حالت تاریک
  • یکشنبه, 1403/10/02 شمسی | 2024/12/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
رنگ باختن آرزوها پس از ترک تحصیل
سفیرافلاک گزارش می‌دهد؛

رنگ باختن آرزوها پس از ترک تحصیل

قصه بازماندگان از تحصیل، قصه دیروز و امروز نیست، سال‌هاست دانش‌آموزانی به هر دلیلی از تحصیل و مدرسه جامانده و هزاران رویای شیرین آینده خود را با ترک تحصیل و خداحافظی از مدرسه، به باد می‌سپارند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، همیشه پائیز با بوی درس و مدرسه و تداعی خاطرات شیرین با هم‌کلاسی‌ها همراه است، اما متاسفانه برای برخی از دانش‌آموزان این ماه فقط مرور خاطرات و خداحافظی با آرزوهایی است که سال‌های سال با آن‌ها زندگی ‌کرده‌اند.


قصه بازماندگان از تحصیل، قصه دیروز و امروز نیست، سال‌هاست دانش‌آموزانی به هر دلیلی از تحصیل و مدرسه جامانده و هزاران رویای شیرین آینده خود را با ترک تحصیل و خداحافظی از مدرسه، به باد می‌سپارند.


ترک تحصیل زخم کهنه‌ای است که نیازمند التیام بوده تا نوجوانان مناطق مختلفی که مجبور به ترک تحصیل شده‌اند، بتوانند دوباره به مدرسه بازگردند چرا که برخورداری از آموزش، ادامه تحصیل و فراگیری درس و دانش حق قانونی هر دانش‌آموز است.


مشکلات اجتماعی، فرهنگی، فقر، کمبود شدید امکانات، عدم دسترسی به فضاهای آموزشی، ازدواج زودهنگام دختران از مهم‌ترین عواملی است که سبب شده تا ترک تحصیل در برخی از مناطق با روند افزایشی همراه باشد.


بدون شک در بین دانش‌آموزانی که مجبور به ترک تحصیل هستند، استعدادهایی وجود دارد که اگر شرایط تحصیل برای آن‌ها مهیا شود و به تحصیل برگردند، می‌توانند با فراگیری دانش و ادامه تحصیل، در آینده فرد موفقی برای کشور باشند و گامی مهم برای پیشرفت کشور بردارند.

دوست داشتم درس بخوانم و پزشک شوم

 


محمدرضا یکی از کودکان کار است که در کنار بلوار، ساده و آرام به دستمال‌های چیده شده در کارتُن نگاه می‌کند و همه فکر و ذهنش جای دیگر است، او منتظر نشسته تا با عبور خودروها از کنار این بلوار، شاید مشتری از راه برسد و چند بسته دستمال از او بخرد.


این کودک کار لرستانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: ۱۱ ساله هستم و تا پایه چهارم ابتدایی درس خواندم، آنقدر به درس علاقه دارم که در این چهار سال همیشه شاگرد اول مدرسه بودم، ولی امسال نتوانستم مدرسه بروم چون با مشکلات زیادی همراه شدیم.


وی افزود: به دلیل مشکلاتی که داریم، پدرم اجازه نداد درسم را ادامه دهم و هر روز مجبورم برای فروش دستمال یا شکلات و آدامس در چهارراه و بلوارها منتظر باشم تا این‌ها را بفروشم.


محمدرضا بیان کرد: وقتی وارد کلاس اول شده بودم و تازه مداد دستم گرفتم، آرزو داشتم تا درس بخوانم و پزشک شوم تا بتوانم بیماران را درمان کنم، به همین خاطر با جدیت تمام درس خواندم ولی امسال شرایط برای ادامه تحصیل نبود و مجبور شدم ترک تحصیل کنم.


این دانش‌آموز لرستانی عنوان کرد: همه آروزی من این است که دوباره به مدرسه برگردم و در کنار دوستانم بتوانم هم شادی‌های کودکانه را دوباره تجربه کنم و هم درس بخوانم و موفق شوم.

