حالت تاریک
  • یکشنبه, 1403/09/04 شمسی | 2024/11/24 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
برندسازی حلقه مفقوده در کشت طلای سرخ لرستان
سفیرافلاک گزارش می‌دهد؛

برندسازی حلقه مفقوده در کشت طلای سرخ لرستان

مرغوب‌ترین زعفران در لرستان تولید می‌شود که این طلای سرخ نیازمند برند است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، روئیدن گل‌هایی ارغوانی که محصولشان طلای سرخ است، می‌تواند در اقتصاد و اشتغال نقش مهمی داشته باشد به شرط اینکه توجه کافی به تولید و عرضه محصول صورت گیرد.

 

زعفران را به نام طلای سرخ می‌شناسند که از دل خاک، با عطر و طعم بسیار عالی تولید می‌شود که گنجی عالی در دل خاک است اما کشاورزانی که در تولید این محصول فعالیت دارند، از نبود برندی واحد، گلایه دارند و همین سبب می‌شود تا محصولشان را به صورت فله‌ای بفروشند و سود اصلی به جیب دلالان برود.

 

استان لرستان به دلیل شرایط آب و هوایی و خاک حاصلخیز، مستعد پرورش زعفران است که به جرات می‌توان گفت در بین سایر استان‌هایی که زعفران تولید می‌کنند، زعفران این منطقه از نظر طعم، رنگ و عطر بسیار منحصربه‌فرد است.

 

توجه جدی به تولید این محصول می‌تواند در اقتصاد راهگشا باشد و همچنین اشتغال را برای برخی از افراد جویای کار ایجاد کند ولی متاسفانه سال‌هاست که این محصول درجه یک تولید می‌شود، ولی بخش عمده‌ای از آن به صورت فله توسط دلالان خریداری می‌شود و به استان‌های دیگر می‌برند که با برند سایر استان‌ها، عرضه می‌شود.

 

این در حالیست که بخش عمده‌ای از زعفران به کشورهای خارجی صادر می‌شود و اگر در خود استان این محصول برندسازی شود، می‌تواند از نظر اقتصادی اثر خود را نشان دهد ولی متاسفانه زعفران هم مانند برخی دیگر از محصولات کشاورزی در حسرت برند است.

برندسازی حلقه مفقوده در کشت طلای سرخ لرستان

سود اصلی کشت زعفران به جیب دلالان می‌رود

 


کرم‌رضا صارمی یکی از کشاورزان زعفران‌کار لرستانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: کشاورزان برای تهیه هر یک از محصولات کشاورزی زحمت بسیار زیادی می‌کشند تا ثمر دهد ولی گاهی رنج و سختی‌ها برای تهیه یک محصول کشاورزی بیشتر از سود آن است.

 

وی افزود: با توجه به اینکه کشاورزی در استان ما بسیار رونق دارد و مستعد کشت محصولات مختلفی است می‌طلبد که زیرساخت‌ها، صنایع تبدیلی، برند و هرآنچه که لازمه زنجیره کشاورزی است در استان وجود داشته باشد تا کشاورز با دلگرمی بتوان مشغول به کار شود و در نهایت به سود برسد.


کشاورز لرستانی تصریح کرد: برای کشت زعفران حدود دو سال زمان می‌برد تا زمینی که در نظر گرفه شده است، ثمر دهد، همچنین در فصل برداشت این محصول کارگران زیادی نیاز است که بتوانند گل‌های ارغوانی رنگ را بچینند و در نهایت زعفران از داخل این گل بیرون آید و کشاورز مجبور است در فصل برداشت، هزینه‌های بسیار زیادی هم برای دستمزد پرداخت کند.


صارمی بیان کرد: متاسفانه در این میان دلالان، زعفران‌کاران را به شدت آزار می‌دهند به‌طوری که پس از برداشت محصول، به دلیل اینکه در استان برند خاصی وجود ندارد که همه یکجا زعفران را تحویل دهیم، از همین رو دلالان وارد شده و زعفران را با قیمتی بسیار کمتر از ما می‌خرند.


