حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1403/08/15 شمسی | 2024/11/05 میلادی
کارشناس کشتی فرنگی:

کشتی ساروی ۲ مشکل اساسی دارد

کشتی ساروی ۲ مشکل اساسی دارد

کارشناس کشتی فرنگی با اشاره به اتفاقی که برای ملی‌پوش ایران در مسابقات ترکیه رخ داد، گفت: مختاری باید خویشتن‌داری می‌کرد و هرکسی جای رنگرز بود در این شرایط کاری از دستش برنمی‌آمد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، جمشید خیرآبادی درباره عملکرد تیم ملی کشتی فرنگی در مسابقات جام وهبی امره ترکیه گفت: به نظرم به لحاظ فنی تیم ملی عملکرد خوبی داشت. البته در دسته سنگین‌وزن که امین میرزازاده مسابقه نداد به نظرم یک تاکتیک از سوی کادر فنی بود که دست میرزازاده برای حریفانش رو نشود.

به‌احتمال‌زیاد آسیب‌دیدگی هم جزئی بوده و نخواستند بیشتر از این آسیب‌دیدگی‌اش تشدید شود. قطعاً میرزازاده یکی از کشتی‌گیران خوب سنگین‌وزن است. فردین هدایتی هم یکی از جوانان آینده‌دار این وزن است؛ اما قطعاً المپیک جای باتجربه‌هاست.

وی ادامه داد: در دیگر اوزان کشتی‌گیران خوب ظاهر شدند اما ای کاش این اتفاق تلخ نمی‌افتاد و مختاری با حریفش درگیر نمی‌شد. او می‌توانست خیلی خوب به مدعیان این وزن خودش را نشان دهد و یکی از گزینه‌های کسب سهمیه المپیک بود. این اتفاق برای هر ورزشکاری ممکن است پیش بیاید و در یک‌لحظه فشار زیاد باعث شود ورزشکار کنترل خودش را از دست بدهد. مهم‌ترین موضوع در چنین مواقع این است که واقعاً سرمربی و اعضای کادر فنی نمی‌توانند زیاد تأثیرگذار باشند چون اتفاق غیرمنتظره افتاده و آن‌ها هم اصلاً فکرش را نمی‌کنند چنین اتفاقی رخ دهد.

کارشناس کشتی فرنگی عنوان کرد: به نظرم این موضوع باید قبلاً در اردوهای تیم ملی در بحث‌های روانشناسی مطرح شود و مدیریت بحران را آموزش دهند. در شرایطی که کشتی‌گیر از نظر امتیازی عقب است باید خودش را کنترل کند یا حتی وقتی امتیازش از حریف جلو است باید یاد بگیرد چطور کشتی را مدیریت کند. به نظرم خیلی از مسائل را می‌توان قبل از اتفاقات پیشگیری کنیم. همان زمان که مختاری با حریف ترکیه‌ای خود درگیر شد اگر هر کس دیگری جای رنگرز بود نمی‌دانست باید چه‌کاری انجام دهد. من فیلم‌ها را دیدم و به نظرم او بهترین نوع مدیریت را انجام داد.

وی عنوان کرد: من بارها در مسابقاتی که در ترکیه برگزار می‌شود، شاهد نزاع‌های بد و خطرناک بودم، چون گروه‌های مافیا در ورزش و بین هواداران دارند و می‌توانست اتفاقات بدتری بیافتد. به نظرم رنگرز و اعضای کادر فنی خیلی خوب این موضوع را مدیریت کردند و بیشتر از این شاهد اتفاقات ناگوار نبودیم. این درگیری خیلی خطرناک بود چون به بیرون هم کشیده شد و حتی می‌توانستند به کل تیم حمله کنند و ضربات جبران‌ناپذیری به تیم وارد کنند.

خیرآبادی تأکید کرد: من شاید بیشتر از ۱۰ بار در مسابقات در ترکیه در تمامی رده‌های سنی شرکت کردم و دیدم که ناجوانمردی‌هایی زیادی انجام می‌دهند. حتی در برخی هتلی که تیم‌ها مستقر هستند خراب‌کاری می‌کنند. به‌طورکلی ترک‌ها در کشتی دنیا به ایجاد جنجال و درگیری معروف هستند. درواقع آن‌ها کاری می‌کنند که کشتی‌گیران مقابل حرکتی انجام دهند. حتی برخی کشتی‌گیران بدنشان را لیز می‌کنند که روی آن‌ها فن اجرا نشود. متأسفانه چنین کارهایی بارها از آن‌ها دیده‌شده است. درهرصورت عمل زشتی صورت گرفت و ای‌کاش مختاری کمی خویشتن‌داری می‌کرد و به کادر فنی و خودش آسیب نمی‌زد.

وی در مورد عملکرد ساروی در این مسابقات گفت: هادی از آن دسته کشتی‌گیرانی هستند که هم به‌صورت سرپا و خاک می‌تواند فن بزند. او کشتی‌گیر مطمئنی است اما مشکلی که دارد در دفاع لیفت‌ها خوب عمل نمی‌کند و سالیان سال در این مسئله مشکل دارد و هنوز برطرف نشده است. باید تا المپیک روی این موضوع کار کند. او در دفاع مشکل دارد و ربطی به اجرای فن ندارد. ضمن اینکه کشتی‌گیری در آن سطح خیلی سخت است که فنی به او اضافه شود.

خیرآبادی گفت: در واقع هادی ساروی دو اشکال اساسی دارد، یکی در خاک، دفاع لیفت‌هایش خوب نیست و دیگری اینکه در خاک، زمانی که می‌خواهد فن بارنداز را انجام دهد برای حریفان دستش رو شد و نیاز به یک تاکتیک جدید دارد تا هم مشکل دفاعی‌اش در خاک برطرف شود و هم کشتی‌هایی که گره می‌خورد با تاکتیک‌های جدید آن گره‌ها را باز کند.

وی در مورد شرایط کشتی فرنگی در المپیک گفت: اگر ما بخواهیم توقعات را در سطح درست و منطقی در نظر بگیریم، کشتی فرنگی همیشه خوب بوده است. نتایجی که در کشتی فرنگی کسب‌شده باید به قبل از المپیک لندن و بعدازآن تقسیم شود. از المپیک لندن به بعد همیشه کشتی فرنگی خوب بود اما در حال حاضر کشتی دنیا پیشرفت کرده اما ما ناامید نیستیم. فکر می‌کنم در المپیک می‌توانیم چندین مدال کسب کنیم که امیدوارم یکی از آن‌ها مدال خوش‌رنگ طلا باشد.

انتهای خبر/

منبع: مهر

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از