حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1403/12/02 شمسی | 2025/02/20 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
خدشه‌دار شدن زندگی روزمره در ده‌محسن؛

مشکلاتی که حل نشده باقی‌مانده‌اند

روستای ده‌محسن با چالش‌های زیادی در زمینه زیرساخت‌های آب، برق و آسفالت معابر مواجه است که این مشکلات بر کیفیت زندگی ساکنان این روستا تأثیر می‌گذارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، توسعه زیرساخت‌ها و توجه به مناطق روستایی یکی از اولویت‌های مهم هر استان به شمار می‌رود اما متأسفانه روستای ده‌محسن واقع در شهرستان خرم‌آباد با جمعیتی بالغ‌بر ۱۲ هزار نفر با چالش‌های زیادی در زمینه زیرساخت‌های آب، برق و آسفالت معابر مواجه است که این مشکلات بر کیفیت ساکنان این روستا تأثیر می‌گذارد.

یکی از مشکلات مهم این روستا عدم آسفالت معابر است، طبق بررسی‌های میدانی بسیاری از معابر این روستا آسفالت‌ نشده‌اند و این وضعیت، تردد عابران و وسایل نقلیه را به ویژه در فصول بارانی با مشکلات فراوانی همراه کرده است‌.

مشکل دیگر این روستا کمبود روشنایی معابر است که نه تنها امنیت را برای ساکنان کاهش می‌دهد بلکه موجب نگرانی در هنگام تردد به ویژه در شب می‌شود، شبکه آبرسانی فرسوده یکی دیگر از چالش‌های جدی در این منطقه است که باعث هدر رفت آب و بروز مشکلات زیادی برای مردم شده است.

مشکلات معابر، آب و برق در روستای ده‌محسن به وضوح قابل مشاهده و نیازمند توجه و اقدام فوری است بنابراین لازم است ضمن همکاری دستگاه‌ها و نهادهای مسئول، برنامه‌های جامع و پایداری برای بهبود زیرساخت‌ها در این منطقه طراحی و اجرا گردد.

این گزارش با هدف بررسی این مشکلات و ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت زیرساخت‌ها در این روستا تهیه شده، امید است با شناخت عمیق‌تر از مسائل موجود، گامی مؤثر در جهت ارتقاء کیفیت زندگی ساکنان این روستا برداشته شود.

ضرورت تکمیل شبکه آب و فاضلاب روستای ده‌محسن 

مجید فرهمند یکی از اهالی روستای ده‌محسن در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سفیرافلاک، با اشاره به مشکلات این روستا در حوزه‌های آب، برق و آسفالت معابر، اظهار داشت: روستای ده‌محسن دارای دو چاه آب شرب است که بخشی از ساکنان به‌طور مستقیم از آب چاه استفاده می‌کنند‌ و بخش قدیمی روستا وابسته به یک مخزن فلزی فرسوده‌ است.

وی با بیان اینکه مخزن روستای ده‌محسن علاوه بر حجم کم، دچار سرریز و نشتی شده است، افزود: این مسئله باعث افت شدید فشار آب در بسیاری از مناطق این روستاست، نیمی از شبکه آبرسانی روستا کاملاً فرسوده و نیم دیگر که به‌تازگی احداث شده به دلیل کیفیت پائین لوله‌ها، دائماً دچار شکستگی و نشت آب است.

فرهمند با اشاره به اینکه بیش از ۱۰۰ هزار مترمربع از معابر این روستا خاکی است، گفت: طی سه سال و نیم گذشته فقط ۱۲ هزار مترمربع از معابر روستای ده‌محسن آسفالت شد که در مقابل نیاز واقعی روستا مقدار بسیار کمی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به شبکه فرسوده برق این روستا اشاره و بیان کرد: شبکه برق روستا دچار افت ولتاژ است و بسیاری از مناطق این روستا از روشنایی کافی در معابر بهره‌مند نیستند همچنین ۵۰ درصد از شبکه فاضلاب روستا احداث شده اما نیمه‌کاره رها شده که تکمیل آن نیازمند تأمین اعتبار است.

اصلاح شبکه آب نیازمند تأمین اعتبار

نورالدین نوریزدان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سفیرافلاک، اظهار داشت: مشکل سرریز مخزن آب شرب روستای ده‌محسن در حال ترمیم است و با تعبیه سنسور کنترل سطح آب، مشکل این مخزن به‌زودی حل می‌شود.

وی افزود: ۴۰ درصد شبکه آب خرم‌آباد نیاز به اصلاح دارد که برنامه‌ریزی برای توسعه و اصلاح شبکه انجام شده است اما مشکل اعتبار وجود دارد، همچنین حل یک سری از مشکلات نیازمند مجوز از سایر دستگاه‌ها است.  

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان عنوان کرد: گاهی اوقات در برخی از مناطق شهر شکستگی رخ می‌دهد که به راحتی نمی‌توان در آن محل حفاری کرد و این موضوع نیاز به مجوز از سایر دستگاه‌ها دارد.

وی بیان کرد: نیروهای اتفاقات هر روز مشکلات روستای ده‌محسن را پیگیری می‌کنند و سامانه ۱۲۲ کد رهگیری دارد که اگر مشکل یک منطقه بعد از ۷۲ ساعت برطرف نشود پیمانکار مربوطه با جریمه مواجه می‌شود.

