سفیرافلاک گزارش میدهد؛
ظرفیت آبزیپروری لرستان در مسیر توسعه
ظرفیت آبزیپروری لرستان در مسیر توسعه قرار گرفته و با ایجاد زیرساخت و پروژههای در دست احداث، میتوان شاهد تحول این صنعت بود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، آبزیپروری، صنعتی است که میتواند در اقتصاد و اشتغال تحولآفرین باشد، صنعتی که علاوه بر این موارد نقش مهمی در امنیت غذایی دارد، این صنعت اگرچه نوپاست، اما طی سالهای اخیر زیرساختهای خوبی برای رشد و توسعه ایجاد شده تا شاهد افزایش تولید آبزیپروری باشیم.
ورود به صنعت آبزیپروری میتواند با بهرهوری بسیار بالایی همراه باشد و در سلامتی مصرفکنندگان نقش مهمی داشته باشد، اگرچه سرانه مصرف ماهی در برخی از استانها کمتر از میانگین است، اما میتوان با آگاهسازی زمینه را برای مصرف بیشتر این محصول غذایی باارزش فراهم کرد.
بدون شک حمایت از افرادی که در این عرصه تلاش دارند، میتواند زمینهساز توسعه این صنعت باشد و با تکمیل زنجیره ارزش آبزیپروری، میتوان از این ظرفیت به بهترین شکل استفاده کرد تا نقش آن را در ایجاد اشتغال و ارزشافزوده مشاهده کرد.
لرستان ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار تن ماهی را دارد
کیارش بیرانوند مدیرکل شیلات لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: یکی از بخشهای کشاورزی، شیلات است که طی سالهای اخیر تلاش شده تا فراهم کردن زیرساختهای لازم بتوانیم این صنعت را در استان لرستان که ظرفیت خوبی برای پرورش انواع ماهیان دارد، توسعه دهیم.
وی افزود: در حال حاضر ۷۰۰ مزرعه پرورش ماهیان سردآبی و گرمآبی در شهرهای مختلف استان وجود دارد که ظرفیت تولید این مزارع بیش از ۳۸ هزار تن است اما به دلیل شرایطی که در استان فراهم است، میتوان این ظرفیت تولید را به چند برابر افزایش داد.
مدیرکل شیلات لرستان با بیان اینکه هماکنون هشت پروژه آبزیپروری در استان در دست احداث قرار دارند، تصریح کرد: این پروژهها شامل پنج پروژه ماهیان خاویاری، سه پروژه در شهرهای سپیددشت، شولآباد و فیروزآباد است که با بهرهبرداری از این پروژهها، ۱۰ هزار تُن به ظرفیت تولید ماهی در استان افزوده میشود.
بیرانوند بیان کرد: همچنین با افتتاح پروژههایی که در دست ساخت قرار دارند، زمینه اشتغال برای ۲ هزار نفر از افرادی جویای کار به صورت مستقیم و ۴ هزار نفر به صورت غیرمستقیم فراهم خواهد شد البته در مجموع، لرستان ظرفیت تولید ماهی تا ۱۰۰ هزار تن را دارد و باید تلاش کرد تا با فراهم کردن ظرفیت و فرصتها به این رقم تولیدی برسیم.
وی با بیان اینکه لرستان از جمله استانهای پیشرو و موفق در صنعت آبزیپروری است، گفت: علاوه بر افزایش تولید، صادرات بسیاری از ماهیان تولیدی در استان در اولویت قرار دارد که این صادرات نقش مهمی در اقتصاد استان دارد لذا باید به این بخش هم توجه ویژهای شود.
ظرفیت تولید ماهی در قفس به ۱۰ هزار تن میرسد
مدیرکل شیلات لرستان عنوان کرد: از دیگر تولیدات ماهی در استان لرستان، پرورش ماهی در قفس است که در حال حاضر این تولید در بخشهایی از استان در حال اجراست ولی تلاش داریم تا در دو سد دیگر این پروژه اجرا شود و ظرفیت تولید را از ۳ هزار تن به ۱۰ هزار تن در سال برسانیم.
بیرانوند یادآور شد: در تولید تخم چشمزده نیز لرستان رتبه خوبی در کشور دارد بهطوری که ۶۰ میلیون تخم چشمزده تولید میکند ولی برنامهریزی شده که این میزان تولید افزایش یابد.
وی افزود: از دیگر فعالیتهایی که در حوزه شیلات صورت میگیرد، تولید ماهیان زینتی است که توسعه این بخش به صورت مستمر در دستور کار قرار دارد و تلاش شده تا رقم تولید این ماهیان به ۱۰ میلیون قطعه برسد.
