حالت تاریک
  • یکشنبه, 1404/01/17 شمسی | 2025/04/06 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
«۱۳ بدر» جشن انس مردم با طبیعت
سفیرافلاک گزارش می‌دهد؛

«۱۳ بدر» جشن انس مردم با طبیعت

سیزدهم فروردین فرصتی برای جشن گرفتن و لذت بردن از زیبایی‌های طبیعت است که در تقویم ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سفیرافلاک، ۱۳ فروردین، روز طبیعت، یا همان سیزده‌بدر، یکی از مهم‌ترین و پرنشاط‌ترین روزهای تعطیلات نوروزی در ایران است. این روز، به عنوان فرصتی برای جشن گرفتن و لذت بردن از زیبایی‌های طبیعت، در تقویم ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد. مردم در این روز به همراه خانواده و دوستان به دل طبیعت می‌روند و در فضای باز و سرسبز دامنه‌های کوه‌ها، جنگل‌ها، کنار رودخانه‌ها، پارک‌ها و... اوقات خود را به خوشی و تفریح می‌گذرانند. 

این یک سنت کهن است که به نوعی نماد پیوند انسان‌ها با طبیعت و احترام به آن است. البته در کنار شادی و تفریح، روز طبیعت یادآور اهمیت حفظ محیط زیست و توجه به مسائل زیست‌محیطی است. با توجه به این‌که در این روز، بسیاری از افراد به طبیعت می‌روند، لذا مسئله حفاظت از محیط‌زیست و منابع طبیعی و جلوگیری از آسیب‌رساندن به آن، بسیار مهم و اهمیت زیادی پیدا می‌کند.

مردم باید با رعایت اصولی همچون جمع‌آوری زباله‌ها، عدم آتش‌سوزی و احترام به حیات وحش، طبیعت را سالم نگه دارند.

همچنین، از آنجا که روز طبیعت فرصتی است تا مردم به طبیعت نزدیک‌تر شوند، می‌توان از این روز برای آگاهی‌بخشی درباره اهمیت حفاظت از منابع طبیعی نیز استفاده کرد. این روز نه تنها زمان خوش‌گذرانی است، بلکه فرصتی است برای تأمل در مورد مسئولیت‌های ما نسبت به زمین و نسل‌های آینده. با احترام به طبیعت، می‌توانیم یاد بگیریم چگونه از زیبایی‌های آن لذت ببریم و در عین حال از آن مراقبت کنیم.

حفظ محیط زیست در روز طبیعت

محمد بازوند در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سفیرافلاک، اظهار داشت: حفظ محیط زیست یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که در حال حاضر در ایران با آن مواجه هستیم. مسائلی همچون قطع بی‌رویه درختان، آلودگی آب‌ و هوا و مشکلات ناشی از مدیریت ضعیف پسماند، نیازمند توجه فوری و اساسی هستند.

وی افزود: روز طبیعت فرصتی بی‌نظیر برای آگاهی‌بخشی است. باید تلاش کنیم این روز نه تنها به عنوان یک جشن، بلکه به عنوان یک یادآوری برای مسئولیت‌های فردی و اجتماعی در حفظ محیط زیست در این روز، مردم می‌توانند با رعایت اصول ساده مانند جمع‌آوری زباله‌ها، به حفظ زیبایی‌های طبیعی کمک کنند.

این فعال محیط زیست رومشکانی تأکید کرد: آگاهی‌بخشی و آموزش از طریق رسانه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد می‌تواند راهکاری مؤثر برای جلب مشارکت مردم در این حوزه باشد. بی‌‌شک اگر مردم بیشتر بدانند که چگونه اعمال روزمره‌شان می‌تواند بر محیط زیست تأثیر بگذارد، آن‌گاه تمایل بیشتری برای مشارکت در حفظ طبیعت و پاکی محیط‌زیست پیرامون‌شان خواهند داشت.

وی همچنین در خصوص تغییرات کوچک در رفتار روزمره مردم، گفت: برای ارتقای فرهنگ محیط زیستی، تغییرات کوچک در رفتار روزمره افراد می‌تواند تأثیرات زیادی داشته باشد. تغییراتی مثل استفاده کمتر از پلاستیک، صرفه‌جویی در مصرف انرژی و همچنین مشارکت در برنامه‌های جمع‌آوری زباله‌های خانگی می‌تواند به کاهش مشکلات زیست‌محیطی کمک کند. البته این تغییرات زمانی اثرگذار خواهند بود که مردم به درک درست و عمیقی از اهمیت این مسائل برسند.

فعال محیط‌زیست خاطرنشان کرد: برای مقابله با مشکلات زیست‌محیطی در ایران، نیازمند اقدامات فوری و اساسی از سوی دولت، سازمان‌های مردم‌نهاد و خود مردم هستیم. باید قانون‌گذاری‌ها و نظارت‌ها تقویت شود تا محیط زیست کشور بیشتر از این تحت فشار قرار نگیرد.

شاهین میراحمدی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رومشکان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سفیرافلاک، با اشاره به اهمیت روز طبیعت اظهار داشت: ۱۳ فروردین در فرهنگ ایرانیان روزی ویژه برای ارتباط با طبیعت است، اما متأسفانه در سال‌های اخیر شاهد آسیب‌های جدی به محیط زیست در این روز بوده‌ایم. افزایش زباله‌های رها شده، آسیب به پوشش گیاهی و آلودگی منابع آبی از جمله مشکلاتی است که هر سال با آن مواجه می‌شویم.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های ما در این روز، افزایش حجم زباله‌های پلاستیکی است که به‌طور گسترده در طبیعت رها می‌شود. بسیاری از این زباله‌ها برای سال‌ها در محیط باقی می‌مانند و آسیب‌های جدی به حیات وحش و منابع طبیعی وارد می‌کنند. به همین دلیل از مردم درخواست می‌کنیم که زباله‌های خود را جمع‌آوری کنند و حتی‌الامکان از کیسه‌ها و ظروف تجزیه‌پذیر استفاده نمایند.

