حالت تاریک
  • یکشنبه, 1403/10/02 شمسی | 2024/12/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
حوزه و دانشگاه منادی وحدت
سفیرافلاک گزارش می‌دهد؛

حوزه و دانشگاه منادی وحدت

حوزه و دانشگاه منادی وحدت بوده و رسالت مهمی در تمدن نوین اسلامی و همچنین جهاد تبیین بر عهده دارند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی « سفیرافلاک»، همیشه در طول تاریخ، تفرقه و ایجاد شبهه از اهداف دشمن بوده است، از همین رو تلاش کردند تا با تفرقه و اختلاف بین دو نهاد مهم حوزه و دانشگاه بتوانند به اهداف خود برسند.

حوزه و دانشگاه به عنوان نهادهایی فرهنگی و علمی همواره برای تعالی و پیشرفت کشور در عرصه‌های مختلف رسالت مهمی را بر عهده دارند و در این سال‌ها موفق شدند با فعالیت و عمل به نقش خود، بدرخشند.

این دو نهاد بزرگ و مهم در کشور نقش تربیتی مهمی را عهده‌دار هستند، اما جدایی حوزه و دانشگاه توطئه‌ای از سوی دشمن بود که قصد داشت تقابل و تفرقه ایجاد کند که شهید مفتح یکی از علما و مجاهدان بزرگ بود که با ایجاد وحدت حوزه و دانشگاه، توطئه دشمن را خنثی کرد.

ایمان و علم در کنار هم، انسان را به سمت سعادت هدایت می‌کند و شهید مفتح در این مسیر اقدامات قابل توجهی انجام داد چرا که به خوبی می‌دانست وحدت، امری ضروری در همه بخش‌ها به‌خصوص در این دو نهاد مقدس است که باید مدنظر همه آحاد جامعه قرار گیرد.

قرار گرفتن دانش و علم در کنار معارف دینی و ایمان، کشور را در رسیدن به اهداف والا و تعالی سوق می‌دهد لذا امروز حوزویان و دانشگاهیان باید به این امر مهم توجه داشته باشند و برای رسیدن به قله و تمدن نوین اسلامی همه تلاش خود را به کار گیرند.

رسالت حوزویان و دانشگاهیان در تمدن نوین اسلامی

 

همایون رهبران استاد دانشگاه آیت‌الله بروجردی (ره) در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» اظهار داشت: امام راحل با تیزبینی که داشتند با نامگذاری این روز در واقع تلاش نمودند تا حوزه و دانشگاه به هم کمک بیایند و مکمل هم باشند.

وی افزود: شهید مفتح یک چهره دانشگاهی و حوزوی بود که در طول حیات خود خدمات زیادی را ارائه داد، با توجه به اینکه دو رکن اصلی و مهم علمی و معارف دینی در نظام، این دو نهاد هستند لذا قبل از انقلاب اسلامی ایران، تقابلی بین این دو ایجاد کرده بودند که حوزویان کارهای مذهبی و دانشگاهیان امورات دیگر را بررسی کنند.

استاد دانشگاه آیت‌الله بروجردی (ره) تصریح کرد: یکی از ابداعات مهم امام راحل نامگذاری روز وحدت حوزه و دانشگاه بود و طی این سال‌ها دیدیم که هر جایی این دو نهاد در کنار هم بودند شاهد موفقیت و پیشبرد اهداف بودیم و امروز یکی از رسالت‌های مهم حوزه و دانشگاه، حفظ وحدت گفتمانی است و با توجه به وقایع اخیر، دانشگاه و حوزه باید منادی وحدت باشند.

رهبران بیان کرد: امروز بیشترین نخبگان در این دو نهاد فعالیت دارند از همین رو لازم است که حوزویان و دانشگاهیان با روحیه جهادی و با شتاب بیشتری فعالیت داشته باشند و در این میان آنچه از اهمیت زیادی برخوردار است، توجه به جهاد تبیین است که این دو قشر مهم در جامعه می‌توانند در این زمینه اثرگذار باشند.

وی با تاکید بر اینکه شناسایی اولویت‌های جامعه از اهداف مهمی است که باید مد نظر این دو قشر قرار گیرد، گفت: گاهی موضوعاتی مطرح می‌شود که در اولویت قرار ندارند و برخی تلاش دارند تا فضا و افکار را به سمت حواشی سوق دهند که باید این دو قشر اولویت‌های جامعه را به خوبی بشناسند تا بتوانند جامعه را در مسیر درست هدایت کنند.

استاد دانشگاه آیت‌الله بروجردی (ره) خاطرنشان کرد: در تمدن نوین اسلامی، حوزه و دانشگاه رسالت بسیار مهمی را بر عهده دارد که نخبگان این دو نهاد باید در شکل‌گیری این تمدن رسالت خود را ایفا نمایند.

اصل مسئله وحدت، عزت‌آفرینی است

 

حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی حسینی امام جمعه بروجرد اظهار داشت: وحدت یک اصل قرآنی است که قرآن مومنان را به وحدت دعوت می‌کند چراکه وحدت عزت‌آفرین و قدرت‌آور است و مسیر پیشرفت‌ها را به خوبی ترسیم می‌کند و از طرفی می‌تواند دشمن را به عقب براند.

وی افزود: منظور از وحدت، وحدت بین جامعه اسلامی است نه اینکه با کفار وحدت داشته باشیم چراکه دستور قرآن است که با کفار باید مقابله کرد، لذا اگر بین حوزه و دانشگاه که دو قشر بزرگ در جامعه هستند، وحدت لازم وجود داشته باشد، ثمربخش است و  حوزه از علوم دانشگاه و دانشگاه از معنویت حوزه برای رسیدن به اهداف والا استفاده کنند.

امام جمعه بروجرد تصریح کرد: در صورتی که وحدت بین این دو وجود داشته باشد می‌توانیم دانشمندان خوبی داشته باشیم که هم متعهد و هم متخصص هستند و امروز جامعه به چنین انسان‌هایی نیاز دارد و امروز باید کسانی که در این دو نهاد مشغول به تحصیل هستند، ضرورت وحدت را به خوبی مدنظر داشته باشند.

انتهای خبر/

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از