یادداشت؛
حضرت فاطمه (س) الگوی خانواده
حجتالاسلام والمسلمین سید هادی سهرابی کارشناس مسائل دینی نوشت: حضرت فاطمه (س) الگویی برای یک خانواده و تربیت فرزندان است چرا که در دامان پاک چنین مادری، فرزندان تربیت شدند که توانستند در دین نقشآفرین باشند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«سفیرافلاک»، در قرآن آیهای وجود دارد مبنی بر اینکه پیامبر (ص) را خدا به عنوان اسوه حَسنه، سرمشق درست و الگوی بسیار نیک معرفی میکند لذا الگوگیری یک بحث مهمی است که قرآن هم به آن اشاره دارد بهخصوص در دنیای امروز برای تربیت فرزندان، الگوی درستی را لازم داریم تا معرفی کنیم.
امام زمان (عج) هم فرمودند برای من نیز حضرت فاطمه (س) الگوی نیک است و همینگونه است که این بانوی بزرگوار دارای ویژگیها و ارزشهای انسانی و اخلاقی خاصی هستند که به عنوان الگوی بینظیر برای بشریت است برای اینکه انسان بتواند در مسیر درستی قدم بردارد و به تعالی و رشد برسد.
حضرت فاطمه (س) زمانی که هنوز ازدواج نکرده بودند، نقش خود را به گونهای ایفا کردند که پیامبر اسلام (ص) فرمودند پدر به فدایت و در جایی دیگر فرمودند فاطمه، مادر پدرش است که نشان از نقش والای ایشان در منزل پدر بود.
بعد از اینکه حضرت فاطمه (س) وارد زندگی مشترک میشود، نقش ایشان منحصربه فرد بوده که الگویی برای زندگیهای جوانان است بهطوری که در اوایل زندگی خود پیامبر (ص) به خانه دخترش آمد و از حضرت علی علیهالسلام سوال نمود که دخترم چگونه زنی است و در جواب مولای متقیان فرمود: هیچگاه مرا ناراحت نکرده و همیشه شرایط را برای اطاعت و بندگی خدا فراهم کرده است. این بزرگی یک زن را میرساند که فرصت بندگی را در منزل فراهم کرد و در طول زندگی با همسر خود به گونهای زندگی کرد که هیچگاه امام علی علیهالسلام را ناراحت نکردند.
امروز این مسئله میتواند اصل مهم در زندگیهای مشترک زوجها باشد که با تاسی از زندگی این بانوی بزرگ بتوانند به یک سازگاری درست برسند و در زندگی علاوه بر اینکه به رشد و تعالی میرسند، به آرامش و خوشبختی نیز خواهند رسید.
قله نقشآفرینی یک زن جایی است که میتواند مادر باشد و فرزندانی را خوب تربیت کند که حضرت فاطمه (س) در تربیت چهار فرزند خود بسیار الگو بود و امام حسین علیهالسلام، امام حسن علیهالسلام، حضرت زینب (س) و امالکثوم هر کدام در تاریخ اسلام نقش بسیار مهمی را ایفا نمودند.
تربیت فرزندان حضرت فاطمه (س) امروز الگوی خوبی برای مادران جامعه است و ما میتوانیم پشت سر ایشان حرکت کنیم البته نمیتوانیم در مقام ایشان باشیم ولی میتوانیم رهروشان باشیم و تاسی از سیره زندگی ائمهاطهار (ع) به خاطر این است که خودمان را شبیه آنان کنیم و به اندازه ظرفیت خودمان الگو بگیریم.
نقش مادر در تربیت فرزندان بسیار مهم است و امام حسن علیهالسلام فرمودند که بارها مادرم را دیدم که در حال عبادت بود و برای مسلمانان و همسایهها دعا میکرد و این نکته مهمی است که فرزندان عبادت مادر را ببینند و الگو بگیرند.
تاسی از راه و روش ائمهاطهار (ع) منجر به رشد و تعالی، سعادت و آرامش میشود و باید تلاش کرد تا این الگو را در جامعه ترویج داد چرا که زندگی هر کدام از امامان سراسر درسهای مهمی است که عمل به آنها، در واقع هدایت بشر به سمت سعادت است.
امروز دشمنان تلاش دارند تا الگوهایی را در ذهن جوانان و جوامع قرار دهند که این افراد نمیتوانند الگو باشند و در واقع تَه این شهرتها چیزی ندارد اما باید تلاش کرد تا ابعاد مختلف زندگی حضرت فاطمه (س) را به خوبی برای همه افراد جامعه بهخصوص نسل جوان و دختران تبیین کرد تا بتوانند در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، عبادی از این بانوی بزرگ الگو بگیرند.
با توجه به اینکه بانوان در بنیان خانواده نقش بسیار مهمی دارند از همین رو دشمنان تلاش دارند تا این نقش را کمرنگ کنند ولی باید بانوان با الگوگیری از دُخت نبی اکرم (ص) بتوانند یک زندگی توأم با آرامش و سعادت را رقم بزنند.