حالت تاریک
  • یکشنبه, 1403/09/04 شمسی | 2024/11/24 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
الماس حزب‌الله در کمین اسرائیل

الماس حزب‌الله در کمین اسرائیل

حزب‌الله تاکنون دست برتر در رزم زمینی با اسرائیل را در اختیار داشته است که یکی از ارکان موفقیت استفاده از یگان‌های ضد زره است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، حدود یک هفته است که اسرائیل جنگ زمینی با حزب‌الله را با هدف بازگرداندن امنیت به مناطق شمالی فلسطین اشغالی آغاز کرده است اما هنوز نتوانسته توفیقی در این زمینه کسب کند.

علی‌رغم اینکه اسرائیل از توان هوایی قدرتمندی برخوردار است اما تجربه نشان داده است سرنوشت همه جنگ‌ها روی زمین مشخص می‌شوند و در این زمینه از سال ۲۰۰۰ به این سو حزب‌الله به‌ خوبی توانسته است در جبهه نبرد زمینی بر اسرائیل پیروز شود.

شواهد میدانی نیز نشان می‌دهد تا کنون دست برتر در نبرد زمینی در اختیار حزب‌الله بوده و اسرائیل قادر نبوده به هیچ یک از اهداف خود دست پیدا کند.

آنچه مشخص است هدف از عملیات زمینی رژیم صهیونیستی عقب راندن حزب‌الله تا پشت رود لیتانی است تا به این طریق بتواند مناطق شمالی سرزمین‌های اشغالی را از آتش راکت‌های کوتاه برد حزب‌الله در امان نگه دارد و در نتیجه آن موجب بازگشت شهرک‌نشینان صهیونیست که در پی عملیات‌های حزب‌الله آواره شده‌اند، شود.

اسرائیل در نظر داشت تا پس از ترور فرماندهان حزب‌الله نبرد زمینی خود علیه مقاومت لبنان را با این فرض آغاز کند که ساختار فرماندهی حزب‌الله از هم پاشیده است و حزب‌الله دیگر قادر نخواهد بود تا جبهه جنگ زمینی را به درستی مدیریت کند؛ برآوردی که در عرصه میدانی تاکنون کاملاً اشتباه بوده و بر خلاف تصورات اسرائیلی‌ها، رزمندگان حزب‌الله در منطقه جنوب لبنان از اشراف اطلاعاتی و آمادگی رزمی بسیار بالایی برخوردار هستند به طوری‌که در همین مدت یک هفته‌ای که از آغاز نبرد زمینی رژیم صهیونیستی با حزب‌الله می‌گذرد، براساس آمار منتشر شده توسط ارتش این رژیم، تاکنون ۱۱ کشته و ۸۶ زخمی روی دست اسرائیل مانده که حال ۱۶ نفر از آنها وخیم گزارش شده است.

از سوی دیگر یکی از افسران میدانی حزب‌الله با ارائه جزئیاتی درباره ناکام گذاشتن تلاش‌های نیروی زمینی ارتش اشغالگر برای پیشروی در جنوب لبنان، اعلام کرد که طی چند روز گذشته بیش از ۱۵۰ نظامی صهیونیست در درگیری زمینی با رزمندگان مقاومت لبنان به هلاکت رسیده یا زخمی شده‌اند.

حزب‌الله لبنان از آغاز تشکیل خود در سال ۱۹۸۱ شیوه رزم ناهمتراز را برای مقابله با ارتش رژیم صهیونستی انتخاب کرد و به مدد همین راهبرد توانست در گام اول و در سال ۲۰۰۰ ارتش رژیم صهیونیستی را مجبور به عقب نشینی از جنوب لبنان کند.

بر اساس این راهبرد حزب‌الله سعی کرده تا با اشراف اطلاعاتی،‌ عملیات‌های چریکی و ابتکارات خاص خود در حوزه رزم زمینی ضربات قابل توجهی به صهیونیست‌ها وارد کند که پیروزی در جنگ ۳۳ روزه یکی از آثار اتخاذ چنین راهبردی بود.

علاوه بر این جغرافیای پیچیده و کوهستانی جنوب لبنان و پوشش گیاهی انبوهی که این منطقه دارد،‌ پوشش مناسبی برای رزمندگان حزب‌الله در مقابل نظامیان اسرائیلی ایجاد کرده است. همچنین این مزیت مانع از اجرای موثر مانور یگان‌های زرهی شده و آسیب‌پذیری آنها را افزایش می‌دهد.

آنچه در این بین برای حزب‌الله مشکل ایجاد می‌کند برتری هوایی رژیم صهیونیستی است. اسرائیل با قدرت هوایی و پهپادی خود هم قادر خواهد بود تحرکات حزب‌الله را زیر نظر داشته و به آنها ضربه وارد کند. شاید یکی از دلایلی که باعث شد حزب‌الله پس از عملیات طوفان‌الاقصی حدود ۴۰۰ شهید تقدیم کند نیز همین باشد.

اما تجربه نشان داده است نیروی مدافع به‌مرور می‌تواند خود را با قدرت آتش دشمن وفق دهد و در عمده جنگ‌ها قدرت آتش نتوانسته است سربازان مصصم و با اراده نیروی مدافع را از صحنه نبرد خارج کند، این موضوع در جنگ جهانی دوم برای نیروهای روسی در استالینگراد، برای نیروهای ویتنامی در مقابل آمریکا، برای نیروهای افغانستانی و چچنی در مقابل شوروی و حتی برای رزمندگان کشورمان در دوران دفاع مقدس رخ داده است.

