محقق و پژوهشگر لرستانی:
حقوق کارمندان با شعار تبلیغاتی پایمال میشود
محقق و پژوهشگر لرستانی در رابطه با پائین بودن بهرهوری در نظام اداری، گفت: اگر این کار بدون برنامه انجام بگیرد و صرفاً یک شعار تبلیغاتی باشد حقوق بسیاری از کارمندان پایمال میشود.
مرتضی رضایی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سفیرافلاک، در رابطه با پائین بودن بهرهوری در نظام اداری، اظهار داشت: در درجه اول باید ببینیم که آیا بهرهوری نیروی کار پائین است و بعد از آن علت پائین بودن این بهرهوری چیست؟ بسیاری از کارمندان برمبنای وظیفه شغلی کارشان را به درستی انجام میدهند اما برای مثال یک معلم به دلیل وضعیت تورمی کشور به هر حال نمیتواند تمام توجهاش را به یک شغل دولتی مربوط کند و به این دلیل ذهنش درگیر شغل دوم و سوم است که باعث میشود توجه او به محیط کاری کم باشد و ممکن است در نظامهای ارزیابی که برای بهرهوری طراحی میکنند شایستگیهایش کمتر از حد باشد که به ضررش است.
وی افزود: اگر عملکرد کارمندان را بر مبنای ۱۰ شاخص بررسی کنند و فردی این شاخصها را دارا باشد حقوقش را بیشتر میکنند، مسئله اینجاست که باید مشخص شود دولت به چه میزان میخواهد حقوق را افزایش دهد که یک کارمند به این تشویق شود که تمام تمرکزش را بر روی کار دولتی بگذارد از سوی دیگر با این کار با تأمین منابع مالی هم مواجه هستیم که ممکن است هزاران میلیارد تومان هزینه به دولت تحمیل و باعث تورم شود.
محقق و پژوهشگر لرستانی عنوان کرد: ممکن است که یک کارمند در نظام بهرهوری واقعاً کارمند خوبی باشد اما امتیازات لازم را در نظام ارزیابی کسب نکند، اگر این کار بدون برنامه انجام بگیرد و صرفاً یک شعار تبلیغاتی باشد حقوق بسیاری از کارمندان پایمال میشود حتی اگر در حد یک میلیون تومان از حقوق یک فرد کم شود دچار تشویش روانی میشود، فکر کنید به یک کارمند بگویند در ۴۰ سالگی باید جای دیگری کار کند و حقوقش قطع شود؛ طبیعتا رئیس جمهوری که از قبل به این مسئله فکر نکرده در یک دوره چهار ساله نمیتواند این کار را انجام دهد و احتمالاً این حرف در حد وعده باقی خواهد ماند.
وی بیان کرد: بر اساس تجربه تاریخی سالهای اخیر دولتها زمانی که دارای بحران مالی میشوند اولین جایی که دست میگذارند این است که حاملهای انرژی را گران کنند، در سال ۹۸ قرار بود دولت از محل گران شدن بنزین ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند اما متحمل ضررهای بیشتری شد، وقتی تورم سال به سال افزایش پیدا میکند اگر امسال قیمت را آزاد کنیم سال بعد که تورم بیشتر شد دولت میگوید باید قیمت بنزین دوباره واقعی شود و بنزین گران میشود.
رضایی گفت: بیشتر جامعه ایران اگر قیمت بنزین هزار تومان اضافه شود آن را در زندگی خود حس میکنند، آمارها نشان میدهند که هر بار ما سیاست آزادسازی حاملهای انرژی را انجام میدهیم با یک موجی از فقر در جامعه مواجه میشویم و طبقه ضعیف مدام ضعیفتر میشوند.
انتهای خبر/