حالت تاریک
  • یکشنبه, 1403/12/05 شمسی | 2025/02/23 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
روحانیت پرچمدار روشنگری و بصیرت‌افزایی
سفیرافلاک‌ گزارش می‌دهد؛

روحانیت پرچمدار روشنگری و بصیرت‌افزایی

روحانیون و طلاب همواره در تاریخ کشور نقش برجسته‌ای داشته و در زمان‌های مختلف پرچمدار روشنگری و بصیرت‌افزایی بوده‌اند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، علماء و طلاب در تاریخ کشور در عرصه‌های مختلف سیاسی، نظامی، اجتماعی و فرهنگی تأثیرگذار بودند و از طریق مدارس دینی همواره در انتقال معارف اسلامی، ترویج اخلاق و آموزش علم و دانش به نسل‌های جدید نقش داشتند.

روحانیون در ادوار مختلف در مقابله با جریانات فکری غربی تلاش‌های بسیاری داشتند، در دوران معاصر نیز به عنوان رکن مهمی از جامعه دینی و فرهنگی ایران اسلامی در فرآیندهای مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی حضور دارند و به‌عنوان پرچمداران روشنگری و بصیرت‌افزایی همچنان نقش خود را در هدایت جامعه اسلامی ایفاء می‌کنند.

روز اول اسفند به‌مناسبت شهادت شیخ فضل‌الله محلاتی نـمـاینده امام (ره) در سپاه پـاسداران به همراه جمعی از نمایندگان مجلس و قوه قضائیه به‌دلیل حمله هوایی رژیم بعث عراق به‌عنوان «روز روحانیت و دفاع مقدس» نامگذاری شده است.

روحانیون پیشتازان حرکت انقلابی

حجت‌الاسلام علی درویشی مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: تاریخچه روحانیت شیعه در طول تاریخ تشییع به زمان حیات اهل بیت (ع) می‌رسد و روحانیت تشییع همواره در صراط مستقیمی که اهل‌بیت (ع) ترسیم کرده‌اند، حرکت کرده‌اند.

وی افزود: روحانیت شیعه در طول تاریخ حیات خود یک رسالت بزرگِ دینی و الهی را بردوش خود احساس کرده و همواره متعهد به انجام این رسالت، وظیفه و تکلیف الهی بوده است، در هیچ برهه‌ای از زمان حوزه‌های علمیه و روحانیت از رسالت و تکلیف بزرگ شانه خالی نکرده و در این مسیر ثابت قدم و قدرتمند ظاهر شده‌اند.

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه لرستان عنوان کرد: در ادوار مختلف همواره فراز و نشیب‌های فراوانی برای حوزه علمیه و علمای اسلام وجود داشته است، در تاریخ معاصر هم اقدامات آن‌ها در مبارزه با ظلم و ستم و طرفداری از دین، مردم و تشییع همواره به‌عنوان یک نقطه در تاریخ حوزه‌های علمیه است، اوج این حرکت بزرگ را در انقلاب بزرگی می‌بینیم که به رهبری یک مرجع تقلید و روحانی بزرگ به نام «امام خمینی (ره)» پایه‌گذاری شد.

وی بیان کرد: قبل از انقلاب، علمای بزرگ همواره خط قرمزشان حفظ پایه‌های اعتقادی و اصول اسلام، قرآن، تشییع و راه اهل‌بیت (ع) بوده است و در زمان انقلاب هم نقش روحانیت یک نقش برجسته‌ای بود و امام (ره) و روحانیون پیشتازان حرکت انقلابی بودند.

روحانیون در خط مقدم جهاد تبیین 

درویشی گفت: بعد از پیروزی انقلاب نیز روحانیون با پذیرفتن مسئولیت‌های اجتماعی در خط مقدم آگاهی‌دادن و جهاد تبیین حاضر شدند و علمای بزرگی مانند شهید مطهری، بهشتی، مفتح، باهنر و دیگر شهدا جز برجستگانی بودند که در این مسیر قدم برداشتند و جانشان را در راه اعتلای تشییع فدا کردند.