بر پایه این شواهد تاریخی می‌توان دریافت که نبرد زمینی مهمترین و سرنوشت‌سازترین بخش در هر جنگی است که هدف آن تصرف جغرافیا و یا تغییر ساختار سیاسی طرف مقابل باشد، به این ترتیب تصرف و یا حفظ جغرافیا امری حیاتی برای طرفین جنگ است.

از جمله ویژگی‌های مهم نبرد زمینی آن است که طرف متخاصم چنانچه از فناوری‌های پیشرفته‌ای هم برخوردار باشد متحمل تلفات انسانی خواهد شد و به این ترتیب این امکان را برای نیروهای مدافع فراهم می‌کند تا نوع خاصی از تقارن نظامی را ایجاد کنند، علاوه بر این تجربه نشان داده است در عمده جنگ‌هایی که طرف قوی‌تر موفق به پیروزی نشده طرف ضعیف‌تر جنگ در نبرد زمینی موفق بوده است و در این عرصه توانمندی دشمن را به چالش کشیده است، همانند آنچه در جنگ ۳۳ روزه بین رزمندگان حزب‌الله و ارتش رژیم صهیونیستی رخ داد و اسرائیل علی‌رغم برتری فناوری نتوانست تقارن مورد نظر خود را در این جنگ ایجاد کند.

 

موشک الماس ۳ در اختیار رزمندگان حزب‌الله

در عرصه نبرد زمینی اما توان اصلی نیروهای مدافع، متکی بر تجهیزات دفاع زمینی و به‌خصوص موشک هدایت‌شونده ضدزره است. هرچند در سال‌های اخیر با اتکا به فناوری‌های پیشرفته فاصله مرگ (فاصله بین خطوط پدافندی نیروهای مهاجم و مدافع) افزایش یافته است اما این موضوع نتوانسته اثرگذاری موشک‌های ضدزره را کمرنگ کند، بنابراین و با توجه به تجربیات جنگ‌های چند دهه اخیر جنگ‌افزارهای سبک و نیمه‌سنگین ضدزره هدایت‌شونده و قابل‌حمل توسط نفر می‌توانند مسیر اصلی عملیات‌ها در رزم زمینی را تعیین کنند و برتری فناوری طرف مقابل را کم یا بی‌اثر کنند.

علاوه بر این ایجاد تیم‌های کم‌تعداد و مستقل مجهز به موشک‌های ضدزره هدایت‌شونده می‌تواند عاملی جدی برای ناامنی نیروهای دشمن باشد. با توجه به موارد پیش‌گفته می‌توان دریافت که تسلیحات هدایت‌شونده ضدزره با برخورداری از فاکتورهای مهمی همچون تحرک و جابه‌جایی بالا، توان تخریب مناسب و قابلیت هدف قرار دادن اهداف ثابت و متحرک نقشی تعیین‌کننده و سرنوشت‌ساز در نبردهای زمینی دارند و به‌نوعی سرنوشت جنگ‌های زمینی تا حد قابل‌توجهی به نحوه استفاده از این جنگ‌افزارها وابسته است.

 

یگان‌های ضد زره حزب‌الله مجهز به موشک کورنت

پس از جنگ ۱۹۷۳ که برای نخستین مرتبه ارتش مصر به صورت گسترده از موشک‌های هدایت شونده ضد زره استفاده کرد، در جریان جنگ ۳۳ روزه حزب‌الله با بکارگیری موشک‌های کورنت و کونکورس برای دومین مرتبه ارتش رژیم صهیونیستی را غافلگیر کرد و مانع از پیشروی موثر یگان زرهی ارتش اسرائیل شد.

در جنگ اخیر نیز از همان آغازین روزهای نبرد حزب‌الله با بکارگیری موثر یگان‌های ضد زره خود وبه میدان آوردن تسلیحات جدیدی مانند موشک الماس که قابلیت تاپ اتک (حمله از بالا) دارند، توانست خسارات قابل توجهی به پایگاه‌ها و تجهیزات جمع‌آوری اطلاعات رژیم صهیونیستی وارد کند به صورتیکه این حملات موجب شد تا فرماندهی شمال ارتش رژیم صهیونیستی تمام توان خود را معطوف به حزب کند و قادر به پشتیبانی از عملیات ارتش رژیم در غزه نباشد و این دقیقاً همان چیزی بود که حزب‌الله می‌خواست.

حال نیز به نظر می‌رسد حزب‌الله با آماده‌سازی یگان‌های ضدزره متحرک خود توانسته است ضمن وارد آوردن ضربات قابل توجه به یگان‌های ارتش اسرائیل توانمندی خوبی برای مقابله با یگان‌های زرهی این رژیم آماده کرده باشد.

قطعاً جمهوری اسلامی ایران نقش بسزایی در آموزش و پشتیبانی از یگان‌های ضد زره حزب الله داشته و در این مسیر سردار شهید نیلفروشان یکی از افرادی است که نقش بسزایی در شکل‌گیری و پشتیبانی از نسل جدید یگان‌های ضد زره حزب‌الله داشته است.

انتهای خبر/

منبع: تسنیم

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از