سفیرافلاک گزارش میدهد؛
پژوهش و فناوری اکسیر درمان مشکلات صنعتی
پژوهش و فناوری، اکسیری برای درمان مشکلات واحدهای صنعتی است و رفع خلاءهای صنایع با توانمندی پژوهشگران و کارهای پژوهشی امکانپذیر است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، پژوهش یکی از مهمترین مولفههای لازم در همه بخشهای جامعه است و از این مهم میتوان برای حل مشکلات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سایر بخشها استفاده کرد، از همین رو پیشرانی پژوهش در همه عرصهها مشهود است.
پژوهشگران با مطالعه دقیق، منظم و منطقی گامهای بلندی برای حل مشکلات برمیدارند و با احصاء مشکلات میتوانند برای رفع موانع در حوزههای مختلف اقدام کنند، همچنین از موازیکاریهایی که گاهی اوقات در این عرصهها رخ میدهد جلوگیری میکند و طی سالهای اخیر شاهد گسترش حوزههای پژوهش، بهخصوص در حوزه صنعت بودیم.
صنایع نقش مهمی در اشتغال و اقتصاد دارند اما همین صنایع با موانع و مشکلاتی همراه هستند که کار را برای ادامه، سخت میکند ولی با اقدامات پژوهشی و فناوری میتوان علاوه بر رفع مشکلات در صنایع، شاهد افزایش بهرهوری، کاهش مصرف انرژی و افزایش درآمد بود.
استان لرستان یکی از استانهایی است که در حوزه صنعت با مشکلاتی همراه است، صنایعی که به هر دلیلی نیمهفعال و یا تعطیل مانده و میلیاردها تومان سرمایه در این صنایع راکد خاک میخورد، یا صنایعی که درگیر و دار مشکلات گرفتار شدهاند، در حالی که اقدامات پژوهشی میتواند بسیاری از این خلاءها و مشکلات را برطرف کند.
نقش پژوهش در رفع مشکلات صنایع
فرزاد محمدی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» اظهار داشت: توسعه فناوری نقش مهمی در پیشرفت اقتصادی دارد و توجه به فناوری در حوزه صنایع سبب میشود تا تولید بتواند شتاب بیشتری بگیرد و سبب افزایش بهرهوری شود.
وی با اشاره به اینکه توسعه فناوری از طریق تقویت زیرساختهای علمی، پژوهشی و کارهای تحقیقاتی امکانپذیر است، افزود: تاکنون نقش اساسی توسعه فناوری بسیار کمرنگ دیده شده اما طی سالهای اخیر با گسترش فناوری در حوزه صنعت، شاهد اتفاقات بسیار خوبی بودیم، در واقع تکیه بر توانمندیهای علمی و فناوری سبب میشود تا تدابیر لازم برای تقویت زیر ساختها، مهارتها، قوانین و مقررات آن اندیشیده شود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان تصریح کرد: تقویت و گسترش فناوری در حوزه صنعت یک اولویت است لذا علیرغم اقداماتی که در استان طی این سالها انجام شده است اما این استان، فاقد یک نظام هدفمند توسعه فناوری است که بتواند نقش خود را برای گستراندن توسعه به خوبی ایفا نماید.
محمدی عنوان کرد: شرکت شهرکهای صنعتی لرستان رویکرد جدیدی را در دستور کار قرار داده که بر مبنای آن، توجه جدی به مقوله فنبازار و نقش آن در تجاریسازی است که با این اقدام، بستر مناسبی برای متقاضیان و عرضهکنندگان فناوری فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به اقتصاد دانشبنیان، گفت: نوآوری و فناوریهای جدید نقش مهمی در استمرار فعالیت اقتصادی در بخشهای مختلف دارد و فنبازار، ارتباط بین منابع فناوری و کاربران را به شدت تسهیل میکند که این مبادلات در حوزههای مختلف از جمله رفع نیاز فناورانه صنایع با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و فناورانه، بازاریابی و فروش محصولات، استارتآپها و برخی موارد دیگر میباشد.
شناسایی ۱۶ نیاز فناورانه در شهرکهای صنعتی لرستان
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۱۶ نیاز فناورانه صنایع و واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی استان شناسایی شده است، افزود: در همین راستا از طریق حمایت شرکت شهرکهای صنعتی استان لرستان در قالب طرح حمایت از رفع نیازهای فناورانه، چهار طرح منجر به عقد قرارداد با فناور گردیده است.
محمدی یادآور شد: در این طرح پس از شناسایی نیازهای فناورانه صنعت، از طریق اطلاعرسانی در دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری، شرکتهای دانشبنیان و فناور، پروپوزال خود را جهت رفع مشکل صنعت ارائه میدهند که پس از برگزاری جلسات، مراحل مربوط به تحقیق و پژوهش و رفع نیاز فناورانه با حمایت مالی شرکت شهرکهای صنعتی و واحد صنعتی انجام خواهد شد.
وی اظهار داشت: حمایت از پایاننامههای پژوهشی مقطع کارشناسی ارشد و دکترا از دیگر حمایتهای شرکت شهرکهای صنعتی استان است که هر ساله در دستور کار قرار دارد و برهمین اساس کمک بلاعوض پژوهش در نظر گرفته میشود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان با اشاره به اینکه ۱۳ شرکت دانشبنیان در شهرکهای صنعتی استان شناسایی شده است، گفت: در حال حاضر ۶ شرکت دانشبنیان در این شهرکها فعالیت دارند که این شرکتها میتوانند ایده را به محصول تبدیل کنند و با انبوهسازی و تجاریسازی نقش خود را در اقتصاد ایفا نمایند.
محمدی بیان کرد: در همین راستا هر ساله با هدف رفع مشکلات در صنعت، رویدادهایی استارتاپی برگزار میشود و در نهایت از بین ایدههای خوب، بهترینها انتخاب میشوند.
احصاء مشکلات صنعتی در اولویت است
پویان پدرام مسئول پژوهش و فناوری بسیج دانشجویی لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» با اشاره به نقش پژوهش در رفع مشکلات صنایع، اظهار داشت: یکی از اولویتهای مهم ما، ارتباط صنعت و پژوهش است که برهمین اساس هر ساله برنامههایی اجرا میشود و در گام اول کسی میتواند برای حل مشکلات اقدام کند که میدان و حوزه را به خوبی بشناسد.
وی با بیان اینکه دانشگاه تولید علم میکند، افزود: ارتباط صنعت و دانشگاه میتواند نقش مهمی در کاهش مسائل و مشکلات در این حوزه داشته باشد، بهطوری که پژوهشگران و افرادی که دارای ایده هستند، میتوانند با کارهای پژوهشی برای رفع موانع صنعت مورد نظر اقدام کنند و اگر فضای دانشبنیان این ارتباط را ایجاد کند، میتوان شاهد برونرفت صنایع از مشکلات بود.
مسئول پژوهش و فناوری بسیج دانشجویی لرستان تصریح کرد: پایش در حوزههای مختلف برای شناسایی و رفع مشکلات، مثلاً اقداماتی برای هوشمندسازی در حوزههای مختلف و یا سایر بخشها در حوزه صنعت میتوان اقدامات پژوهشی را انجام داد تا شاهد افزایش بهرهوری باشیم.
پدرام بیان کرد: باید ارتباط بین صنعت و دانشگاه به خوبی برقرار شود تا شاهد رفع مشکلات در این حوزهها باشیم و از ظرفیت پژوهش و فناوری برای رفع مشکلات استفاده کرد.
انتهای خبر/