وی تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب دشمنان هم نقش برجسته روحانیت را می‌دیدند بنابراین با ترفندهای گوناگون درصدد مبارزه و ضربه‌زدن به روحانیت برآمدند، از حذف فیزیکی و ترور شخصیت‌های بزرگ روحانی توسط منافقان تا توطئه ترور و کودتایی که برای شهادت امام (ره) طراحی کردند همه در این مسیر تعریف می‌شود.

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه لرستان خاطرنشان کرد: با شروع جنگ تحمیلی استکبار جهانی علیه کشور که با تحریک صدام اتفاق افتاد روحانیون جز اولین افرادی بودند که علم مبارزه با دشمنان را به دست گرفتند و در مقابل دشمنان از میهن دفاع کردند.

وی اظهار داشت: روحانیت تشییع در دوران جنگ تحمیلی با وجود جمعیت ۱۷ هزار نفری بیش از ۳ هزار شهید را تقدیم انقلاب و اسلام کرد و روحانیت در جنگ تحمیلی با این جمعیت بیشترین شهید را در مبارزه با صدامیان و دفاع از میهن تقدیم کرد.

روحانیت پرچمدار مبارزه با جنگ‎شناختی دشمن 

درویشی افزود: امروز دشمن یک میدان جدیدی را به نام جنگ‌شناختی برای تأثیر بر اذهان و تسلیم اراده‌های مردم طراحی کرده است و روحانیت در مواقع مختلف و در سنگر جنگ تحمیلی و جنگ‌شناختی پرچمدار مبارزه با اقدامات دشمن می‌باشند.

وی عنوان کرد: امروز مهم‌ترین نقش روحانیت مبارزه در میدان علم، ادراک و اعتقادات است، دشمن نتوانست در جنگ سخت و میدان مبارزه علیه ملت پیروز شود بنابراین جبهه جدیدی را گشوده است بلکه بتواند اراده‌های مردم را تسلیم خود کند، اگر ذهن و اراده یک ملت تسلیم دشمن شود آنجاست که دشمن بدون هیچ جنگی می‌تواند آن سرزمین را تسخیر کند.

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه لرستان بیان کرد: امروز نقش روحانیت در این میدان بسیار برجسته است و حوزه‌های علمیه، روحانیت تشییع و علمای با بصیرت که در رأس آن‌ها ولی‌فقیه به‌عنوان رهبر این جامعه نقش‌آفرینی می‌کند با روشنگری، بزرگترین ضربه را به دشمن وارد می‌کنند.

وی گفت: روحانیت در طول تاریخ به‌عنوان یک قشر فرهیخته و با بصیرت در مسیر حفظ اعتقادات مردم همواره کوشیدند که توطئه‌ها و جهالت‌هایی را که ممکن است بر اذهان برخی افراد بنشیند از بین ببرند و بتوانند افراد جامعه را به صراط مستقیم هدایت کنند.

درویشی خاطرنشان کرد: در کنار این نقش، نقش و مکتب دین و اعتقادات حقه جز رسالت‌های بزرگ روحانیت است که امروز هم در حوزه‌های علمیه پیشتاز هستند، البته آفاتی هم وجود دارد که ممکن است مانند سایر اقشار و گروه‌ها، توسط دشمنان برای روحانیت و حوزه‌های علمیه طراحی شود که با هوشیاری روحانیت در مقاطع مختلف دشمن نتوانسته آن حقیقت دینی را از بین ببرد.

معرفی اسلام ناب محمدی از رسالت‌های بزرگ روحانیت

وی تصریح کرد: یکی از رسالت‌های بزرگ روحانیت در انقلاب اسلامی معرفی اسلام ناب محمدی به مردم بوده و همین عامل شکست بوده دشمن است، امروز نقش روحانیت در ترویج حقیقت دین و روشنگری برای نسل نوپا و جدید یک نقش برجسته است.

مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه لرستان عنوان کرد: پایبندی مردم و شناساندن حقیقت دین به مردم از دیگر رسالت‌های بزرگی است که روحانیت برعهده دارد، امروز تقویت نظام و راه شهدا، توجه به رسالت و پیام شهیدان و پایبندی به راه شهدا از بزرگترین رسالت‌هایی است که روحانیون در کشورمان به آن علم و آگاهی دارند و توانستند در ترویج این راه وظیفه‌شان را نسبت به انقلاب، راه شهدا و دینشان را نسبت به این مسیر ادا کنند.

