حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1403/11/23 شمسی | 2025/02/11 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
مصرف بالای نمک از علل سرطان معده
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مطرح کرد:

مصرف بالای نمک از علل سرطان معده

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه تغذیه نقش ۱۰ تا ۷۰ درصدی در بروز سرطان‌ها دارد، گفت: وزارت بهداشت، اصلاح عادات غذایی از طریق فرهنگ‌سازی غذا و تغذیه را در دستور کار قرار داده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، احمد اسماعیل‌زاده با بیان اینکه تغذیه در بروز بیماری سرطان نقش دارد، اظهارداشت: مطالعه‌ای در ارتباط با این موضوع  که چند درصد از سرطان‌های کشور ریشه در تغذیه دارد، انجام نشده است. این در حالی است که مطالعات بسیاری درباره سهم تغذیه در بروز سرطان‌ها گوناگون انجام شده و نتایج این طرح‌های مطالعاتی بیانگر این است که تغذیه نقش ۱۰ تا ۷۰ درصدی در بروز سرطان‌ها دارد.

وی درباره نقش تغذیه در بروز سرطان‌های گوارشی افزود: در بروز سرطان‌های روده بزرگ و معده که جزو سرطان‌های دستگاه گوارش محسوب می‌شوند، تغذیه نقش بسیار موثری دارد. به طور قطع، تغذیه در بروز سرطان‌های دیگر نیز کم‌وبیش نقش دارد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه سرطان پستان از سرطان‌های شایع کشور است، عنوان کرد: نقش تغذیه در بروز سرطان پستان اثبات شده و ارتباط تنگاتنگی با عوامل تغذیه‌ای دارد.

ارتباط ۱۳ سرطان با چاقی و عوامل تغذیه‌ای

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه ۱۳ سرطان با چاقی و عوامل تغذیه ای مرتبط است بیان کرد: میزان غذای مصرفی که از عوامل تغذیه‌ای به حساب می‌آید و پدیده چاقی از عوامل بروز سرطان‌هاست. متاسفانه، پدیده چاقی در کشور بسیار شایع است و این موضوع باید در کانون توجه قرار گیرد.

اسماعیل‌زاده درباره برنامه‌های وزارت بهداشت برای کنترل عوامل تغذیه‌ای گفت: وزارت بهداشت، اصلاح عادات غذایی از طریق فرهنگ‌سازی غذا و تغذیه را در دستور کار قرار داده است.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه مصرف بالای نمک از عوامل بروز سرطان معده در کشور به حساب می‌آید، افزود: سیاست‌هایی در راستای کاهش مصرف نمک در صنایع غذایی و مصرف خانگی در دستور کار قرار داده‌ایم. برنامه‌های کاهش مصرف نمک در مراکز جامع بهداشتی در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد.

وی درباره برنامه نان کامل که دارای فیبر بالایی است، تصریح کرد: افزایش مصرف فیبر در جامعه از اهداف برنامه نان کامل است. افزایش مصرف فیبر می‌تواند به کاهش بروز بسیاری از سرطان‌های مانند سرطان روده بزرگ کمک کند.

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه برنامه «تدوین رهنمودهای غذایی در کودکان و بزرگسالان» را در دستور کار قرار داده‌ایم، گفت: این برنامه می‌تواند مبنا و ابزاری برای آموزش‌های تغذیه‌ای باشد. همچنین دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در نظر دارد که در زمینه کاهش مصرف قند، چربی و نمک موجود در غذاهای صنعتی به سازمان غذا و دارو کمک کند. کاهش مصرف قند، چربی و نمک موجود در غذاهای صنعتی می‌تواند نقش موثری در کاهش بروز سرطان‌ها داشته باشد.

انتهای خبر/

منبع: ایسنا

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.