![لزوم حمایت نخبگان برای رشد علمی لرستان](https://safireaflak.ir/default-image/default-730x400.png )
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی رومشکان مطرح کرد:
لزوم حمایت نخبگان برای رشد علمی لرستان
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان رومشکان گفت: حمایت از نخبگان، توسعه شرکتهای دانشبنیان، و ارتباط بیشتر دانشگاهها با صنعت از جمله اقداماتی است که میتواند به رشد بیشتر علمی لرستان کمک کند.
بختیار کرمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، با اشاره به رشد علمی ایران پس از انقلاب و جایگاه لرستان در این پیشرفت اظهار داشت: پس از انقلاب اسلامی ایران، رشد علمی کشور در ابعاد مختلف با سرعتی چشمگیر ادامه یافت بهطوریکه افزایش تعداد دانشگاهها و دانشجویان، گسترش عدالت آموزشی، رشد تولید مقالات علمی و ظهور دانشمندان ایرانی از مهمترین دستاوردهای این دوران بوده است و استان لرستان نیز همگام با این تحولات، پیشرفتهای چشمگیری را در حوزه آموزش عالی و تحقیقات علمی تجربه کرده است.
وی افزود: قبل از انقلاب، لرستان از نظر مراکز آموزش عالی با کمبود جدی مواجه بود بهطوریکه بسیاری از دانشجویان این استان مجبور بودند برای ادامه تحصیل به شهرهای بزرگتر مانند تهران و دیگر شهرها مهاجرت کنند اما پس از انقلاب، توسعه آموزش عالی بهعنوان یک سیاست کلان در کشور اجرا شد و استان لرستان نیز از این روند بیبهره نماند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان رومشکان عنوان کرد: در حال حاضر دانشگاه لرستان بهعنوان یکی از مراکز مهم علمی و پژوهشی استان فعالیت میکند و دارای دانشکدههای متعددی در رشتههای مختلف است. علاوه بر دانشگاه لرستان، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد، دانشگاه آزاد بروجرد و سایر مراکز علمی و تحقیقاتی در شهرهای مختلف استان ایجاد شدند و این توسعه باعث شده است که بسیاری از جوانان لرستانی بتوانند در زادگاه خود تحصیلات عالی را ادامه دهند و در نتیجه، نرخ مهاجرت نخبگان کاهش یابد.
وی بیان کرد: پیش از انقلاب، امکانات آموزشی در لرستان محدود بود و بسیاری از روستاها و مناطق محروم از آموزش عالی بیبهره بودند اما پس از انقلاب، سیاستهای عدالت آموزشی موجب شد که دانشگاهها و مراکز علمی در شهرهای مختلف استان گسترش یابند.
کرمی تصریح کرد: دانشگاههای پیامنور، دانشگاه علمی کاربردی، دانشگاه آزاد و مؤسسات فنی و حرفهای در شهرستانهایی مانند بروجرد، الیگودرز، دورود، کوهدشت، پلدختر و رومشکان تأسیس شدند و این امر به کاهش شکاف آموزشی بین مناطق شهری و روستایی کمک کرد و امکان ادامه تحصیل را برای افراد بیشتری فراهم ساخت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان رومشکان حمایت از دانشجویان بومی از طریق اعطای وامهای دانشجویی و طرحهای حمایتی دیگر را از دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و گفت: دانشجویان مستعد اما کمبضاعت بعد از انقلاب بهره کافی از این امکانات و تسهیلات برده و در رشتههای مختلف مشغول تحصیل شدند.
وی یکی از شاخصهای مهم توسعه علمی را میزان تولید مقالات علمی و پژوهشی دانست و خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب، لرستان سهم چندانی در تولید علم نداشت اما در سالهای اخیر دانشگاههای این استان توانستهاند در تولید علم و پژوهشهای کاربردی نقشآفرینی کنند.
کرمی با بیان اینکه دانشگاه لرستان و دانشگاه علوم پزشکی لرستان در حوزههای مختلفی مانند کشاورزی، منابع طبیعی، دامپزشکی، علوم زیستی، و پزشکی تحقیقات گستردهای انجام دادهاند اظهار داشت: بسیاری از اساتید و پژوهشگران این دانشگاهها مقالات خود را در مجلات معتبر بینالمللی منتشر کردهاند. همچنین ایجاد پارک علم و فناوری لرستان و حمایت از شرکتهای دانشبنیان، زمینه را برای توسعه فناوری و تجاریسازی نتایج پژوهشها فراهم کرده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان رومشکان ادامه داد: با رشد آموزش عالی و تحقیقات علمی در لرستان، بسیاری از دانشمندان و پژوهشگران این استان در سطح ملی و بینالمللی مطرح شدهاند بهطوریکه اساتید و نخبگان لرستانی در دانشگاههای معتبر کشور و حتی در مراکز علمی جهانی فعالیت میکنند.
وی تصریح کرد: در حوزههای پزشکی، مهندسی و علوم انسانی نیز بسیاری از پژوهشگران لرستانی در تولید علم و پیشبرد تحقیقات نقش داشتهاند. برخی از این افراد در پروژههای تحقیقاتی بینالمللی مشارکت دارند و مقالات آنها در مجلات معتبر علمی منتشر شده است.
کرمی با بیان اینکه دستاوردهایانقلاب اسلامی در لرستان چشمگیر بوده است اظهار داشت: پس از انقلاب اسلامی، رشد علمی ایران بهشکل قابلتوجهی افزایش یافته و استان لرستان نیز از این پیشرفتها بهرهمند شده است.
وی افزود: افزایش تعداد دانشگاهها و دانشجویان، گسترش عدالت آموزشی، رشد تولید مقالات علمی و ظهور دانشمندان لرستانی از مهمترین نشانههای این پیشرفت است لذا با ادامه این روند و سرمایهگذاری بیشتر در حوزه آموزش عالی و تحقیقات علمی، لرستان میتواند در آینده به یکی از قطبهای علمی و پژوهشی کشور تبدیل شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان رومشکان عنوان کرد: حمایت از نخبگان، توسعه شرکتهای دانشبنیان و ارتباط بیشتر دانشگاهها با صنعت ازجمله اقداماتی است که میتواند به رشد بیشتر علمی استان لرستان کمک کند.
انتهای خبر/