سخنگوی ستاد انتخابات کشور:
در انتخابات ریاست جمهوری «رأی الکترونیکی» نداریم
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت:انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم صرفاً تعرفههای کاغذی را برای رأیگیری خواهیم داشت و صندوقهای الکترونیک را استفاده نمیکنیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، محسن اسلامی دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور، در خصوص سرانجام برگزاری تمام الکترونیک انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، بیان کرد: در بند ۱۱۶ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره میشود که وزارت کشور میتواند پیشنهاد دهد در حوزههای دارای تعدد کرسی، انتخابات تمام مکانیزه برگزار شود. ما در مرحلهٔ اول انتخابات مجلس دوازدهم، در چهار حوزه انتخابات تمام الکترونیک داشتیم و در مرحله دوم نیز با توجه به برگزاریِ مناسبِ تمام مکانیزه، هشت حوزه ازجمله شهر تهران به این صورت برگزار شد.
وی با بیان اینکه برگزاری این نوع از انتخابات انعکاس خوبی داشت، افزود: ما این موضوع را برای انتخابات ریاست جمهوری با شورای نگهبان مطرح کردیم و کارگروه مشترکی بین ما (وزارت کشور) و شورای نگهبان تشکیل شد. نکته این بود که در قانون انتخابات ریاست جمهوری برعکسِ قانون انتخابات مجلس، مادهای در خصوص برگزاری الکترونیکی انتخابات نداریم و به جهت محدودیت قانونی در انتخابات ریاست جمهوری، متأسفانه این موضوع شکل نگرفت و در شورای نگهبان مصوب نشد و در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ صرفاً تعرفههای کاغذی را برای رأیگیری خواهیم داشت و صندوقهای الکترونیک را استفاده نمیکنیم.
سخنگوی ستاد انتخابات اظهار داشت: تعرفههای کاغذی چاپشده و ۲۵ خرداد توزیع آن را آغاز خواهیم کرد؛ تعرفهها دارای استاندارد بالای امنیتی است و طراحی اسلامی-ایرانی دارد. تعرفهها برای مرحلهٔ دوم هم در حال چاپ است که اگر احیاناً انتخابات به مرحلهٔ دوم رفت، مشکلی ازنظر تأمین تعرفه نداشته باشیم.
اسلامی در پاسخ به سؤالی در خصوص چگونگی احراز هویت رأیدهندگان عنوان کرد: احراز هویتها الکترونیکی خواهد بود و برگزاری این انتخابات نیمه الکترونیکی است.
وی درباره مدارک موردنیاز برای رأیدهی گفت: افراد با استفاده از کارت ملی و شناسنامه میتوانند رأی دهند. همچنین ضرب مُهر در شناسنامه در انتخابات امسال حذفشده و نیازی نیست؛ مشخصات رأیدهندگان در سامانه ثبتاحوال ثبت میشود و دستگاه احراز هویت این کار را بهصورت برخط انجام میدهد تا فرد، رأی تکراری ندهد.
انتهای خبر/