تبدیل روحانیت به یک قدرت فرهنگی و الهی 

وی گفت: روحانیت با تمسک به ولایت و رهبری امروز به یک قدرت منسجم و مقتدر فرهنگی و الهی تبدیل شده است که می‌توانند در هرجایی که وارد شوند توطئه‌ها را شناسایی کنند و نگذارند که مردم ما در دامن افکار پلید شیطان‌های بزرگ گرفتار شوند، امیدواریم روحانیت مانند گذشته بتوانند به رسالت خود نسبت به شهدا عمل کنند.

نقش برجسته روحانیت در طول تاریخ کشور 

حجت‌الاسلام علی لرستانی مسئول امور روحانیون نمایندگی ولی فقیه در سپاه لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: روحانیت و طلاب همواره در تاریخ ایران به عنوان رهبران فکری، سیاسی و اجتماعی شناخته می‌شدند و در تمام مراحل مختلف کشور نقش کلیدی را در تحولات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ایفاء کردند.

وی افزود: نقش علماء و طلاب در تاریخ کشور همواره بسیار برجسته و تأثیرگذار بوده و روحانیت از آغاز تاریخ اسلام در ایران تا دوران معاصر نقش حیاتی را در هدایت و شکل‌دهی جامعه و دفاع از اصول دینی و ملی از خود نشان داده است، از تأسیس دولت شیعه در دوران صفویه تا رهبری انقلاب اسلامی و دفاع از کشور در دوران دفاع مقدس، روحانیون همواره نقش خود را در راستای حفظ ارزش‌های دینی و ملی ایفاء کردند.

مسئول امور روحانیون نمایندگی ولی فقیه در سپاه لرستان عنوان کرد: در دوران صفویه که مذهب شیعه به‌عنوان مذهب رسمی کشور معرفی شد علماء و روحانیون نقش مهمی را در تثبیت و گسترش اصول مذهبی در جامعه ایفاء کردند در این دوران شیعه‌گری رسمی نه تنها در جنبه‌های دینی بلکه در زمینه‌های سیاسی و اجتماعی تأثیرگذار بود، علماء در دوران صفویه نه تنها به‌عنوان مراجع دینی بلکه به‌عنوان مشاوران سیاسی و فرهنگی نقش اساسی داشتند.

نقش مهم روحانیون در مقابله با استعمار 

وی بیان کرد: علماء و طلاب نقش برجسته‌ای در انقلاب مشروطه داشتند و به رهبری شیخ فضل‌الله نوری و دیگر شخصیت‌های دینی در تلاش بودند تا قوانین جدید کشور مطابق اصول اسلامی باشد، روحانیون در برهه‌های مختلف از جمله در اعتراضات علیه استبداد قاجار و سلطه‌های خارجی نقش‌آفرینی کردند و این جنبش در نهایت موجب شکل‌گیری اولین قانون اساسی در ایران شد.

لرستانی گفت: روحانیت و طلاب در کنار گروه‌های سیاسی دیگر در ملی شدن صنعت نفت و مخالفت با سلطنت محمدرضا پهلوی و دخالت‌های خارجی در این رابطه در کشور نقش تأثیرگذاری داشتند، آیت‌الله کاشانی و آیت‌الله مصباح یزدی از چهره‌های برجسته روحانیت در دوران پهلوی بودند که نقش مهمی در اعتراضات و حرکت‌های ضد استعماری داشتند.

وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی یکی از مهمت‌رین مقاطع در تاریخ کشور بود که در آن علماء و طلاب به رهبری امام (ره) نقش اساسی را در هدایت مردم به سوی انقلاب اسلامی داشتند، روحانیت نه تنها در بیدار کردن مردم نسبت به فساد حکومت پهلوی و سلطه‌گران نقش داشتند بلکه با تبیین آموزه‌های دینی مردم را به مبارزه علیه دیکتاتوری و ظلم ترغیب می‌کردند.

