حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1403/11/23 شمسی | 2025/02/11 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
بررسی دستاوردهای کلیدی و تأثیرات عمیق انقلاب
در گفتگوی تفصیلی با سفیرافلاک مطرح شد؛

بررسی دستاوردهای کلیدی و تأثیرات عمیق انقلاب

حجت‌الاسلام مجید مؤیدی عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان گفت: انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ سیاسی جهان نتایج و پیامد‌های مهم داخلی و خارجی را به همراه داشت.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، قبل از انقلاب اسلامی، رژیم طاغوت مردم ایران را از کمترین امکانات محروم ساخته بود و به عنوان یک دولت دست‌نشانده سیاست‌های استعماری سلطه‌گران را در کشور پیاده می‌کرد.

در دوران پهلوی امید از کشور رخت بر بسته بود، کشور زیر یوغ استکبار روزهای تاریکی را سپری می‌کرد، هیچ‌کس حق اظهارنظر نداشت، برای زنان هیچ ارزشی قائل نبودند، اکثریت مردم با فقر دست و پنجه نرم می‌کردند و کشور به محلی برای تاخت و تاز بیگانگان تبدیل شده بود.

مردم ایران که از ظلم و ستم به ستوه آمده بودند با رهبری فرزانه و حکیم با تمام وجود در مقابل استکبار و همه ایادی آن ایستادند و انقلاب اسلامی را شکل دادند. انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ سیاسی جهان به شمار می‌رود که نتایج و پیامد‌های مهم داخلی و خارجی را به همراه داشت و پس از آن قله‌های پیشرفت یکی پس از دیگری توسط جوانان این مرز و بوم فتح شد.

در این ۴۶ سالی که از انقلاب اسلامی می‌گذرد به برکت این نظام دستاوردهای مهمی در زمینه‌های فرهنگی، هنری، نظامی، سیاسی، اجتماعی، فناوری، گردشگری، عمرانی، سازندگی و... به دست آمده است به همین منظور برای تبیین این دستاوردها با حجت‌الاسلام مجید مؤیدی عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان به گفتگو پرداختیم تا نقش و تأثیرات این دستاوردها را بر زندگی مردم ایران بهتر درک کنیم.

سفیرافلاک: وجه تمایز انقلاب اسلامی ایران با انقلاب‌های جهان چیست؟ 

مؤیدی: در تاریخ سیاسی جهان و در وقایع عالم در بُعد حاکمیتی و حکومتی اتفاقی ارزشمند‌تر از انقلاب اسلامی ایران را نمی‌توان جستجو کرد. در تاریخ سیاسی جهان انقلاب‌های متعددی مانند انقلاب فرانسه، انقلاب چین و انقلاب روسیه رخ داده است اما هر کدام از این انقلاب‌ها ویژگی‌هایی داشتند که این ویژگی‌ها بیشتر به سمت یک صنف، قشر و گروه متمایل بود.

 برخی از انقلاب‌ها در گروه کارگران متمرکز بود و برخی از انقلاب‌ها مانند انقلاب صنعتی فرانسه نظام سرمایه‌داری را تقویت کرد بنابراین همراهی با این انقلاب‌ها همراهی گسترده و وسیعی نبود.

 برخی از انقلاب‌ها بعد از اینکه به موفقیت رسیدند دست از آرمان‌های گذشته خود برداشتند و در یک بازه زمانی کوتاه انقلاب فرانسه که در ابتدا برای احقاق حقوق همه مردم شعار می‌داد با دیکتاتوری ناپلئون ادامه پیدا کرد و بعد هم بعد از چند مرتبه اصلاح قانون اساسی شکست خورد اما در انقلاب اسلامی ایران تمامی صنوف، بخش‌ها، گروه‌ها و جریان‌ها هرکدام یک همراهی را با انقلاب اسلامی داشتند و معلمان، دانشجویان، روحانیون و اقشار مختلف مردم انقلاب ایران را همراهی کردند و در سال ۵۷ وسیع‌ترین شکل همراهی مردم با یک حرکت و یک کنش سیاسی به رهبری امام خمینی (ره) رقم خورد.

سفیرافلاک: چه عاملی باعث پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی شد؟ 

مؤیدی: موفقیت در استمرار انقلاب اسلامی ایران نشان از یک مسئله بسیار مهم دارد و آن هم دست گذاشتن این انقلاب بر روی اصلی‌ترین خواسته‌های عامه مردم است، خواسته‌های هر انقلاب را می‌توانیم در شعار‌های آن انقلاب استخراج کنیم و شعارهای ابتدای انقلاب تا امروز استمرار دارد. شعار «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» تبلور عدم وابستگی انقلاب به همه بلوک‌ها، قدرت‌ها و همه جناح‌بندی‌های سیاسی عالم است و انقلاب اسلامی استقلال را برای مردم ایران به ارمغان آورد.

