حالت تاریک
  • دوشنبه, 1403/10/03 شمسی | 2024/12/23 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور مطرح کرد:

ارسال لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به مجلس

ارسال لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به مجلس

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور از ارسال لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به مجلس خبر داد.

 به گزارش سفیرافلاک، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با اشاره به ارسال لایحه قانون مالیات‌های مستقیم به مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: از ابتدای استقرار دولت سیزدهم اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به‌عنوان شاکله نظام مالیاتی کشور در دستور کار دولت قرارگرفته است.

معاون امور مجلس رئیس‌جمهور در خصوص ضرورت تقدیم این لایحه، افزود: با توجه به گستردگی فعالیت‌های اقتصادی بخش غیررسمی و سوداگری‌های اختلال زا و چالش‌های نظام مالیاتی کشور، ازجمله ناکارآمدی از حیث باز توزیع درآمد و محدود بودن پایه مالیاتی، تحول در نظام مالیاتی کشور بیش‌ازپیش ضروری به نظر می‌رسید.

وی تصریح کرد: برای همین از ابتدای استقرار دولت سیزدهم اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به‌عنوان شاکله نظام مالیاتی کشور در دستور کار دولت قرار گرفت و درنهایت دولت لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم را نهایی و تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.

حسینی عنوان کرد: از مهم‌ترین اصلاحات موردنظر دولت در لایحه مذکور می‌توان به تغییر روش مالیات ستانی از نظام منبع محور به مالیات مجموع درآمد، همسوسازی ابزار مالیات با سیاست‌های جمعیتی، ساماندهی معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی ازجمله پذیرش هزینه‌های معیشتی به‌عنوان هزینه‌های قابل کسر از درآمد، حرکت از سمت نظام مالیاتی ممیز محور به سمت نظام مالیاتی هوشمند داده محور، کاهش بار مالیات بر تولید و ایجاد ارتباط مؤثر و سازنده میان نظام مالیاتی کشور و نظام حمایتی دولت و پیاده‌سازی وضع مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی را برشمرد.

وی یادآورشد: یکی از راهبردها در نظام‌های مالیاتی توسعه‌یافته در راستای تقویت سرمایه‌گذاری کاهش مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی هم‌زمان با وضع مالیات بر سود تقسیم‌شده است که در این رویکرد مالیات بر شرکت‌ها به دو بخش مالیات بر درآمد شرکت و مالیات بر سود تقسیم‌شده تفکیک می‌شود و سود تقسیم‌نشده اشخاص مذکور که سرمایه‌گذاری شود از پرداخت مالیات معاف می‌گردد. لذا بدین ترتیب اشخاص حقوقی انگیزه بیشتری برای سرمایه‌گذاری از محل منابع داخلی (سود تقسیم‌نشده) خواهند داشت.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور تأکید کرد: این در حالی است که به‌موجب قانون فعلی سود اشخاص حقوقی فارغ از اینکه تقسیم شود و یا نشود مشمول مالیات با نرخ ۲۵ در صد است.

حسینی گفت: بر همین اساس در اصلاحات پیشنهادی دولت مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی ایرانی انتفاعی از ۲۵ درصد به ۱۵ درصد کاهش‌یافته و هم‌زمان سود تقسیم‌شده مشمول مالیات شده است.

انتهای خبر/

منبع: فارس

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از