روحانیت رکن اصلی انقلاب اسلامی 

مسئول امور روحانیون نمایندگی ولی فقیه در سپاه لرستان خاطرنشان کرد: حضور گسترده طلاب در سراسر کشور و شکل‌دهی شبکه‌های مردمی و انقلابی موجب شد روحانیت به عنوان رکن اصلی انقلاب اسلامی شناخته شود، در دوران جنگ تحمیلی روحانیت و طلاب در کنار مردم در جبهه‌ها حضور داشتند و از لحاظ معنوی و فکری نقش برجسته‌ای از خود نشان دادند در این راستا امام خمینی (ره) به‌عنوان فرمانده کل قوا با رهنمودهای خود مردم را به مقاومت در برابر دشمنان فرا می‌خواندند.

وی اظهار داشت: روحانیون در دوران دفاع مقدس نقش بسیار مهمی در حمایت از انقلاب اسلامی و جهاد برای حفظ تمامیت ارضی کشور ایفاء کردند و بسیاری از طلاب در قالب نیروهای بسیج و سپاه انقلاب اسلامی در جبهه‌ها حاضر می‌شدند و برخی از آن‌ها به شهادت رسیدند.

لرستانی افزود: علماء و طلاب دینی به‌عنوان رکن اساسی در دوران دفاع مقدس نقش برجسته‌ای در تبیین ارزش‌های دینی، تقویت روحیه مقاومت و مشارکت مستقیم در جبهه‌ها و پشت جبهه‌ها داشتند و مهم‌ترین نقشی که علماء در دفاع مقدس مقدس از خود نشان دادند رهبری فکری و معنوی مردم بود.

نقش برجسته روحانیت در دوران دفاع مقدس

وی عنوان کرد: امام راحل به عنوان رهبر انقلاب اسلامی نقش محوری را در هدایت ملت به سمت دفاع از انقلاب و کشور داشتند و پیام‌ها و سخنان ایشان در بسیج مردم انگیزه‌بخش و مؤثر بود، بسیاری از علماء و مراجع دینی نه‌ تنها از لحاظ معنوی بلکه از نظر مالی و لجستیکی از جبهه‌های جنگ حمایت می‌کردند این حمایت‌ها از طرف مراجع بزرگی مانند آیت‌الله بروجردی و آیت‌الله گلپایگانی در آن برهه مشهود بود.

مسئول امور روحانیون نمایندگی ولی فقیه در سپاه لرستان بیان کرد: بسیاری‌ از روحانیون در قالب نیروهای بسیج و حتی به‌عنوان فرماندهان در جبهه‌ها حضور داشتند و نشان دادند روحانیت از لحاظ جسمی و معنوی در کنار مردم هستند‌، علماء نقش مهمی در تبیین جنگ به‌عنوان یک جهاد مقدس داشتند و باورهای دینی را برای مردم به‌طور خاص در ارتباط با دفاع از وطن و ارزش‌های انقلاب اسلامی بیان می‌کردند این تبیین‌ها به نوعی بود که باعث ایجاد انگیزه و حمایت گسترده مردم از جنگ می‌شد.

جانفشانی روحانیون برای آرمان‌های انقلاب اسلامی 

 وی گفت: طلاب و جوانان حوزه‌های علمیه به‌ویژه در قالب بسیج و سپاه حضور فعالی چه در جبهه‌ها و چه در پشت جبهه‌های جنگ داشتند و نقش حیاتی را در تشویق مردم به ایثار، فداکاری و پشتیبانی از جنگ ایفاء کردند، روحانیون در کنار رزمندگان اسلام در جبهه‌های جنگ حضور داشتند و با روحیه قوی جان خود را فدای آرمان‌های انقلاب اسلامی کردند.

لرستانی خاطرنشان کرد: روحانیون و طلاب در دوران دفاع مقدس با ایمان قوی، روحیه فداکاری و حمایت معنوی و مالی خود نقش حیاتی در پیروزی های ایران اسلامی داشتند و نه تنها در جبهه حضور داشتند بلکه با تبیین معانی معنوی جنگ و جهاد موجب تقویت همبستگی ملی و افزایش مشارکت مردم در دفاع از کشور شدند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.