حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1403/07/17 شمسی | 2024/10/08 میلادی
«رضوان» سد محکم حزب‌الله در جنوب

«رضوان» سد محکم حزب‌الله در جنوب

یگان ویژه «رضوان» در حزب‌الله لبنان از سال ۲۰۰۶ تاکنون پیشرفت چشمگیری داشته است و امروز به یکی از ارکان قدرت رزمی حزب‌الله در رزم زمینی بدل شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، حدود یک هفته است که اسرائیل جنگ زمینی با حزب‌الله را باهدف بازگرداندن امنیت به مناطق شمالی فلسطین اشغالی آغاز کرده است اما هنوز نتوانسته توفیقی در این زمینه کسب کند.

علی‌رغم اینکه اسرائیل از توان هوایی قدرتمندی برخوردار است اما تجربه نشان داده است سرنوشت همه جنگ‌ها روی زمین مشخص می‌شوند و در این زمینه از سال ۲۰۰۰ به این‌سو حزب‌الله به‌خوبی توانسته است در جبهه نبرد زمینی بر اسرائیل پیروز شود.

شواهد میدانی نیز نشان می‌دهد تاکنون دست برتر در نبرد زمینی در اختیار حزب‌الله بوده و اسرائیل قادر نبوده به هیچ‌یک از اهداف خود دست پیدا کند.

در نظر دارد در سلسله گزارشی به توانمندی‌های حزب‌الله در حوزه نبرد زمینی با رژیم صهیونیستی بپردازد. در اولین قسمت از این گزارش‌ها به بررسی توان «ضد زره» حزب‌الله پرداخته شد و در قسمت دوم به معرفی یگان «رضوان» می‌پردازیم:

 شاید برای نخستین مرتبه پس از انتشار ویدئو‌هایی از تمرین رزم در برف و نفوذ به منطقه الجلیل بود که نام یگان «رضوان» بر سر زبان‌ها افتاد و در ادامه انتشار تصاویری از تمرین‌ رزمندگان این یگان بر شهرت آن افزود.

«رضوان» سد محکم حزب‌الله در جنوب

از همان ابتدا تنوع تجهیزات پیشرفته، نوع پوشش و مهارت رزمندگان یگان رضوان توجه‌ها را به خود جلب کرد و سؤالات زیادی را در رابطه با این یگان و مأموریت آن ایجاد کرد.

آنچه تاکنون درباره این یگان منتشرشده است نشان می‌دهد سابقه تشکیل چنین یگانی به سال ۲۰۰۶ برمی‌گردد. در سال ۲۰۰۶ حزب‌الله یگانی با نام مداخله سریع برای اجرای عملیات‌های ویژه تأسیس می‌کند و نخستین مأموریت آن نیز به اسارت گرفتن نیروهای اسرائیلی در مرز با لبنان بود که منجر به جنگ ۳۳ روزه شد. در سال ۲۰۰۸ و پس از شهادت حاج عماد مغنیه این یگان به نام رضوان تغییر نام می‌دهد.

«رضوان» سد محکم حزب‌الله در جنوب

این یگان در حقیقت به‌منظور اجرای عملیات‌های ویژه و بخصوص نفوذ به مناطق شمالی سرزمین‌های اشغالی و تصرف منطقه الجلیل تشکیل شده است. ارتش رژیم صهیونیستی نیز در سال ۲۰۱۸ و در گزارشی تأکید کرده بود که حزب‌الله یگان عملیات ویژه‌ای را برای تصرف منطقه الجلیل توسعه داده است.

حزب‌الله لبنان دکترین نبرد ناهمتراز را در مقابل رژیم صهیونیستی در پیش‌گرفته و در این دکترین یگان‌های عملیات ویژه نقش قابل‌توجهی دارند. آنچه در تعریف کلاسیک نیروهای عملیات ویژه عنوان می‌شود آن است که این نیروها باید توانایی جذب، آموزش، سازمان‌دهی نیروی انسانی و همچنین طراحی و اجرای عملیات را داشته باشند؛ اما ممکن است هر کشوری متناسب با سطح تهدیدات و مأموریتی که برای نیروهای مسلح خود در نظر می‌گیرد تعریف خاصی از نیروهای عملیات ویژه داشته باشد.