 


با همه آرزوهایم خداحافظی کردم


رضوان یکی دیگر از دانش‌آموزانی که ترک تحصیل کرده است در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: ما در یکی از مناطق صعب‌العبور زندگی می‌کنیم و با هر سختی که شده بود توانستم مقطع ابتدایی را با موفقیت بگذرانم، ولی شرایط برای ورود به مقطع متوسطه برایم فراهم نشد.


وی افزود: در دوران ابتدایی در دهستان ما مدرسه ابتدایی نبود و هر روز صبح مسافتی را پیاده می‌رفتم تا به مدرسه روستا برسم ولی همه این سختی‌ها و رنج‌ها را به عشق ادامه تحصیل، تحمل کردم اما بعد از اتمام پایه ششم مدرسه‌ای در نزدیکی ما نبود که بتوانم ادامه تحصیل دهم و خانواده هم رضایت ندادند که به روستایی که چند کیلومتر از ما فاصله داشت، بروم.


دانش‌آموز لرستانی تصریح کرد: علیرغم اینکه خیلی به درس علاقه دارم، ولی چاره‌ای نبود جز اینکه ترک تحصیل کنم ولی باز هم امید دارم تا روزی دوباره درس و مدرسه را ادامه دهم تا بتوانم در آینده فردی موفق برای کشورم باشم.

شناسایی ۲۹۰۰ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل

 


علی‌اکبر دریکوند معاون آموزش و پرورش لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین اقدامات آموزش و پرورش این است که دانش‌آموزانی که به هر دلیلی از تحصیل بازمانده‌اند، دوباره به تحصیل برگردند که در همین راستا طرحی به نام شهید «محمودوند» در دستور کار قرار گرفته است.


وی افزود: امسال با همکاری مدیران مدارس تعداد ۲هزار و ۹۴۰ دانش‌آموز در استان که از تحصیل بازمانده بودند، شناسایی شدند که در گام بعدی تلاش می‌شود تا تعدادی از این دانش‌آموزان مجدد به مدرسه برگردند.


معاون آموزش و پرورش لرستان تصریح کرد: البته دلایل زیادی برای ترک تحصیل برخی از دانش‌آموزان وجود دارد و وقتی با توجه به آمار، به سراغ دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل می‌رویم، می‌بینیم که برخی مشکلات فرهنگی دارند، برخی مهاجرت به مناطق دیگری کردند، تعدادی معلول هستند و برخی هم خانواده رضایت برای ادامه تحصیل فرزندش را ندارد.

 


۲۲۳ دانش‌آموز به تحصیل بازگشتند


دریکوند عنوان کرد: سال گذشته با اقداماتی که انجام شد در نهایت ۲۲۳ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل توانستند دوباره به تحصیل برگردند و در مدرسه دوباره فراگیری درس و دانش را آغاز نمودند.


وی با بیان اینکه بازگشت به تحصیل دانش‌آموزان و جلوگیری از ترک تحصیل، نیازمند همکاری دستگاه‌های دیگری هم است، گفت: انتظار می‌رود در این معضل، دستگاه‌های دیگر هم بتوانند ما را همراهی و کمک کنند تا بتوانیم دانش‌آموزان بیشتری را به تحصیل برگردانیم به‌طوری که یکی از مشکلات در این بخش، اعتبارات است و تامین مالی و کمک‌هایی صورت گیرد تا در اجرای برخی از برنامه‌ها در این بخش بتوانیم گام‌های بلندی برداریم.


