حالت تاریک
  • جمعه, 1403/11/05 شمسی | 2025/01/24 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟

مردم در بازار ارز دنبال سود نباشند

مردم در بازار ارز دنبال سود نباشند

بازار ارز در چند ماه اخیر به دلیل سیاست‌های بانک مرکزی و فروش مناسب نفت، آرام بود، اما برخی ناآرامی‌های اخیر منطقه، هیجانی کاذب در بازار ارز ایجاد کرد.

به گزارش سفیرافلاک، پس از چند ماه تثبیت ارزی در کشور، در یکی دو هفته اخیر بازار ارز پس از اتفاقات منطقه با نوساناتی مواجه شد.

حسن ارزنده، کارشناسان اقتصادی معتقد است این «نوسانات اخیر ارز، حاصل رفتارهای هیجانی خریداران و ایجاد بازار کاذب از سوی سفته‌بازان بود» که به تلاطم بازار دامن زد.

به گفته وی، پس از ناآرامی‌های اخیر منطقه، برخی مردم در ظاهر برای حفظ سرمایه ریالی خود وارد این بازار شدند اما درواقع ممکن است سرمایه‌های خود را از دست بدهند.

ظهر روز گذشته در حوالی میدان فردوسی یکی از افرادی که به دنبال خریدار ارز بود، می‌گفت: کارمند بانک هستم به‌تازگی ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات از بانکمان گرفته بودم، به پیشنهاد یکی از اطرافیان چند روز پیش، همه آن را دلار ۵۲۰۰۰ تومانی خریدم، اما بعد از چند روز قیمت ارز ریزش کرد و امروز برای فروش آمده‌ام تا بیش از این ضرر نکنم اما دلالان بیشتر از ۵۰۲۰۰ تومان از من نمی‌خرند.

‌از آن منظر که تجربه نشان داده است تلاطمات بازار ارز به دلیل هیجانات کاذب و رفتارهای غیراقتصادی، کوتاه‌مدت است، قطعاً ورود مردم عادی به این بازار موجب ضرر و زیان آن‌ها خواهد شد و ممکن است دارایی‌های خود را از دست بدهند.

‌پیش‌ازاین و در مهر ۹۷ بود که با بروز جریانات کاذب در بازار ارز، قیمت دلار از ۱۳۵۰۰ تومان در مدت یک تا دو هفته تا ۱۹‌ هزار تومان افزایش یافت در این مقطع عده زیادی از مردم عادی برای حفظ سرمایه ریالی خود دلارهای ۱۸ و ۱۹ هزار تومانی خریداری کردند، حتی شنیده شد عده‌ای از مردم خانه‌ خود را فروختند تا دلار بخرند، اما در طول یک هفته با فروکش کردن هیجانات بازار، دلار تا ۱۲ هزار تومان کاهش قیمت یافت که خریداران و مردم عادی زیان زیادی دیدند و تا حدود یک سال این نرخ چندان تغییری نکرد.

روز ۱۷ مهر بود که مدیر روابط عمومی بانک مرکزی پس از ناآرامی‌های اخیر منطقه و بروز نوسانات ارزی، اعلام کرد که «این نوسانات ارز کوتاه‌مدت است، هیچ توجیه اقتصادی ندارد و قطعاً بانک مرکزی اجازه نمی‌دهد سفته‌بازان بازار آرام ارز را به هم بریزند».

در گذشته تحریم‌های ناشی از فروش نفت، بازار ارز کشور را متلاطم می‌کرد اما امروز فروش نفت کشور به بیش از ۲ میلیون بشکه در روز رسیده است، ضمن آنکه آزادسازی دارایی‌های ارزی کشور نیاز متقاضیان واقعی ارز که همان تولیدکنندگان و واردکنندگان هستند را تأمین می‌کند و در بازار رسمی ارز، عرضه ارز بیش از تقاضا است و دست بانک مرکزی برای تأمین نیازهای ارزی نسبت به گذشته بازتر شده است.

انتهای خبر/

منبع: فارس

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.