رواناب، کوهسار و زیباییهای طبیعی خرمآباد حریف رانت، بازیهای سیاسی، ویژهخواریها و ضعف مفرط کار اجرایی و تخصصی در شهرداری خرمآباد نشد چرا که جمعیت شهر در حال افزایش و امکانات شهرداری محدود؛ و نتیجه آن شد که در سال ۱۴۰۳ به جای اینکه دغدغه مردم و مسئولان مترو، منوریل، تراموا، پارکینگهای باکیفیت، فضاهای فرهنگی و ورزشی و... باشد پُر کردن چاله و چوله آسفالت و جمعآوری زباله به اولویت اول و آخر تبدیل شده است.
بسیاری از کارشناسان و متخصصان حوزه شهری و رسانهها که پیگیر مشکلات شهرداری خرمآباد بودهاند ریشه مشکلات شهرداری را در طی دو دهه گذشته در نابرابر بودن دخل و خرج این مجموعه میدانند.
همه میدانند که به علت نبود صنایع کلان در شهر خرمآباد، درآمد شهرداری در برابر سونامی مشکلات شهر، خواستهها و مطالبات مردمی عدد چشمگیری نیست اما متأسفانه طی ۲۰ سال گذشته عدد بزرگی از همین درآمد کم، که از محل اخذ عوارض مردمی جذب شده، خرج حقوق پرسنل شهرداری میشود که به گواه متولیان امر بسیاری از آنها مازاد هستند.
متأسفانه برخی مسئولان، رعایت همین حال کجدار و مریز شهرداری خرمآباد را نمیکنند و به انحای مختلف بازهم به دنبال بهرهکشی از این مجموعه برای اغراض شخصی هستند.
استخدام سفارشی ۱۵ نفر در زیرمجموعه شهرداری خرمآباد
در همین رابطه یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: یک جمع تقریباً ۱۵ نفره بهتازگی در یکی از شرکتهای پیمانکاری زیرمجموعه شهرداری خرمآباد استخدام شدهاند.
وی در مورد بانیان این استخدامها در شرکتهای پیمانکاری زیرمجموعه شهرداری، افزود: متأسفانه بیشتر افرادی که استخدام شدهاند از طرف برخی افراد شورای شهر خرمآباد معرفی شدهاند و این مسئله واقعاً جای سئوال و ابهامات زیادی دارد.
این منبع آگاه با اشاره به محل خدمت این افراد تازهاستخدامشده در شهرداری خرمآباد تصریح کرد: حفاظت از آرامستانهای شهر که یک مطالبه عمومی است به یک شرکت پیمانکاری سپرده شده است و بعضی اعضای شورای شهر آشنایان و فامیل خود را برای تصدی تقریباً تمام فرصتهای شغلی این عرصه، معرفی کردهاند.
وی با اشاره به اینکه شهرداری خرمآباد به اندازه کافی نیروی مازاد دارد و نیازی به برونسپاری کار به پیمانکار و بهکارگیری نیرو نیست، بیان کرد: شاید نزدیک به ۲۰ مدیر سابق شهرداری خرمآباد هماکنون بدون هیچ سمت و انجام کاری در حال هواخوری در شهرداری و البته گرفتن حقوقهای بالا هستند که تمام هزینه آنها از جیب مردم شهر پرداخت میشود و با وجود نیروهای مازاد تحمیلی که شهرداری دارد بازهم آقایان دستبردار استخدام فامیل و آشنایان خود نیستند.
ظاهر قانونی استخدامهای صوری
منبع موثق با اشاره به اینکه چنین استخدامهای صوری متأسفانه دارای ظاهری قانونی است، یادآور شد: کار به پیمانکار واگذار شده و پیمانکار هم طبق قانون هر کسی را بخواهد میتواند بهکارگیری کند تا مثلاً نگهبان آرامستانهای خرمآباد شود اما تجربه نشان داده، افرادی که عمدتاً توسط شورای شهر به پیمانکارها تحمیل میشوند در حقیقت به نیت استخدام در شهرداری خرمآباد وارد گود میشوند.
وی با بیان اینکه نگهبانی آرامستانها فقط یک پوشش است و نیت اصلی داستان و افرادی که بیمه آنها به عنوان نیروی استخدامی توسط پیمانکار پرداخت میشود چیز دیگری است، اظهار داشت: به جز یک مورد اصلاً چیزی به عنوان نگهبانی آرامستان وجود خارجی ندارد، در صورتی که طبق قرارداد میبایست نگهبانها علاوهبر روز، شبها در آرامستانهای «سرابیاس»، «فلکالدین»، «خضر» و «پاگر» حضور داشته باشند.
این منبع آگاه افزود: متأسفانه ساز و کار باجدادن و باجخواهی سالهاست که در شهرداری خرمآباد باب شده و صاحبان قدرت در خرمآباد، در شورای شهر و بعضی دستگاهها و اشخاص خارج از مجموعه شهرداری، با انتصابات غیرضروری و بدهبستان، مرکز استان لرستان را از نظر عمران شهری در حال تبدیل کردن به یک روستای بزرگ هستند.
وی تصریح کرد: در همین شهرداری خرمآباد پیمانکارانی هستند که ماهیانه هزینه ۱۵۰ نفر را برای بیمه واریز میکنند اما در رخدادها و کف میدان ۱۵ نیرو بیشتر ندارند؛ این افراد که هزینه بیمه آنها به پیمانکار تحمیل میشود سفارش شده چه کسانی هستند و هدف از واریز بیمه آنها چیست؟
استخدام به بهانه نگهبانی و حفاظت از آرامستانها
وی بیان کرد: متأسفانه همین افرادی هم که جدیداً توسط پیمانکار نگهبانی و حفاظت از آرامستانها مثلاً جذب شدهاند در صحنه میدان بروز و ظهوری ندارند و با اعمال قدرت به پیمانکار معرفی شدهاند و قرار است در آیندهای نهچندان دور کارمند شهرداری شوند و بعد هم با اعمال نفوذ و بدون تخصص به درد بخوری مدیر شوند و یک میخ دیگر بر تابوت پیکره مجموعهای بکوبند که سرشار از نیروی مازاد است.
این منبع آگاه با اشاره به ظلم بعضی دستگاههای دولتی داخل لرستان به مردم خرمآباد، گفت: شهرداری خرمآباد چند دهه است که درگیر مشکلات فراوان بوده اما چرا دستگاههای دولتی باید امکانات همین مجموعه رو به موت را استفاده کنند آن هم امکاناتی که تکتک آن از محل عوارض پرداختی مردم شهر تأمین شده است.
وی یادآور شد: دستگاههای دولتی باید کمکحال عمران شهری و خدمات شهری شهرداری باشند اما آقایان دیواری کوتاهتر از مردم پیدا نکردهاند و با توجه به ساز و کار بدهبستانی که در شهرداری خرمآباد حاکم است، سالهاست که دست مدیران شهری در مقابل این ظلم مدیران دولتی بالاست.
این منبع آگاه گفت: از دستگاههای نظارتی میخواهیم یک قفل بزرگ تهیه کنند و بر درب ورود نیروی جدید به شهرداری بکوبند و راههای دور زدن قانون، همانند استخدام صوری در شرکتهای زیرمجموعه شهرداری و واریز بیمه و بعد هم جذب شرکتی، پیمانی و رسمی را ببندند چرا که این مجموعه با پول مردم حیات دارد تا خدمات و عمران شهری حیات داشته باشد، نه اینکه پول ملت هزینه تلنبار نیروی مازاد سفارشی شود.
انتهای خبر/