حالت تاریک
  • شنبه, 1404/02/06 شمسی | 2025/04/26 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سِن
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی لرستان مطرح کرد:

هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سِن

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی لرستان گفت: با توجه به رسیدن تراکم آفت سِن به نُرم مبارزه شیمیایی، کشاورزان لرستان هشدارها را جدی گرفته و در اولین فرصت اقدام به مبارزه کنند.

کامران پیرزادی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، ضمن هشدار به کشاورزان نسبت به جدی گرفتن مبارزه با آفت سِن اظهار داشت: هم‌اکنون در شهرستان‌های گرمسیر لرستان از جمله پلدختر، کوهدشت، خرم‌آباد، بروجرد و رومشکان بهترین زمان مبارزه با سِن است.

وی افزود: سَم‌پاشی در شرایط جوی نامساعد ممنوع بوده و لازم است کشاورزان عزیز از سَم‌پاشی در زمان باد و بارندگی خودداری کنند.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه امسال حدود ۲۱۰ هزار هکتار گندم دیم و نزدیک به ۴۵ هزار هکتار گندم آبی در لرستان کِشت شده است عنوان کرد: در سطح استان ۶۹ شبکه مراقبت با ۴۰۱ کارشناس و در حوزه عمل ۵۷ مرکز جهاد کشاورزی فعالیت کرده و به‌صورت مستمر و روزانه مزارع را جهت رصد عوامل خسارت‌زا از جمله سِن گندم، زنگ زرد و ... رصد می‌کنند.

وی بیان کرد: هر ساله آفت سِن غلات در اواخر زمستان و اوایل بهار با گرم‌شدن تدریجی هوا از اماکن زمستان‌گذران که زیر بوته‌های گَون و درختان بلوط در ارتفاعات و کانون‌های سِن است، خارج شده و جهت تغذیه به سمت مزارع گندم و جو پرواز می‌کنند که مشاهده اولین سِن در مزارع را اصطلاحاً ریزش سِن می‌گویند.

پیرزادی تصریح کرد: سِن غله یکی از مهم‌ترین آفات گندم در ایران و کشورهای همسایه محسوب می‌شود و این حشره از طریق خرطوم خود از برگ، ساقه و دانه گیاه تغذیه نموده و خسارت کمی و کیفی ایجاد می‌کند.

وی گفت: آفت سِن به‌منظور سهولت در تغذیه برخی آنزیم‌ها را به داخل دانه گندم تزریق می‌کند که موجب تجزیه پروتئین دانه می‌شود، به‌نحوی که گندم با سِن‌زدگی بالای ۲ درصد قابلیت نانوایی ندارد و در مراکز خرید به ازای هر درصد سِن‌زدگی مبالغی از قیمت کسر و در صورت سِن‌زدگی بالا از خرید گندم ممانعت به عمل می‌آید.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی لرستان یادآورشد: باتوجه به کیفیت پائین گندم سِن‌زده و عدم خریداری آنها، کشاورز حتماً باید به‌موقع نسبت به سَم‌پاشی و مبارزه با سِن اقدام کند تا محصول تولیدی دچار خسارت نشود.

وی افزود: سِن مادر پس از تغذیه، جفت‌گیری و تخم‌گذاری کرده و پس از آن به پایان عمر خود رسیده و به صورت طبیعی می‌میرد لذا لازم است کشاورزان قبل از تخم‌ریزی با سِن مادر مبارزه کنند. 

پیرزادی نُرم مبارزه با سِن در سال جاری را برای مزارع گندم آبی دو عدد در متر مربع و برای گندم دیم نیم عدد در متر مربع اعلام کرد و گفت: زمان مبارزه با سِن بسیار مهم است و اگر سَم‌پاشی تا قبل از تخم‌ریزی انجام گیرد مفید واقع می‌شود وگرنه بعد از آن عمر حشره خود به خود تمام می‌شود و می‌میرد و سَم‌پاشی ما فقط حشرات مفید داخل مزرعه را از بین می‌برد.

وی اظهار داشت: مرحله دوم مبارزه مربوط به پوره‌های سِن می‌باشد که پس از تفریخ تخم‌ها در داخل مزرعه فعالیت کرده و با تغذیه مستقیم از دانه، خسارت شدیدی به بار می‌آورند. 

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: نُرم مبارزه با پوره‌ها در مزارع گندم آبی چهار و در مزارع گندم دیم سه عدد در متر مربع است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!