میراحمدی با تأکید به نقش آموزش و فرهنگ‌سازی در این زمینه، بیان کرد: بدون آموزش عمومی، نمی‌توان انتظار داشت که رفتارهای مخرب محیط زیستی کاهش یابد. مدارس، رسانه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد باید نقش پررنگ‌تری در آموزش کودکان و بزرگسالان در زمینه حفظ محیط زیست ایفا کنند. اگر از سنین پائین به کودکان بیاموزیم که طبیعت سرمایه‌ای ارزشمند است، در آینده شاهد رفتارهای مسئولانه‌تری خواهیم بود.

تجدید پیوند انسان با محیط زیست

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رومشکان همچنین درباره اقدامات سازمان محیط زیست برای کنترل تخریب طبیعت در روز سیزده‌بدر توضیح داد: امسال در بسیاری از پارک‌های جنگلی و مناطق طبیعی، ایستگاه‌های اطلاع‌رسانی و توزیع کیسه‌های زباله برقرار خواهد شد. همچنین با همکاری ادارات محیط‌زیست و منابع طبیعی، انجمن‌ها و نهادهای مرتبط، گروه‌هایی برای نظارت بر وضعیت محیط زیست در این روز فعال خواهند بود تا ضمن فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی از تخریب محیط‌زیست و تخلفات احتمالی جلوگیری شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر مردم آگاه باشند که هر اقدام نادرست می‌تواند اثری طولانی‌مدت بر طبیعت بگذارد، بدون نیاز به برخوردهای قانونی، شاهد تغییرات مثبتی خواهیم بود. روز طبیعت می‌تواند فرصتی برای تجدید پیوند انسان با محیط زیست باشد، به شرط آنکه مسئولانه رفتار کنیم و از تخریب طبیعت جلوگیری نمائیم.

میراحمدی عنوان کرد: یگان حفاظت محیط زیست شهرستان در این ایام به صورت ویژه فعال است و با شکارچیان و متخلفان برخورد قانونی و قاطع خواهد داشت، همچنین از همشهریان عزیز و دوست‌داران محیط‌زیست خواهشمندیم در صورت مشاهده هرگونه تخلف زیست محیطی یا موجودات و حیوانات وحشی که دچار سانحه شده‌اند مراتب را به اداره محیط زیست شهرستان و یا سامانه ۱۵۴۰ که رایگان نیز می‌باشد، گزارش نمایند.

حسن امرایی یکی دیگر از فعالان محیط زیست در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سفیرافلاک، با تأکید بر اهمیت حفظ طبیعت در روز ۱۳ فروردین اظهار داشت: سیزده‌بدر یک سنت قدیمی و زیبا در فرهنگ ما است که مردم را به دل طبیعت می‌کشاند، اما متأسفانه گاهی فراموش می‌کنیم که طبیعت هم حق زندگی دارد. هر سال بعد از این روز، مناطق طبیعی و پارک‌ها پر از زباله می‌شوند و بسیاری از گیاهان و درختان آسیب می‌بینند.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که همیشه با آن مواجه هستیم، برپا کردن آتش و رها کردن آن در طبیعت است. این کار نه‌تنها باعث آلودگی خاک می‌شود، بلکه خطر آتش‌سوزی را هم افزایش می‌دهد. بارها دیده‌ایم که یک زغال کوچک نیمه افروخته جنگلی را به آتش کشیده است. اگر مردم هنگام ترک محل، آتش را به‌طور کامل خاموش کنند، از اینگونه حوادث ناگوار جلوگیری خواهد شد.

این دوست‌دار محیط زیست به مسئله زباله‌های پلاستیکی اشاره نمود و بیان کرد: بطری‌های پلاستیکی و ظروف یک‌بار مصرف، بدترین نوع زباله برای طبیعت هستند. این مواد به‌راحتی تجزیه نمی‌شوند و برای سال‌ها در خاک و آب باقی می‌مانند. اگر هر خانواده یک کیسه زباله همراه خود داشته باشد و زباله‌هایش را جمع کند، طبیعت سالم‌تر خواهد ماند.

وی با مهم دانستن نقش آموزش و فرهنگ‌سازی در این خصوص، تأکید داشت: حفظ محیط زیست یک مسئولیت جمعی است. اگر ما به فرزندان خود بیاموزیم که طبیعت خانه ماست، آن‌ها هم یاد می‌گیرند که از آن مراقبت کنند. ساده‌ترین کار این است که هنگام گردش در طبیعت، به کودکان‌مان نشان دهیم که زباله‌ پراکنی کار درستی نیست و بایستی زباله‌های خود را جمع‌آوری کنیم، باید به درختان آسیب نزنیم و حیوانات را اذیت نکنیم.

امرایی خاطرنشان کرد: سیزده‌بدر باید روزی باشد که از بودن در کنار طبیعت لذت ببریم، و بدانیم که این‌ زیبایی‌های طبیعت است که ما را به سمت خود می‌کشاند، نباید با تخریب زیبایی‌های طبیعت و آلودگی محیط‌زیست، به جای این روز خوب و زیبا، یک روز تلخ و ناخوشایند جایگزین شود. 

اگر همه ما کمی بیشتر به محیط زیست احترام بگذاریم، این زیبایی برای سال‌های آتی و نسل‌های بعدی هم باقی خواهد ماند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!