شعارهایی که در ابتدای انقلاب توسط مردم سر داده می‌شد شعارهای توحیدی بود و این شعارها در جهت مطالبات دینی و ایمانی مردم بود که نشان می‌دهد مردم در انقلاب سال ۱۳۵۷ در پی جاکمیت کلمه الله، توحید و خداپرستی بودند.

در ابتدای انقلاب مردم در حمایت از مستضعفان شعار سر می‌دادند و امروز مستضعفان در اقصی‌نقاط عالم وقتی قرار است ایدئولوژی خود را در مبارزه با استعمار، استکبار و ظلم بیان کنند به انقلاب اسلامی ایران اقتدا می‌کنند که نشان می‌دهد انقلاب ما حرف، سخن و شعارش محقق شده است و پیروی و همراهی مستضعفان عالم با این انقلاب نشان از یک بیان و شعار موفقی است که امروزه هم در موضع‌گیری نظام شاهد هستیم.

سفیرافلاک: مهم‌ترین دستاوردهای ۴۶ ساله انقلاب اسلامی چیست؟

مؤیدی: اگر یک مقایسه بسیار ساده بین بعد از انقلاب اسلامی و زمان طاغوت انجام شود می‌بینیم که انقلاب اسلامی دستاوردها و موفقیت‌های بسیاری را در عرصه‌های مختلف برای ایران اسلامی رقم زده است.

آن حجم گسترده زندانیان ساواک در قبل از انقلاب نشاندهنده یک خفقان عمیق در دستگاه سیاسی پهلوی است اما در عرصه آزادی‌های سیاسی جمهوری اسلامی موفق عمل کرده است.

در عرصه پزشکی پیشرفت‌های قابل توجهی بعد از انقلاب اسلامی به دست آمده است و کشوری که قبل از انقلاب پزشک را از هندوستان و بنگلادش وارد می‌کرد امروز به عنوان یکی از قطب‌های پزشکی منطقه و جهان شناخته می‌شود.

سفیرافلاک: پیشرفت اقتصادی بعد از انقلاب را چگونه می‌بینید؟

مؤیدی: در عرصه‌های اقتصادی امروز شاهد هستیم که ایران اسلامی به یُمن انقلاب سال ۱۳۵۷، مجاهدتِ مجاهدان و همراهی مردم شریف ایران علی‌رغم همه تحریم‌ها یکی از قدرت‌های منطقه است.

البته تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی وجود دارد اما با این حجم از فشار و تحریم امروز ایران را در این جایگاه می‌بینیم و می‌توانیم به این همه پیشرفت اقتصادی که در کشور رقم خورده است افتخار کنیم.

امروز در دانشگاه‌ها اردوهایی تحت عنوان راهیان پیشرفت برگزار می‌شود و دانشجویان برای بازدید از موفقیت‌های نظام در عرصه‌های مختلف اقتصادی اعزام می‌شوند و این اتفاق، اتفاق مبارکی است.

سفیرافلاک: در رابطه با نقش و جایگاه بانوان در انقلاب اسلامی توضیح دهید.

مؤیدی: در توسعه و عدالت‌آموزی به‌ویژه برای بانوان امروز شاهد هستیم ورودی بانوان به دانشگاه‌ها و فارغ‌التحصیلی آن‌ها از دانشگاه سیر صعودی پیدا کرده است و حتی در برخی قسمت‌ها و در عمده رشته‌ها بانوان از آقایان پیشی گرفتند.

این موارد همه از دستاوردهای انقلاب اسلامی است که نشان می‌دهد انقلاب اسلامی تا چه اندازه به جایگاه بانوان اهمیت می‌دهد در صورتی که قبل از انقلاب به هیچ‌وجه اینگونه نبود.

سفیرافلاک: در رابطه با صدور انقلاب به عنوان یکی از دستاوردهای‌های نظام جمهوری اسلامی ایران توضیح دهید. 

مؤیدی: عدالت، زیر یوغ استکبار نبودن و خدا پرستی از مسائل فطری هستند، همه مردم با هر عقیده، باور، دین، مذهب و گرایشی امور فطری را قبول دارند و ایدئولوژی و شعارهای انقلاب اسلامی برخواسته و برگرفته از امورات قطری است، همه مردم با هر گرایش، عقیده و باوری امورات فطری را طلب می‌کنند بنابراین اگر امام راحل صبحت از گسترش و صدور باورهای انقلاب اسلامی داشتند به این معناست که انقلاب با پیروزی و پافشاری در مسائل اصلی خود همه مردم عالم را می‌تواند نسبت به باورها، ایدئولوژی و عقیده خود متمایل کند.

امروز در اقصی‌نقاط دنیا این اتفاق افتاده است و از اروپا تا یمن، از عراق تا آفریقا و آمریکا همه در مقابل استکبار و زیاده‌خواهی قدرت‌های بزرگ ایستادگی و پرچم مبارزه با ظلم را بلند می‌کنند و این‌ها امروز باور‌های انقلاب است که هواداران بسیاری را در سراسر عالم پیدا کرده است.