یگان‌های عملیات ویژه با بهره‌گیری از نیروهای زبده و آموزش‌دیده و تشکیل تیم‌های کوچک و چابک عملیاتی که قادر به تصمیم‌گیری مستقل در صورت قطع ارتباط بارده‌های فرماندهی هستند، قادر به نفوذ به منطقه دشمن به‌منظور تصرف و یا ضربه زدن به مناطق حساس و حیاتی دشمن هستند.

این دقیقاً همان مأموریتی است که یگان رضوان در حزب‌الله لبنان نیز به‌عنوان یک یگان عملیات ویژه‌بر عهده دارد و در کشورمان نیز یگان‌هایی مانند تیپ نیروهای ویژه صابرین نیروی زمینی سپاه آن را بر عهده داشته و در رزمایش‌های مختلف آن را تمرین کرده‌اند.

به نظر می‌رسد یگان رضوان در حوزه رزمی دارای تیم‌های عملیاتی کوچک با حدود ۱۰ نفر نیرو باشد. این نیروها علاوه بر گذراندن آموزش‌های متنوع و کسب مهارت در حوزه‌های مختلف طراحی و اجرای عملیات‌های ویژه و کسب آمادگی جسمی و روانی مناسب، از تجهیزات بروز و پیشرفته‌ای در حوزه رزم زمینی و عملیات ویژه نیز برخوردار هستند.

«رضوان» سد محکم حزب‌الله در جنوب

گفته می‌شود یگان رضوان در جریان نبرد با تروریست‌های تکفیری در سوریه و عراق نیز حضور داشته است و تجربیات ارزشمندی از نبرد با تکفیری‌ها کسب کرده است.

یکی از دلایلی که رژیم صهیونیستی اصرار دارد حزب‌الله به پشت رود لیتانی عقب‌نشینی کند ترس از عملیات یگان رضوان و نفوذ آن به منطقه شمالی فلسطین اشغالی است.

رژیم صهیونیستی با اشراف به توانمندی‌های این یگان بیم آن را دارد که واقعه‌ایی مانند عملیات طوفان‌الاقصی که توسط حماس اجرا شد توسط یگان رضوان در منطقه الجلیل رخ دهد؛ از همین روی اصرار دارد تا حزب‌الله به فاصله ۲۰ تا ۳۰ کیلومتری با مرز فلسطین اشغالی عقب‌نشینی کند تا دیگر قادر به نفوذ به شهرک‌های صهیونیست‌نشین و پایگاه‌های ارتش این رژیم نشود.

 از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی تاکنون رزمندگان یگان رضوان هم در معرکه نبرد با رژیم صهیونیستی حضوری فعال داشته‌اند و توانسته‌اند ضربات قابل‌توجهی به یگان‌های رژیم صهیونیستی وارد کنند. در مرحله نبرد زمینی نیز به نظر می‌رسد رزمندگان این یگان مانع از نفوذ صهیونیست‌ها به مناطق جنوب لبنان شده‌اند و در این مسیر هم شهدای زیادی تقدیم کرده‌اند. ازجمله مهم‌ترین این شهدا شهید وسام طویل فرمانده این یگان بود که در جریان حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به خودرو حامل وی به شهادت رسید.

«رضوان» سد محکم حزب‌الله در جنوب

پس‌ازآن شهید ابراهیم عقیل به همراه جمعی از مسئولان این یگان در جریان حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به ساختمانی در منطقه ضاحیه بیروت به شهادت رسیدند.

حال به نظر می‌رسد یگان رضوان حزب‌الله پس از سال‌ها از تشکیل آن به سطحی از بلوغ و توانمندی رسیده است که به‌عنوان یک تهدید جدی و عملی برای رژیم صهیونیستی مطرح است. این تهدید تا جایی قوی بوده است که صهیونیست‌ها از مقابله با آن عاجز شده و خواستار عقب‌نشینی حزب‌الله از منطقه جنوب لبنان هستند. همین موضوع نشان می‌دهد مسیری که برای تشکیل و تقویت این یگان پیموده شده،‌ صحیح بوده و رفته‌رفته رضوان را به یگانی قدرتمند در مقابل اسرائیل بدل کرده است.

 انتهای خبر/

منبع: تسنیم

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از