نوریزدان گفت: بستر همه چیز دست آبفا نیست و کارهای اجرایی نیاز به هماهنگی دارد، فرسودگی شبکه وجود دارد اما نیروها پیگیر مشکلات مردم هستند.

لزوم حل مشکلات روستای ده‌محسن

نورالدین درمنان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سفیرافلاک، اظهار داشت: خرم‌آباد ۳۴۰ روستای دارای سکنه دارد و ده‌محسن یکی از روستاهای پرجمعیت خرم‌آباد است که در حریم شهر قرار دارد.

وی افزود: به اتفاق دستگاه‌هایی همچون اداره برق، بنیاد مسکن، آبفا و دستگاه‌های مرتبط از روستای ده‌محسن بازدید و مشکلات مربوط به روستا جمع‌بندی شد. 

فرماندار خرم‌آباد عنوان کرد: یکی از مشکلات این روستا روشنایی معابر بود که در رفع این مشکلات اتفاقات مثبتی برای این روستا رقم خورد و مردم نیز از این اقدامات اعلام رضایت داشتند. 

وی بیان کرد: حدود ۵۰ هزار متر مربع زیر‌سازی آسفالت این روستا آماده شده که از این میزان کمتر از ۲۰ هزار متر مربع آسفالت انجام شده است، طبیعتاً امسال اعتبارات توزیع شده و آن حجم از آسفالت که برای این روستا مدنظر بوده انجام شده است.

درمنان گفت: آسفالت معابر این روستا قطعاً برای سال آینده در دستور کار است که ان‌شاءالله بتوانیم باقی‌مانده معابر را آسفالت کنیم و با همه توان به دنبال این کار هستیم. 

وی تصریح کرد: ده‌محسن به عنوان یک روستای بزرگ در اولویت قرار دارد که حتماً باید مشکلات آن دنبال شود و مطالبه مردم این روستا در زمینه آسفالت از اعتبارات سال آینده پیش‌بینی شده است.

فرماندار خرم‌آباد خاطرنشان کرد: شرکت آبفا در رابطه با فرسودگی شبکه آب و فاضلاب و تأمین آب شرب این روستا قول‌هایی برای رفع مشکلات داده است و ما هم به دنبال این هستیم که مشکلات مربوط به آب و فاضلاب این روستا حل شود. 

وی با اشاره به اینکه کار عمرانی زمان‌بر است و برای این کارها باید اعتبار وجود داشته باشد، اظهار داشت: ده‌محسن یک روستای بزرگ است و اهالی آن مطالبات به‌حقی دارند و ما هم به دنبال حل مشکلات این روستا هستیم.

آسفالت ۲۰ هزار از معابر ده‌محسن در دستور کار قرار دارد

شاهپور بیرانوند بخشدار مرکزی خرم‌آباد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سفیرافلاک، اظهار داشت: طی جلسه با فرماندار مشکلات روستای ده‌محسن در زمینه‌های آب، برق و آسفالت مطرح شد که بخش عمده‌ای از مشکلات این روستا در حوزه دستگاه‌های خدماتی است و نیاز به تأمین اعتبار دارد.

وی افزود: اختیارات آسفالت با بنیاد مسکن است، بخشداری زیر‌سازی و آماده‌سازی را انجام می‌دهد و اولویت‌ها را اعلام می‌کند و بنیاد مسکن براساس تخصیص اعتبار آسفالت روستا‌ها را انجام می‌دهد.

بخشدار مرکزی خرم‌آباد عنوان کرد: آسفالت معابر نیاز به تأمین اعتبار و قیر رایگان از منابع استانی و کشوری دارد واقعیت این است که سهمیه هر بخش محدود است اما فرماندار تأکید ویژه‌ای به بنیاد مسکن دارد که آسفالت ده‌محسن را در اولویت قرار بدهند.

وی با اشاره به اینکه مشکلی برای زیرسازی آسفالت وجود ندارد، بیان کرد: حدود ۵۰ هزار زیر‌سازی آسفالت روستای ده‌محسن آماده شده که سال ۱۴۰۲، ۱۳ هزار آسفالت انجام شد و بنیاد مسکن قول داده برای سال ۱۴۰۳، ۲۰ هزار از معابر ده‌محسن را آسفالت کند.

اصلاح شبکه قدیمی آب و احداث خطوط جدید، ساخت مخزن ذخیره پایدار و حذف مخزن فرسوده فلزی، تکمیل شبکه فاضلاب شهری، بهسازی و توسعه شبکه برق و احداث خطوط جدید، اصلاح طرح هادی روستا، آسفالت معابر، ساماندهی وضعیت جاده پاگر و لحاظ کردن فضاهای آموزشی، درمانی و سبز، بازسازی و تجهیز سالن چندمنظوره ورزشی و... از مطالبات مردم این روستا است.

برنامه‌ریزی و نظارت مستمر مسئولان مربوطه می‌تواند شرایط بهتری را برای بهبود کیفیت زندگی اهالی روستای ده‌محسن به وجود آورد و از دغدغه مردم این روستا بکاهد، امید است شرایط بهتری برای ساکنان روستای ده‌محسن توسط مسئولان ایجاد شود و مشکلات مربوط به این روستا به‌زودی حل شود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.