سفیرافلاک: در رابطه با انسان‌سازی به عنوان یکی دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی توضیح دهید.

 مؤیدی: نظام پهلوی مردم ایران را به حدی تنزل داده بود که یک عده مثل تقی‌زاده‌ها قائل به این بودند که مردم ایران حتی نمی‌توانند امورات ابتدایی خود را اداره کنند و باید از فرق سر تا نوک پا غربی شوند تا پیشرفت کنند.

یک حاکمیت تاریکی که مردم ایران را آنچنان تنزل داده بود که وقتی صحبت از ملی شدن صنعت نفت بود یک فردی از رجال سیاسی بلند می‌شود و فریاد می‌کشد که مردم حتی توان آفتابه‌سازی را ندارند چطور می‌خواهند صنعت نفت را اداره کنند.

 در یک جامعه سست، ناامید شده و از هم گسیخته قطعاً افراد موفق هم رشد نمی‌کنند و این جامعه خروجی‌های موفقی را در عرصه انسان‌سازی ندارد اما وقتی انقلاب اسلامی رقم می‌خورد از نورانیت این انقلاب بزرگانی تربیت می‌شوند بزرگانی که هرکدام در عرصه‌ای نماد موفقیت، وطن پرستی، پیشرفت و استقامت می‌شوند.

ایرانی که در دوران پهلوی اول آنچنان متزلزل است که در ظرف چند روز ارتش متفقین پایتخت را اشغال می‌کنند و این نتیجه خودباختگی است که در اثر آن نظام تاریک پهلوی در جامعه ایران حاکم است.

آن جامعه بعد از انقلاب به جایگاهی می‌رسد و مردم و جوانان را به سمتی می‌رساند که هشت سال در مقابل ارتش‌های جهان ایستادگی و رشادت می‌کنند و جنگ هشت ساله را با پیروزی پشت سر می‌گذارند.

این جبهه همچنان مفتوح است و سرداران بزرگی مانند حاج قاسم سلیمانی و شهدای والامقامی همچون شهید همت، شهید باکری، شهید کاظمی و دیگر شهدا در این مکتب رشد می کنند، شهدایی که هر کدام مانند یک خورشید پرنور مسیر نورانیت انقلاب اسلامی را برای جهانیان و جوانان روشن کردند.

انقلاب اسلامی دشمنان زیادی دارد که نمی‌توانند تحمل کنند که یک ملت و امت شعار استقلال‌طلبی و مبارزه با استعمار و ظلم سر می‌دهند بنابراین دشمنی خود را به هر شکل و نحوی در عرصه‌های مختلف مانند تبلیغات، فشارهای اقتصادی، جنگ و ناامنی علیه جمهوری اسلامی انجام خواهند داد.

امروز مالک و متولی فضای رسانه‌ای و بوق‌های تبلیغاتی، غرب است که اجازه نمی‌دهد موفقیت‌های نظام جمهوری اسلامی آنگونه که وجود دارد به گوش مردم جهان برسد.

 کارکرد اصیل رسانه امروز در جهان غرب این است که فضای داخلی ایران را یک فضای تاریک و توسعه نیافته نشان دهد و مردم داخل کشور را نسبت به دستاوردهای انقلاب اسلامی ناامید کند.

سفیرافلاک: در مقابله با تحریف دستاوردهای انقلاب اسلامی توسط دشمن چگونه عمل کنیم؟ 

مؤیدی: کاری که رسانه‌های غرب انجام می‌دهند برای ایجاد یأس و ناامیدی در مردم است، در مقابل همه دلسوزان و افرادی که نسبت به نظام و انقلاب باور قلبی دارند و چشم و گوش‌هایشان را بوق‌های رسانه‌ای غرب کور و کر نکرده است وظیفه دارند دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران را برای همه مردم تبیین کنند.

جایگاه ایران قبل از انقلاب و ایران بعد از انقلاب برای مردم به‌ویژه جوانانی که سنشان به قبل از انقلاب نمی‌رسد و وضعیت فلاکت بار ایران را در زمان طاغوت ندیده‌اند باید تبیین شود.

باید مردم نسبت به آنچه واقعیت امروز جامعه است و جایگاه ایران به‌ویژه در عرصه بین‌المللی مردم آگاه شوند و آگاهی جوانان و مردم می‌تواند به امتداد و استمرار موفقیت‌های نظام جمهوری اسلامی در عرصه‌های مختلف کمک کند.

 به تعبیر مقام معظم رهبری ما نزدیک به قله هستیم و همراهی و استقامت مردم در تحقق اهداف عالی انقلاب اسلامی می‌تواند ما را به قله پیروزی انقلاب اسلامی رهنمون سازد ان‌شاءالله موفقیت نهایی این انقلاب با تحقق همه آرمان‌های اصیل انقلاب اسلامی دور از دسترس نخواهد بود.

 انتهای خبر/

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.