حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/10/26 شمسی | 2025/01/15 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
سفیرافلاک گزارش می‌دهد؛

دستاورد نخبه لرستانی در طراحی کیت‌های تشخیص بیماری

دستاورد نخبه لرستانی در طراحی کیت‌های تشخیص بیماری

نخبه لرستانی به همراه تیم خود توانسته در یک شرکت دانش‌بنیان، کیت‌های تشخیص بیماری را طراحی کند که این کیت‌ها تخصصی هستند.

به گزارش سفیرافلاک، جوانان همیشه در همه عرصه‌ها موفقیت‌های بسیار زیادی را رقم زدند به‌طوری‌که روایت‌هایی از جوانانی می‌بینیم که برای خدمت به کشور و مردم تمام تلاش خود را به کار گرفتند و در این راستا نخبگان با کارهای تحقیقاتی و علمی سعی دارند کارهای قابل توجهی را در حوزه پزشکی، درمانی و یا بخش‌های دیگر انجام دهند.

اعتماد کردن به جوانان موفقیت و سربلندی را به همراه دارد و با تاکید مقام معظم رهبری بر بحث دانش‌بنیان، جوانان زیادی عزم خود را جزم کرده تا در این مسیر بتوانند خدمتی نمایند و پیشرفت‌هایی مستمر را رقم بزنند.

چند سالی است که شرکت‌های دانش‌بنیان با حضور نخبگان و افراد دارای طرح و ایده در مسیر طراحی ایده و اختراع قرار گرفته و فعالیت‌هایی را انجام می‌دهند که خروجی این فعالیت‌ها، دستاوردهایی است که تحول‌آفرین بوده و دیدن و شنیدن آنها برای همه مردم سربلندی را رقم می‌زند.

یکی از نخبگان این سرزمین در خطه لرستان است که چند سالیست که در طراحی و ساخت کیت‌های تشخیص و درمان بیماری‌ها و امراض مختلف تحقیق و پژوهش می‌کند و تاکنون چندین محصول را که در کشور نظیر ندارند را تولید کرده است.

 

۶ سال فعالیت در شرکت دانش‌بنیان

علی غلامی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: شرکت دانش‌بنیان ما (میکرب آزما پارس) در زمینه تشخیص، بهداشت و درمان فعالیت می‌کند که حدود ۶ سال فعالیت داشت و امسال عنوانِ دانش‌بنیانی را کسب نموده است و در زمینه تولید مواد مولکولی و کیت‌های تشخیصی مختلف فعالیت می‌کند.

وی افزود: بنده در رشته باکتری‌شناسی پزشکی فعالیت نمودم و از سال ۹۲ اقدامات پژوهشی را انجام دادم که به صورت تخصصی در حیطه فنی و تخصصی خود، تعدادی طرح و ایده و پروژه را در دستور کار قرار دادیم که به همراه یک تیم سه نفره در این مسیر تلاش کردیم و در حال حاضر تیم ماه ۶ نفره است.

نخبه لرستانی تصریح کرد: یکی از تجهیزات درمانی را که طراحی و تولید کردیم، کیت استخراج (دی اِن ای) از نمونه خون بیماران بود که این کار برای شناسایی بیماری انجام می‌شد.

غلامی بیان کرد: نمونه دیگر طرحی را که اجرا و تولید کردیم، کیت‌های تشخیص بیماری بود و در ایام کرونا اولین تیمی بودیم که توانستیم کیت‌های تشخیص اختصاصی کرونا را تهیه کنیم به‌طوری که جزء پنج شرکت برتر در این زمینه معرفی شدیم.

 

طراحی ۶ کیت تشخیص بیماری

وی عنوان کرد: علاوه بر کیت تشخیص کرونا، ۶ کیت دیگر را طراحی و تولید کردیم که این کیت‌ها تعدادی از سرطان‌ها را شناسایی و ۱۹ تایپ ویروس را به طور همزمان تشخیص می‌دهد که بسیار تخصصی هستند.

نخبه لرستانی از تولید آنزیم‌های مولکولی خبرداد و گفت: این کار بسیار نوآورانه و خاص بود که در این مورد، ژنوم عوامل مختلف از حیطه پزشکی، میکروبی تا صنعت کشاورزی و گیاهی تکثیر می‌شود و با استفاده از پرایمر و پروب‌های اختصاصی، سبب می‌شود تا عوامل عفونی را شناسایی کنیم.

غلامی اظهارداشت: شرکت ما در سال ۹۹ به عنوان فناور برتر استان شناخته شد که صندوق شکوفایی و نوآوری و صندوق تجهیزات پزشکی تهران بالغ‌بر ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه آنزیم مولکولی سرمایه‌گذاری کرده که در مرحله انعقاد قرارداد هستیم و علاوه بر آنزیم نیز چند مدل دیگر در دستور کار تولیدی قرار دارد.

وی با اشاره به صادرات محصولات شرکت دانش‌بنیان، اظهارداشت: با توجه به کیفیت و قابلیت تولیدات این شرکت، برای آنزیم مولکولی برنامه‌ریزی شده که صادرات داشته باشیم و بتوانیم بخشی از تولیدات را به کشورهای دیگر صادر نمائیم.

نخبه لرستانی خاطرنشان کرد: با همین آنزیم‌ها، ژنوم شناسایی و تکثیر می‌شود و در این زمینه چند آزمون مشابه انجام می‌شود که عملکرد تکمیلی دارند که مواد اولیه کیت مولکولی هستند و تاکنون این کیت‌ها از کشورهای دیگر به ایران وارد می‌شد ولی با تلاش و پشتکاری که تیم تحقیق و توسعه شرکت دانش‌بنیان میکرب آزما پارس انجام داده، توانستیم اولین تولیدکننده این مواد اولیه مولکولی باشیم.

 

برای تولیدانبوه و صادرات نیاز به تسهیلات داریم

غلامی افزود: استراتژی نوینی به کار بستیم که این آنزیم همزمان در چرخه تولید به ستون‌های اختصاصی متصل شود تا بتوانیم با خلوص بالاتر از ۹۸ درصد آن را تخلیص نمائیم.

وی با اشاره به تسهیلات مورد نیاز برای توسعه و انبوه‌سازی، گفت: بیشتر هزینه‌های مورد نیاز برای تبدیل ایده به محصول از هزینه‌های شخصی خودمان بوده و در بخشی هم از حمایت‌های پارک علم و فناوری لرستان و تسهیلات بنیادبرکت کمک گرفتیم تا بتوانیم تحقیقات اولیه را به‌طور کامل انجام دهیم.

نخبه لرستانی خاطرنشان کرد: برای تولید انبوه و صادرات نیاز به تسهیلات بیشتری داریم که سعی می‌شود با برنامه‌ریزی و رایزنی این تسهیلات در اختیار شرکت قرار گیرد تا بتوانیم به نتیجه برسیم.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از