حالت تاریک
  • دوشنبه, 1403/11/08 شمسی | 2025/01/27 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
چالش جدی کمبود پزشک متخصص در لرستان
دردی کهنه که التیام نیافت؛

چالش جدی کمبود پزشک متخصص در لرستان

کمبود پزشک متخصص در لرستان دردی‌ست که رنج بیماران را دوچندان می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، کمبود پزشک متخصص قصه‌ای است که سال‌های سال تکرار شده، قصه‌ای که سبب رنج بیماران و همراهان بیمار می‌شود، قصه‌ای که رنج آن گاهی درد بیمار را به حاشیه می‌برد، قصه‌ای که گاهی بیمار را با هزار رنج راهی شهرهای دیگر می‌کند.

اگرچه کمبود پزشک متخصص فقط مختص لرستان نیست اما این مشکل سبب شده تا برخی از بیماران به دلیل کمبود پزشک به شهرهای دیگر سفر کنند و همین رنج سفر، درد بیمار را دوچندان می‌کند.

صف‌های طولانی و نوبت‌های چندماهه برای معاینه توسط پزشکان متخصص، گویای همین کمبود است و سبب گلایه بسیاری از شهروندان شده است چرا که برای استان لرستان با جمعیتی حدود یک‌میلیون و ۷۰۰ هزار نفر نیاز است پزشکان متخصص و فوق‌تخصصی بیشتری جذب شوند.

کمبود پزشک متخصص و انتظار بیماران برای ویزیت

سیما کریمی از شهروندان لرستانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، با اشاره به کمبود پزشک متخصص، اظهار داشت: در حال حاضر در بسیاری از رشته‌ها با کمبود پزشک مواجه هستیم به‌طوری که وقتی برای گرفتن نوبت از پزشک متخصص مراجعه می‌کنیم، به ما می‌گویند باید چند ماهی صبر کرد تا نوبت داده شود در حالی که بیمار نمی‌تواند این درد را به مدت طولانی تحمل کند.

وی افزود: برای مراجعه به بیمارستان‌های دولتی هم باید زمان زیادی صرف کرد و معلوم نیست نوبت‌ بدهند چراکه نوبت بسیاری از متخصصان در بیمارستان‌های دولتی به صورت اینترنتی است و به سختی می‌توان نوبت دریافت کرد.

شهروند لرستانی تصریح کرد: متاسفانه علیرغم اینکه مشکل داشتم به بیمارستان مراجعه کردم که گفتند نوبت‌ها فقط اینترنتی است و وقتی نتوانستم اینترنتی نوبت بگیرم به مطب پزشک مراجعه کردم که به من گفتند تا سه ماه دیگر نوبت‌ نداریم و بعد از سه ماه می‌توانید مراجعه کنید در حالی که اگر تعداد پزشکان متخصص بیشتر باشد، این مشکل وجود ندارد و می‌توان به متخصص دیگری مراجعه کرد.

کریمی عنوان کرد: در بسیاری از موارد بیمارانی از روستاهای دورافتاده خود را به شهر می‌رسانند ولی به دلیل کمبود پزشک متخصص، به ناچار دوباره همان مسیر را دست خالی برمی‌گردند در حالی که اگر تعداد پزشکان افزایش یابد این مشکلات کمتر می‌شود.

وی بیان کرد: برای ویزیت یک پزشک متخصص باید ساعت‌ها در نوبت باشیم و گاهی پیش آمده که بیمار تا ساعت ۱۰ شب در مطب بوده تا شاید نوبتی داده شود و پزشک، بیمار را معاینه کند، لذا درخواست ما از متولیان و مسئولان این است که برای رفع این مشکل فکری کنند.

فعالیت ۴۶۶ پزشک متخصص و فوق‌تخصص در لرستان

رامین خسروی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: کمبود پزشک متخصص یکی از مشکلاتی است که در همه کشور وجود دارد اما هر ساله در نیمه دوم سال، تعدادی از پزشکان متخصص در هر استان جذب می‌شوند که بخشی از مشکلات حوزه درمانی برطرف می‌شود.

وی افزود: امسال با رایزنی و اقداماتی که انجام شد، ۷۵ پزشک متخصص برای استان جذب شدند که تلاش شد این تخصص‌ها متناسب با نیاز باشد و بخشی از رنج مردم و بیماران کاسته شود که این آمار نسبت به سال‌های قبل بیشتر است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۴۶۶ پزشک متخصص و فوق‌تخصص در استان فعالیت دارند، گفت: از این تعداد ۴۱۷ نفر پزشک متخصص و ۴۹ نفر پزشک فوق‌تخصص هستند و در راستای ارائه خدمات درمانی به شهروندان، در مراکز درمانی حضور دارند.

فعالیت پزشکان متخصص در ۲۳ رشته

خسروی بیان کرد: پزشکان متخصص در ۲۳ رشته مختلف در استان خدمت می‌کنند اما بیشترین کمبودها مربوط به بیهوشی و طب اورژانس است ولی علاوه بر این نیز در برخی از شهرستان‌ها کمبود پزشک متخصص بیشتر است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر استان لرستان دارای ۴۱۷ پزشک متخصص در رشته‌های ارتوپدی، اورولوژی، کودکان، نورولوژی، بیهوشی، پاتولوژی، رادیولوژی، پوست، طب‌کار، توانبخشی، جراحی عمومی، جراحی مغز و اعصاب، چشم، داخلی، زنان، عفونی، طب اورژانس، گوش و حلق و بینی، روانپزشکی و پزشک هسته‌ای است.

خسروی اظهار داشت: جذب پزشک متخصص به تنهایی کافی نیست بلکه باید در کنار جذب متخصص، امکانات لازم وجود داشته باشد تا پزشکان متخصص رغبت بیشتری برای حضور داشته باشند و همچنین لازم است که حمایت‌هایی از آن‌ها صورت گیرد تا منجر به ماندگاری آن‌ها گردد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان یادآور شد: زمانی که تعرفه‌ها استاندارد باشد و امکانات و شرایط لازم برای پزشکان متخصص فراهم باشد، قطعاً پزشکان بیشتری جذب خواهند شد و در استان ماندگار می‌شوند.

خسروی بیان کرد: سال گذشته ۶۸ متخصص برای استان لرستان جذب شد که در رشته‌های تخصصی پاتولوژی، ارتوپدی، پوست و مو، داخلی، عفونی، قلب، نورولوژی، بیهوشی، پزشکی هسته‌ای، جراحی عمومی، جراحی مغز و اعصاب، اورولوژی، روانپزشکی، زنان و زایمان، طب اورژانس، طب فیزیکی، اطفال، گوش و حلق و بینی بوده و امسال نسبت به سال گذشته تعداد بیشتری جذب شده است.

وی تصریح کرد: در مناطق کم‌برخوردار مشکل کمبود پزشک متخصص وجود دارد ولی دانشگاه علوم پزشکی همه توان خود را به‌کار گرفته تا در راستای جذب متخصص بتوانند تعداد بیشتری را جذب نماید البته ماندگاری پزشکان متخصص بعد از اتمام دوره، نیاز به فراهم کردن امکانات و رفاهیات دارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه در راستای خدمت به مردم، فراهم کردن زیرساخت‌های لازم درمانی و پزشکی اقداماتی انجام شده است، گفت: علاوه بر این اقدامات خیران در این زمینه همکاری بسیار خوبی داشتند و طی سال‌های اخیر ۲۴۰ میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت‌ها و یا تجهیزات پزشکی کمک کردند که این امکانات در کنار جذب پزشک متخصص، نقش مهمی در کاهش مشکلات بیماران دارد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.