معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان مطرح کرد:
فعالیت ۱۲ مرکز نفس در لرستان
معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به وجود ۱۲ مرکز نفس یا نجات فرزندان سقط در استان گفت: با راهنماییهای صورت گرفته حدود ۹۰ درصد مراجعهکنندگان از سقط جنین منصرف شدند.
مریم کوشکی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی لرستان باید در چهار حیطه تولد، مرگ، طلاق و ازدواج ورود پیدا کند که دانشگاه بیشتر در حیطه تولد و مرگ ورود پیدا کرده است اظهار داشت: در تولد به دنبال افزایش فرزندآوری، تبلیغ برای زایمان طبیعی و فرهنگسازی فرزندان بیشتر یا بیشتر از دو فرزند و همچنین امکانات برای درمان ناباروری هستیم.
وی با اشاره به اینکه در حیطه مرگ نیز پیشگیری از مرگهای اجتنابپذیر و قابل پیگیری از جمله کارهای دانشگاه علوم پزشکی است، افزود: بسیاری از مرگها مانند سکتههای قلبی و مغزی در سنین جوانی اتفاق میافتند که قابل پیشگیریاند؛ اگر انسان سبک زندگی درستی داشته باشد چرا باید در جوانی سکته کرده و فوت کند و جمعیت کاهش پیدا کند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: در بخش بیماریهای غیرواگیر مانند سرطانها، بیماریهای قلبی و عروقی و همچنین دیابت دانشگاه علوم پزشکی ورود کرده است تا جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماریها مراقبتهای لازم انجام گیرد و یا اگر افراد مبتلا شوند کمتر عوارض پیدا کنند و در صورت ابتلا مراقبتها صورت گیرد که از کار افتاده نشوند و بتوانند زندگی عادی خود را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه مشاورههای قبل از ازدواج که در زمینه فرزندآوری است در سطح دانشگاه علوم پزشکی انجام میشود، بیان کرد: با توجه به اینکه در حوزه بهداشت دبیر جوانی و جمعیت هستیم پیگیری مواد قانونی برای خانمهای باردار یا خانمهایی که فرزند کوچک یا شیرخواره دارند بر عهده معاونت بهداشت است که پیگیری میکند.
کوشکی با اشاره به اینکه شیفتهایی را برای خانمهای رشتههای پرستاری، مامایی و پزشک که در بیمارستانها کار میکنند لحاظ میشود گفت: قوانینی وجود دارد که خانمهایی که باردارند یا فرزند کوچک دارند شیفتهای سبکتر یا ترجیحاً اگر کمبود نیرو نداشته باشد شیفت شب نداشته باشند.
وی تصریح کرد: تا هر جایی که امکان دارد هر بیمارستان ستاد و هر مرکزی یک مهد کودک را برای خانمهایی که فرزند کوچک دارند دایر کنند تا کارمندان هم استرس دوری از فرزند را نداشته باشند و هم مهد در دل محل کار باشد تا به فرزند خود سر بزنند تا امنیت مادری و امنیت شغلی را داشته باشند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به وجود مراکز نفس یا نجات فرزندان سقط در استان، خاطر نشان کرد:۱۲مرکز در استان لرستان وجود دارد و هر شهرستانی یک مرکز دارد که در این مراکز خانمهایی که قصد سقط جنین را داشته باشند مراجعه میکنند و توسط ماما و روانشناس راهنمایی میشوند و آنها را از سقط جنین منصرف میکنند.
وی افزود: تاکنون حدود ۹۰درصد مراجعهکنندگان از سقط جنین منصرف شدهاند که آمار بسیار خوبی در سطح استان بوده است..
کوشکی گفت: در شهرستان پلدختر موارد زیادی وجود داشته که از سقط جنین منصرف شده و حدود ۳۰ درصد فرزند خود را به دنیا آورده و مابقی هم بدون مشکل در حال طی مراحل بارداری هستند که باید امکانات و اقدمات حمایتی برای کسانی که به مراکز نفس مراجعه میکنند در نظر بگیرند.
وی بر برخورد با سقطهای غیر مجاز و مقابله با کسانی که این سقطهای غیرمجاز را انجام میدهند تاکید کرد و افزود: در مطبهای خصوصی توسط ماما، پزشکان و افرادی غیر از آنها که در امر سقط غیرقانونی دخالت میکنند و ممکن است دارو تجویز کنند یا خارج از ضوابط بهداشتی درمانی کار سقط را انجام دهند، مداخلاتی صورت گرفته است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: با همکاری دادگستری و سایر ادارات مرتبط برای فروش قرصهای غیرمجاز یا کارهای غیر تخصصی که انجام میدهند مداخلاتی صورت گرفته و دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه فعالیت دارد.
انتهای خبر/