مدیرکل شیلات لرستان با اشاره به لزوم حمایت از آبزیپروان در استان، گفت: به دلیل اینکه لرستان ظرفیت مناسبی برای تولیدی و پرورش انواع ماهیان را دارد لذا میطلبد که حمایت جدی در این بخش صورت گیرد البته پیگیریهایی صورت گرفته تا در راستای حمایت از آبزیپروران امسال ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیانی که قصد تولید و توسعه در کار خود را دارند، پرداخت شود.
توسعه زیرساختهای ماهیان خاویاری در لرستان
سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: خوشبختانه لرستان در حوزه پرورش ماهی ظرفیت بسیار بالایی دارد و در این مدت تلاش کردیم تا بتوانیم این ظرفیتها را فعال کنیم.
وی افزود: یکی از مهمترین اقداماتی که در این زمینه در دستور کار قرار دارد، ایجاد و توسعه زیرساختهای پرورش ماهیان خاویاری است که چندین پروژه در دستور کار قرار گرفته است که با این اقدامات بتوانیم شاهد تحولی بزرگی در حوزه شیلات باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: از دیگر اقداماتی که در دستور کار قرار دارد، شناسایی ۲۰ نقطه در طول رودخانه سیمره است که ظرفیت تبدیل به مجتمعهای پرورش ماهی را دارند.
شاهرخی با اشاره به لزوم افزایش صنایع فرآوری و بستهبندی ماهی در استان لرستان، گفت: در حال حاضر چندین صنعت برای بستهبندی و فرآوری این محصول وجود دارد ولی جوابگوی تولیدات استان نیست لذا به دنبال این هستیم تا با ایجاد صنایع فرآوری برای آبزیان تولیدی و با اقداماتی در جهت مصرف ماهی، البته با انواع طبخ ماهی بتوانیم در این جهت به اهداف مدنظر برسیم.
وی یادآور شد: لازم است که صنایع بستهبندی ماهیان در استان به گونهای ایجاد و فعالیت داشته باشند که با توجه به نیاز بازارهای هدف فعالیت باشد که در این راستا اقداماتی در دستور کار قرار دارد.
تعریف زنجیره ارزش آبزیپروری در لرستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار داشت: یکی از مهمترین اقدامات، تعریف دو زنجیره ارزش بوده که یکی برای آبزیپروری و یکی هم برای گلمحمدی بوده است که در حوزه شیلات از تولید تخم چشمزده تا پرورش ماهی، بستهبندی مد نظر قرار دارد حتی ضایعات ماهی هم در این زنجیره تعریف شده به پودری تبدیل میشود که برای خوراک دام از آن استفاده خواهد شد.
شاهرخی بیان کرد: اجرای این زنجیره، توجیه اقتصادی، اشتغال و ارزشافزوده بسیار خوبی دارد و علاوه بر این تلاش شده تا با فعالیت بیشتر اتحادیه ماهیان سردآبی بتوانیم زمینه را برای ورود سرمایهگذاران به این بخش فراهم کنیم و شاهد تحول آن باشیم.
وی با بیان اینکه لرستان قطب تولید ماهی سردآبی در کشور است، افزود: علاوه بر این نیز در تلاش هستیم تا با اجرای پروژههای ماهیان خاویاری که در دست احداث هستند، بتوانیم در این حوزه هم قطب تولید باشیم.
تسهیل در پرداخت تسهیلات ضروريست
علی معظمی یکی از آبزیپروان لرستانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: بسیاری از شهرهای استان ظرفیت تولید انواع ماهیان را دارند و میتوان این تولید را توسعه داد ولی لازم است که حمایتهایی صورت گیرد تا بتوان این توسعه را انجام داد.
وی افزود: یکی از مشکلات آبزیپروان، حوزه مالی است که باید هزینه لازم برای خرید تجهیزات، ایجاد و ارتقاء زیرساختها، خوراک ماهی تامین شود تا بتوان در این حوزه به بهترین شکل تولید انجام شود.
آبزیپرور لرستانی تصریح کرد: در برخی از موارد که نیاز به دریافت تسهیلات برای توسعه کار داریم، متاسفانه زمان زیادی طول میکشد و پرداخت تسهیلات زمانبر است لذا لازم است که این روند پرداخت تسهیلات تسهیل یابد تا شاهد رشد و توسعه در این حوزه باشیم.
معظمی خاطرنشان کرد: رفع مشکلات در این بخش، زمینهساز اشتغال است و با توسعه در هر مزرعه پرورش ماهی، تعداد زیادی اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد میشود و میتوان بخشی از تولیدات را صادر کرد.
انتهای خبر/