حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1403/11/23 شمسی | 2025/02/11 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
پایبندی به برنامه هفتم توسعه کلید خنثی‌سازی تحریم‌هاست
نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس:

پایبندی به برنامه هفتم توسعه کلید خنثی‌سازی تحریم‌هاست

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: در برنامه هفتم توسعه، راهکارهایی پیش‌بینی شده است که اگر دولت به آن‌ها پایبند باشد، می‌توانیم تحریم‌ها را عملاً دور بزنیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سفیرافلاک به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ابراهیم نجفی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی اظهار داشت: امروز دشمنان ما، به‌ویژه در فضای مجازی، سعی می‌کنند این تصور را به جوانان القا کنند که اقدامات قابل‌توجهی در حوزه‌های پیشرفت عمرانی، اقتصادی و اجتماعی انجام نشده است؛ اما اگر عملکرد ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی را با دوران قبل از آن مقایسه کنیم، شاهد جهش‌های بسیار خوبی در این حوزه‌ها هستیم.

وی افزود: به عنوان مثال، در حوزه شبکه گازرسانی، ایران در رتبه اول جهانی قرار دارد؛ همچنین در حوزه‌های برق، زیرساخت‌ها، جاده‌ها و سلامت درمان نیز پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌ایم. به جرات می‌توان گفت که در بسیاری از حوزه‌ها، پیشرفت‌های ایران حتی از بسیاری از کشورهای جهان قوی‌تر و بهتر بوده است.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: مثلاً در حوزه سوخت، بنزینی که امروز در اختیار مردم قرار می‌دهیم، از نظر قیمتی ارزان‌تر از بسیاری از کشورهاست؛ البته ما با چالش‌هایی مواجه هستیم که بخش عمده‌ای از آن‌ها ناشی از تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران است و طبیعتاً اگر این تحریم‌ها وجود نداشت، پیشرفت‌های ایران حتی از کشورهای اوراسیا و آسیایی نیز فراتر می‌رفت.

وی با اشاره به برنامه‌های کاهش تحریم‌ها، گفت: همان‌گونه که مقام معظم رهبری بارها در سخنان خود تأکید کرده‌اند و به نمایندگان و دولت توصیه نموده‌اند، باید بیش از آنکه به دنبال مذاکره باشیم، بر رفع و خنثی‌سازی تحریم‌ها تمرکز کنیم.

نجفی با اشاره به اینکه در برنامه هفتم توسعه، راهکارهایی پیش‌بینی شده است که اگر دولت به آن‌ها پایبند باشد، می‌توانیم تحریم‌ها را عملاً دور بزنیم تصریح کرد: به عنوان مثال، یکی از چالش‌های فعلی ما، ناترازی در حوزه‌های انرژی مانند بنزین، گاز و برق است؛ در برنامه هفتم توسعه، دولت موظف شده است تا گواهی صرفه‌جویی انرژی صادر کند. این بدان معناست که اگر هر خانواده یا واحد تجاری نسبت به دوره مشابه در سال قبل، مصرف انرژی کمتری داشته باشد، گواهی صرفه‌جویی انرژی برای آن‌ها صادر می‌شود و این گواهی‌ها قابل عرضه در بورس خواهند بود.

وی ادامه داد: همچنین در ماده ۴ قانون ساماندهی سند توسعه برق، صنایع انرژی‌بر موظف شده‌اند تا پایان سال ۱۴۰۴، ۹ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی و هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر احداث کنند و برق مورد نیاز خود را از این طریق تأمین نمایند؛ اگر این موارد توسط دولت به‌درستی اجرایی شود، قطعاً می‌توانیم تحریم‌ها را دور بزنیم و به خودکفایی داخلی برسیم.

این نماینده مجلس در پایان تأکید کرد: اگر قوانینی که مجلس در حوزه داخلی تصویب کرده است، به‌طور کامل اجرایی شوند، قطعاً می‌توانیم به خنثی‌سازی تحریم‌ها دست یابیم و مشکلات ناشی از آن‌ها را کاهش دهیم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.