سفیرافلاک گزارش میدهد؛
اشتغال مددجویان بهزیستی گامی برای توانمندسازی
اشتغال یکهزار و ۸۰۰ مددجوی بهزیستی در سال جاری، گامی برای توانمندسازی این قشر است که گرهگشایی از مشکل اشتغال مددجویان بهزیستی با پرداخت تسهیلات نقش مهمی برای ایجاد درآمد آنها دارد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، بیکاری و نبود شغل مناسب، بیش از هر سختی و مشکل دیگری انسان را رنج میدهد اما این رنج در قشر معلول و خانوادههای دارای معلول دوچندان است و سالهاست معلولان به دنبال شغل مناسب هستند.
بدون شک افرادی که دارای معلولیت هستند، توانایی و استعدادهای دیگری دارند که میتوانند با بهرهگیری از آنها زندگی را ادامه دهند و معلولان زیادی هستند که در کارهای هنری، فرهنگی و ورزشی بسیار موفق و توانمند بوده و حتی الگویی برای همه مردم هستند.
معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی از خدمات مختلفی استفاده میکنند که یکی از این خدمات در حوزه اشتغال است و این کار میتواند گرهگشای بسیاری از مشکلات این قشر باشد بهطوری که با بهرهمندی از تسهیلات میتوانند مشغول به کاری شوند و درآمد پایداری داشته باشند و اینگونه به توانمندی برسند.
۱۸۰۰ فرصت شغلی برای مددجویان بهزیستی ایجاد شد
رضا وفایی معاون ادارهکل بهزیستی لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» با اشاره به اینکه اشتغال و مسکن از مهمترین خواستههای نیازهای معلول است، اظهار داشت: معلولان به خاطر شرایطی که دارند با مشکلات و مسائلی همراه هستند که بهزیستی تلاش دارد تا با پرداخت تسهیلات بتواند زمینه اشتغال را برای این افراد فراهم نماید.
وی افزود: در همین راستا امسال یکهزار و ۸۰۰ فرصت فرصتی برای مددجویان و معلولان ایجاد شده که برای ایجاد این تعداد اشتغال، ۲۳۰ میلیارد تومان اعتبار جذب شده است البته تعهد امسال اشتغال بهزیستی یکهزار فرصت شغلی بوده است که تاکنون ۸۰۰ شغل بیشتر از تعهد، ایجاد شده و تا پایان سال تعداد بیشتری اشتغال برای این افراد ایجاد خواهد شد.
معاون ادارهکل بهزیستی لرستان با اشاره به اینکه کل اعتبار امسال برای ایجاد اشتغال ۴۴۰ میلیارد تومان بوده است، گفت: حدود نیمی از این میزان اعتبار برای ایجاد اشتغال جذب شده که این فرصتهای شغلی سبب میشود تا افراد تحت پوشش توانمند شوند و بتوانند به درآمدزایی برسند.
وفایی بیان کرد: برای ایجاد فرصتهای شغلی، مشوقهایی نیز برای کارفرما در نظر گرفته شده که اگر این مددجویان در کارگاه و یا واحد تولیدی مشغول به کار شوند، حق بیمه توسط بهزیستی پرداخت میشود که امسال ۱۳ میلیارد تومان حق بیمه پرداخت شده است.
۵۳۰ مسکن برای مددجویان ساخته میشود
وفایی با اشاره به ارائه خدمات در حوزه مسکن مددجویان تحت پوشش گفت: امسال ۸۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض مسکن به مددجویان پرداخت شده است چراکه یکی از دغدغههای خانوادههای معلول، مسکن است که در این راستا ۶۹۷ خانوار دارای معلول توانستند کمک بلاعوض مسکن را دریافت نمایند.
وی بیان کرد: همچنین ۱۱ میلیارد تومان ودیعه مسکن به خانوادههای تحت پوشش پرداخت شده است و شرکت گاز نیز با هزینهای بالغبر ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، گازکشی تعدادی از منازل تحت پوشش را به صورت رایگان انجام داده است.
معاون ادارهکل بهزیستی لرستان یادآور شد: در راستای خانهدار شدن تعدادی از خانوادههای دارای معلول، ۵۳۰ واحد از پروژه نهضت ملی مسکن در استان به این خانوارها اختصاص داده شده که بعد از تکمیل، در اختیار آنها قرار گیرد و این اقدام نقش مهمی در خانهدار شدن این خانوادهها دارد.
پرداخت یک میلیارد تسهیلات به زنان سرپرست خانوار
وفایی با اشاره به حمایتهای لازم از زنان سرپرست خانوار، گفت: در این راستا یک میلیارد تومان سرمایه کار در اختیار زنان سرپرست خانوار قرار گرفته که با این هزینه بتوانند مشغول به کار شوند و درآمدی برای خانوار کسب نمایند.
وی افزود: سال گذشته ۲ هزار فرصت شغلی برای مددجویان تحت پوشش بهزیستی لرستان ایجاد شد که شامل مشاغل خانگی، کشاورزی، دامداری و خدمات بوده است.
ارائه خدمات ویژه به زنان سرپرست خانوار
فاطمه فولادی معاون سلامت اجتماعی ادارهکل بهزیستی لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: یکی از خدمات بهزیستی به مددجویان، در حوزه اشتغال است که تسهیلاتی در اختیار آنها قرار میگیرد و با استفاده از این تسهیلات افراد میتوانند مشغول به کار شوند و درآمد پایداری کسب نمایند.
وی با بیان اینکه ۹ هزار زن سرپرست خانوار از خدمات بهزیستی استفاده میکنند، افزود: این بانوان کسانی هستند که یا همسر و فرزند معلول دارند، یا همسر آنها از کار افتاده و یا فوت کرده است که دهک درآمدی این خانوارها بسیار پائین بوده، از همین رو تحت پوشش بهزیستی قرار دارند و از خدمات این سازمان در بخشهای مسکن، اشتغال، درمان، تحصیل برای فرزندان استفاده میکنند.
معاون سلامت اجتماعی ادارهکل بهزیستی لرستان تصریح کرد: ایجاد اشتغال سبب میشود تا از آسیبهای اجتماعی جلوگیری شود، از همین رو زنان سرپرست خانوار با دارا بودن شرایط لازم، برای دریافت تسهیلات اقدام مینمایند تا بتوانند با مهارتی که دارند مشغول به کار شوند.
فولادی بیان کرد: در بسیاری از این موارد، این بانوان دارای یک یا چند فرزند هستند که حتی یک یا چند معلول هم در این خانوادهها وجود دارد، از همین رو تلاش میشود تا مشکلات آنها شناسایی و برای رفع آنها اقدام شود.
وی مسکن و اشتغال را مهمترین مشکل در بین خانوادههای دارای معلول برشمرد و گفت: هر ساله با تخصیص اعتباراتی، بخشی از مشکلات این قشر برطرف میشود اما اگر خانوادهای که زن خانواده سرپرست خانوار شده و معلول هم در خانه دارند، با مشکلات مضاعفی همراه هستند که لازم است مشکلات آنها برطرف شود.
معاون سلامت اجتماعی ادارهکل بهزیستی لرستان خاطرنشان کرد: ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار سبب میشود تا این بانوان توانمند شده و بتوانند درآمد پایدار داشته باشند حتی در مواردی این بانوان با توسعه فعالیت خود میتوانند زمینه اشتغال را برای بانوان دیگر فراهم نمایند، از همین رو تلاش میشود تا تسهیلات بیشتری در اختیار این بانوان قرار گیرد.
انتهای خبر/