حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1403/11/04 شمسی | 2025/01/23 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
بررسی بیماری ویروسی روگوز در گلخانه‌های لرستان
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان مطرح کرد:

بررسی بیماری ویروسی روگوز در گلخانه‌های لرستان

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: تاکنون به صورت رسمی گزارش بیماری ویروسی روگوز در گلخانه‌های لرستان دریافت نشده است اما به صورت مستمر و منظم آموزش بهره‌برداران و پایش مزارع و گلخانه‌ها انجام می‌شود.

کامران پیرزادی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» در رابطه با ویروس روگوز قهوه‌ای گوجه فرنگی اظهار داشت: تاکنون به صورت رسمی گزارش «بیماری ویروسی روگوز» در گلخانه‌های استان دریافت نشده است اما با توجه به اهمیت بیماری از بدو اعلام مشاهده آلودگی در برخی استان‌های کشور در سال ۲۰۲۱، شبکه مراقبت استان اقدامات مراقبتی و پایش خود را آغاز و تاکنون به صورت مستمر و منظم آموزش بهره‌برداران و پایش مزارع و گلخانه‌ها ادامه دارد.

وی افزود: اولین گزارش آلودگی به این بیماری از سال ۲۰۲۱ در کشور مخابره شده است و خبر مشاهده آلودگی در یکی از گلخانه‌های استان توسط یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه لرستان اعلام شده که تاکنون مستنداتی در خصوص محل آلودگی، روش آزمایشگاهی تشخیص و آزمایشگاه تائید کننده ارائه نشده است که با پیگیری به عمل آمده در صورت تائید متعاقباً اعلام می‌شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: سازمان حفظ نباتات به منظور جلوگیری از شیوع بیماری، قوانین سختگیرانه‌ای ابلاغ کرده است از جمله می‌توان به لزوم تست بذر قبل از کاشت و تست نشاء و همچنین تست گیاه در طول دوره رشد و تست میوه اشاره کرد که لزوماً باید توسط مراکز تحقیقاتی معتبر و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی قرنطینه‌ای درجه یک که امکانات تشخیصی ویروس، باکتری، فیتوپلاسما و ... را دارا می‌باشند، انجام شود.

وی بیان کرد: همچنین کلیه محصولات صادراتی ملزم به انجام تست ویروس جهت صدور گواهی بهداشت می‌باشند که خوشبختانه تاکنون موردی مشاهده نشده است.

پیرزادی با بیان اینکه ویروس روگوز می‌تواند محصولات گوجه و فلفل را درگیر کند گفت: این ویروس از طریق بذر و نشاء آلوده منتقل می‌شود و لازم است به‌صورت جدی بر واردات آن‌ها نظارت شود.

وی تصریح کرد: با توجه به آلودگی برخی استان‌های تولید کننده نشاء، امکان انتقال بیماری توسط گلخانه‌داران از طریق خرید نشاء از تولیدکنندگان فاقد مجوز بهداشتی وجود دارد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار داشت: از آنجا که هیچگونه سمی جهت کنترل این بیماری وجود ندارد تنها راه مبارزه مدیریت تلفیقی، امحاء گیاهان آلوده و جلوگیری از انتقال و سرایت بیماری است که باید اقدامات پیشگیرانه در دستور کار قرار گیرد و در این راستا چندین کلاس و کارگاه آموزشی برگزار شده است.

وی افزود: عمر ویروس روگوز بر روی سطوح مختلف متفاوت بوده و از یک هفته تا یک ماه می‌تواند متغیر باشد. انتقال از طریق رفت و آمد کارگران، لباس و وسایل مصرفی و همچنین زنبورهای گرده‌افشان در گلخانه‌ها ممکن بوده و باید اقدامات سختگیرانه بهداشتی در صورت مشاهده بیماری اعمال کرد.

 انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.