وی یادآور شد: همان زعفرانی را که ما تولید کردیم و برای آن زحمت کشیدیم توسط دلال با قیمتی بالاتر به استان‌های دیگر برده می‌شود تا پس از برندسازی یا صادر شوند و یا در بازار عرضه شود، در حالی که اگر زیرساخت برای برندسازی در استان فراهم شود، علاوه بر اینکه شرایط اشتغال را برای افراد زیادی فراهم می‌کند، از نظر اقتصادی و سود هم برای کشاورز نتایج خوبی دارد.


زعفران‌کار لرستانی با اشاره به تولید زعفران در هر هکتار زمین، گفت: تولید زعفران در هر هکتار حدود چهار تُن است ولی ما تا ۱۰ تُن هم در استان برداشت کردیم که این نشان می‌دهد لرستان شرایط کامل برای کشت زعفران را دارد و لازم است متولیان به این امر توجه جدی داشته باشد.

برندسازی حلقه مفقوده در کشت طلای سرخ لرستان

سطح زعفران در لرستان ۹۰۰ هکتار است

 


محمدحسن کیانی‌فر مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» با اشاره به کشت زعفران در لرستان، اظهار داشت: در حال حاضر سطح کشت زعفران در استان ۹۰۰ هکتار است که طی یک‌سال گذشته ۱۰۰ هکتار به وسعت زمین‌های کشت زعفران در استان افزوده شده است.


وی افزود: میزان تولید زعفران در هر هکتار حدود ۴ تُن است که در برخی از زمین ‌های کشاورزی تا ۱۰ تُن هم تولید شده است و پیش‌بینی می‌شود امسال ۴ هزار و ۳۰۰ کیلو زعفران ناب و خالص از این سطح کشت، برداشت شود.


مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه خرم‌آباد، الیگودرز و الشتر بیشترین سطح کشت زعفران را دارند، گفت: البته در بسیاری از شهرهای مختلف استان این محصول کشت می‌شود و ثابت شده که لرستان در تولید زعفران شرایط لازم را دارد و خاک این منطقه مستعد کشت است.

 


مهم‌ترین مشکل کشت زعفران، نبود بسته‌بندی است

 

کیانی‌فر عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات کشاورزان، نبود بسته‌بندی است که در این بخش هم بسته‌بندی‌هایی به صورت جزئی توسط تعاونی‌هایی صورت می‌گیرد ولی اینکه زعفران لرستان با برند خاصی عرضه شود، انجام نشده و بخش عمده‌ای از زعفران لرستان به استان‌هایی از جمله خراسان فرستاده می‌شود تا یکجا بسته‌بندی شود.

 

وی یادآور شد: ۹۰ درصد زعفران تولیدی صادر می‌شود و مابقی هم در داخل مصرف می‌شود که باید تلاش کرد تا شرایط برای بسته‌بندی و برند این محصول صورت گیرد.


مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه امسال هر کیلو زعفران ۱۲۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود، گفت: برداشت زعفران در برخی از شهرهای استان آغاز شده ولی در آذرماه بیشتر حجم زعفران برداشت خواهد شد که امسال میزان قیمت زعفران افزایش یافته است.


کیانی‌فر اظهار داشت: لرستان جزو استان‌های نوپا در تولید زعفران است ولی به دلیل شرایط کوهستانی، این منطقه مستعد کشت طلای سرخ است و در فصلی این محصول برداشت می‌شود که نیروی کار زیاد است ولی مشکل اصلی این است که زمین‌های کشت زعفران هفت ساله است و مدتی طول می‌کشد تا زمین برای کشت مهیا شود و چند سال هم ثمر دهد، از همین رو برخی زمین‌های کشت را اجاره می‌گیرند و بابت این هزینه زیادی پرداخت می‌کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: به هر حال تلاش می‌شود تا علاوه بر افزایش وسعت سطح زعفران، بر تولید هم افزود شود و مشکلات آن‌ها برطرف گردد.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از