رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد پلدختر خبر داد:
تولید سالانه ۴۵ هزار تن سبزیجات در پلدختر
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان پلدختر با اشاره به اینکه هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت سبزی اختصاص پیدا کرده است، گفت: سالانه بیش از ۴۵ هزار تن سبزی و صیفی در پلدختر تولید میشود.
اکبر ظریفی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، با اشاره به کاشت هزار و ۷۰۰ هکتار سبزی در شهرستان پلدختر اظهار داشت: این شهرستان بهعنوان یکی از قطبهای اصلی تولید سبزی و صیفی در استان، باوجود کاهش سطح زیر کشت در سالهای اخیر، همچنان رتبه نخست تولید این محصولات را در استان به خود اختصاص داده است و سالانه ۴۵ هزار تن سبزی و صیفی در این شهرستان تولید میشود.
وی افزود: خشکسالیهای متوالی، کاهش منابع آبی و تغییر الگوی کشت، بهویژه تبدیل بخشی از اراضی جلگههای خلج، گل گل، بابازید و مورانی به باغات انجیر، موجب کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی در پلدختر شده است؛ بهطوریکه این سطح از حدود ۳ هزار هکتار در سالهای گذشته به کمتر از ۲ هزار هکتار رسیده است.
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان پلدختر عنوان کرد: شرایط آبوهوایی مناسب پلدختر امکان کشت سبزی در تمام فصول سال را فراهم کرده است و سبزیجات این شهرستان در دو گروه فصول گرم و فصول سرد تولید میشوند. سبزیجات فصل گرم معمولاً در اواخر زمستان و اوایل بهار کشت و در اوایل تابستان برداشت میشوند و پس از آن کشت مجدد تابستانه تا پائیز ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه بخش عمده تولید سبزی شهرستان مربوط به فصول سرد سال است که از اوایل پائیز آغاز شده و تا اواخر اسفندماه ادامه دارد، بیان کرد: سالانه بیش از هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی شهرستان به کشت سبزیجات زمستانه از جمله کاهو، جعفری، گشنیز، اسفناج، تره و شنبلیله اختصاص مییابد.
ظریفی با اشاره به میزان تولید سبزی در شهرستان پلدختر گفت: در شرایط ایدهآل آبی، سالانه حدود ۹۵ هزار تن انواع سبزی از سطح زیر کشت شهرستان تولید و روانه بازار میشود، اما به طور متوسط و باوجود محدودیتهای آبی، سالانه بیش از ۴۵ هزار تن سبزی و صیفی در پلدختر تولید میشود.
وی گفت: در سال زراعی جاری به دلیل خشکشدن رودخانه کشکان، سطح زیر کشت سبزیجات فصل گرم به صفر رسید، اما با جاریشدن دوباره این رودخانه از مهرماه، کشت سبزیجات پائیزه آغاز شده و تاکنون به بیش از ۳۵۰ هکتار رسیده است.
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی پلدختر، پیشرس بودن محصولات، سلامت تولید و استفاده از منابع آبی سالم را از مهمترین مزیتهای سبزی و صیفی این شهرستان دانست و خاطرنشان کرد: استفاده از روشهای نوین آبیاری از جمله آبیاری تحتفشار و طرح تیپ، نقش مؤثری در کاهش مصرف آب و افزایش بهرهوری داشته است.
ظریفی، نبود تعاونی تخصصی سبزی و صیفی را یکی از مهمترین مشکلات تولیدکنندگان این بخش عنوان کرد و گفت: دولت آمادگی دارد در صورت ایجاد بستر مناسب، تسهیلات لازم را برای توسعه پایدار تولید و ساماندهی بازار در اختیار بهرهبرداران قرار دهد.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!