معاون آموزش و پرورش لرستان عنوان کرد: برخی از دانش‌آموزانی که ترک تحصیل می‌کنند، دانش‌آموزانی هستند که کار می‌کنند که در این راستا ایده‌ای داریم مبنی بر اینکه مدرسه‌ای به صورت شبانه‌روزی ایجاد شود و با کمک معلمان جهادی بتوانیم شرایطی فراهم کنیم تا این دانش‌آموزان هم بتوانند مشغول به تحصیل شوند و از مدرسه جا نمانند که این برنامه برای بچه‌های کار بسیار مفید است.

 


حمایت‌ دانش‌آموزان برای بازگشت به تحصیل


 جلال شیخ‌پور مدیرکل کمیته‌امداد امام خمینی (ره) لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» اظهار داشت: کمیته‌امداد امام خمینی (ره) در کنار سایر وظایف و رسالت‌هایی که بر عهده دارد، حمایت از دانش‌آموزان را در حوزه‌های مختلف در دستور کار دارد که هم‌اکنون ۳۷ هزار دانش‌آموز در کل استان تحت پوشش این نهاد است و از خدمات مختلف برای تحصیل استفاده می‌کنند.


وی افزود: تلاش ما این است که با حمایت‌های لازم، هیچ دانش‌آموزی از تحصیل بازنماند که در همین راستا ۷۰ نفر از دانش‌آموزان تحت پوشش کمیته‌امداد امام خمینی (ره) توانستند به تحصیل بازگردند.


مدیرکل کمیته‌امداد امام خمینی (ره) لرستان تصریح کرد: بر همین اساس ۹۵۰ جوان و نوجوان نخبه تحت حمایت این نهاد قرار دارد که از حمایت‌های مختلف بهره‌مند می‌شوند و سال گذشته  ۳۷۷ میلیون تومان کمک بلاعوض به نخبگان پرداخت شد.


شیخ‌پور گفت: همچنین سال گذشته در راستای کمک به دانش‌آموزان تحت پوشش، ۲ میلیارد تومان کمک هزینه تحصیلی پرداخت گردید و این حمایت‌ها ادامه دارد تا دانش‌آموزان بتوانند تحصیل خود را ادامه دهند.

بازگشت ۱۲۰ دانش‌آموز به تحصیل

 


کوروش احمدی رئیس اداره آموزش و پرورش عشایری لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» اظهارداشت: در استان لرستان بیش از ۵ هزار دانش‌آموز عشایری در مقاطع مختلف مشغول به تحصیل هستند که در ۵۰۰ مدرسه درس می‌خوانند.


وی با اشاره به بازگشت حدود ۱۲۰ دانش‌آموز مناطق عشایری به مدرسه، افزود: با توجه به اهمیت ادامه تحصیل دانش‌آموزان، امسال این تعداد دانش‌آموز را توانستیم به تحصیل بازگردانیم که فقط در یکی از مناطق موفق شدیم تعداد دانش‌آموزان را از ۱۷ نفر به ۵۷ نفر برسانیم.


رئیس اداره آموزش و پرورش عشایری لرستان تصریح کرد: برخی از دانش‌آموزان مناطق عشایری با مشکلاتی از جمله راه دسترسی، کمبود فضا و امکانات همراه هستند که اقداماتی صورت گرفت تا بتوانند دوباره به تحصیل برگردند.


احمدی عنوان کرد: جذب بازماندگان از تحصیل موضوع مهمی است که در دستور کار قرار دارد و هر ساله با پیگیری‌هایی که صورت می‌گیرد، تعدادی از دانش‌آموزان مجدد به تحصیل برمی‌گردند.

 


جذب بازماندگان از تحصیل در اولویت است


سید عیسی سهرابی مدیرکل آموزش و پرورش لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» گفت: یکی از سیاست‌های مهم که جزو برنامه‌ها قرار دارد و در اولویت می‌باشد، جذب بازماندگان از تحصیل است.


وی افزود: این موضوع با جدیت دنبال می‌شود و تلاش داریم تا با فراهم کردن فضای آموزشی و امکانات، هیچ دانش‌آموزی از تحصیل بازنماند.


انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از